С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 314
  • 739
  •   1
Отговори
# 630

B.D.O. уцелих сумата,защото обикновено ако човек има претенции, то има и финансово покритие. И аз не бих налела такава сума на място, което не е мое,а ако мъжът си държи на този и само този имот, ще трябва да си намери и подходящата жена за този дом.
............................
За дарените етажи от К.А.Г. мога да кажа, че е хубаво, че момчетата са попаднали на снахи, които им харесва тази ситуация. Иначе си е предпоставка за проблеми ако се появи снаха, която иска да живее на друго място и има тази възможност.
За теб, това че имаш едни 30% от евентуалната цена на евентуалното жилище, може да е нещо значимо, но реално погледнато, не ти дава кой знае какви възможности ако се фръцнеш, да се оправиш сама.
Ще трябва да търсиш друг със собствено жилище или със 70% от цената на новото+ куп пари за обзавеждане, който да се респектира от твоите 30% и да ги приеме поне като 50+1% Mr. Green

Щом така мислиш....
Не знам някоя жена да има 30 процента от парите за един хипотетичен апартамент и да си търси човек, който да има другите 70.
Обикновено ако другата страна има някакви събрани пари ги прибавят към наличните и останалите допълват с кредит.
От друга страна не се сещам за нито един мъж, който ще има 30 процента от сумата за апартамент и ще ги налее на ммясто, което документално няма нищо общо с него. А ако съвсем случайно се случи, свекървата ще изреве, че бил заврян зет и ще направи и невъзможното да не се случи.
Та нищо лошо не виждам ако човек има някаква по-значима сума, да си допълни с кредит и да си купи собствен дом.
Ако няма лев или кара от аванс до заплата, естествено че ще си наляга парцалите, че даже и ще благодари.

# 631
  • волно калдъръмче
...Или е дете на разведени родители  newsm78
... има риск от фамилна обремененост с психическо разстройство?

Да, права си, свека винаги е мноОого добра жена с голямо жилище и винаги е готова да ни осигури подслон  Mr. Green
Не, не казвам това, а просто коментирам поста на съфорумка.
И не, никой не е длъжен да осигури на снахата или на зетя нищо.
А аз си позволявам да коментирам покрай вас. Презумпцията, че ти си осигурила детето си, не допуска осигуряване и на семейството му? Ти и детето ти имате жилище, тя като не ще при вас - прав ѝ път  Mr. Green Интересен подход. Освен това ти нея не я осигуряваш, ти осигуряваш сина си и евентуално поколението му. Браво, браво!

Направо започвам да се чувствам голяма късметлийка, че не ми е било нужно да се изправям пред подобни предизвикателства в отношенията си със свекървата.

# 632
  • Sofia
Veselka1, сегашният ми мъж няма документално нищо общо с апартамента ми, но с чисто сърце даде доста голяма сума за него. Половината пък беше от майка му и по нейно предложение. Без задни мисли, условия и натяквания.

# 633
Познайте с какъв дефект е снахата, та такова чудо предизвиква...
В духа на последните постове от темата, явно снахата е с апартамент.  Mr. Green

# 634
Папиш ,кажи де!  Аз залагам на това, че снахата е от друг град

# 635
Не е с дете, не е стара, няма зависимости. Младо момиче, студентка, нежна и симпатична, нооооо... не разбирала нищо от мода!!!

# 636
Не е с дете, не е стара, няма зависимости. Младо момиче, студентка, нежна и симпатична, нооооо... не разбирала нищо от мода!!!

Сериозно ли...това е майтап.

# 637
Не е! Мама няма да позволи детето да се хване с тая, дето няма никакъв стил, не може да се облича и грам не е подходяща!

# 638
И аз не го вярвам. Съседско-приятелски глупотевини най-вероятно.

Да, права си, свека винаги е мноОого добра жена с голямо жилище и винаги е готова да ни осигури подслон  Mr. Green
Дали е добра или лоша зависи от много неща. Пък дали е готова да ни осигури подслон, няма никакво значиние, нали тук отдавна стигнахме до консенсус, че на младо семейство свекървенско жилище не му трябва Laughing

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 21:18 от птица

# 639
Да  не е тръгнала по монокини в студа...леле.

# 640
Veselka1, сегашни
ят ми мъж няма документално нищо общо с апартамента ми, но с чисто сърце даде доста голяма сума за него. Половината пък беше от майка му и по нейно предложение. Без задни мисли, условия и натяквания.
Ако го е направил с желание и така ги чувства нещата, няма нищо лошо. Но ако няма такова желание, аз не бих се разсърдила.

# 641
Стига де. ... повечето свекърви предпочитат снахата да не се гласи много щом веднъж вече е " харесана" А как би реагирала същата , ако снахата разбира от стил и мода и от синчето се очаква да покрива сумите по тази поддръжка. Защото и аз мога много да се вълнувам от мода, но нито Шанел, нито фурла мога да си позволя.

# 642
Не е! Мама няма да позволи детето да се хване с тая, дето няма никакъв стил, не може да се облича и грам не е подходяща!

Ако питаш мен, най-добре момичето наистина да не се занимава със сина. Една, по модата, свекърва може много да ти смачка самочувствието. Въобще е добре, някои неща от родата да се видят преди да сме се обвързали сериозно емоционално с мъжа. Жалко е, че обикновено няма такава възможност или жената/мъжът са толкова заслепени от любов, че не искат да видят.

# 643
  • Sofia
Veselka1, сегашни
ят ми мъж няма документално нищо общо с апартамента ми, но с чисто сърце даде доста голяма сума за него. Половината пък беше от майка му и по нейно предложение. Без задни мисли, условия и натяквания.
Ако го е направил с желание и така ги чувства нещата, няма нищо лошо. Но ако няма такова желание, аз не бих се разсърдила.
Разбира се, на мен ми беше супер неудобно изобщо да приема, не бих искала или очаквала такова нещо от него, още по-малко от майка му.
Дадох за пример само, че все пак съществуват такива свекърви (или мъжки майки, защото и свекърва не ми е официално). Simple Smile

# 644
  • София

А аз си позволявам да коментирам покрай вас. Презумпцията, че ти си осигурила детето си, не допуска осигуряване и на семейството му? Ти и детето ти имате жилище, тя като не ще при вас - прав ѝ път  Mr. Green Интересен подход. Освен това ти нея не я осигуряваш, ти осигуряваш сина си и евентуално поколението му. Браво, браво!

Направо започвам да се чувствам голяма късметлийка, че не ми е било нужно да се изправям пред подобни предизвикателства в отношенията си със свекървата.
Ти ще почнеш ли да четеш или ще продължиш да пишеш глупости?
Колко пъти да напиша, че когато осигуряват жилище, родителите го осигуряват за младото семейство, а не за единия от двамата.
Снахата Веселка написа, че няма да приеме да живее в такова жилище, щото имала 30% и ще накара мъжа си да тегли ипотечен кредит, /че и потребителски за обзавеждане, явно/, а ако не се съгласял- прав му път, да си търси друга жена.
ПП. Разбрах, че нямаш имотен проблем със свекървата, ама се питам, дали пък майка ти е осигурила с жилище мъжа ти, че да я поздравя? newsm78

Последна редакция: пн, 26 дек 2016, 22:07 от absurT

Общи условия

Активация на акаунт