С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Чудесни новини,браво момичета!Освен маркерите за тризомии,ностна костица,удебелен врат,пръсти,череп,док гледа и сърцето,предимно артериите,които са важен признак.
Бюти,вчера на прегледа разбрах какво е имал предвид доктора под пренатален аутизъм.Има една мутация,която е пълно неусвояване на фол.кис. и Б12 ,доктора назначава тези изследвания,смята се,че жените с тази мутация са склонни да имат дете с изменения.Това го разбрах и от една докторка,има дете със сд и ходи по международни семинари.Малко се изследва тази мутация.

# 421
Добро утро и честито на всички с хубави новини! Аз да кажа, че днес на БХС в МД и на регистратура, и при взимането на кръв бяха много мили, изненадах се Simple Smile Сега като се замисля, Цвете, ти да не беше преди мен за скрининга? Руса, на черта? П.п. ФМ се прави при специалист по ФМ.

# 422
  • Перник
КаИна минах и аз преди около 30-40 мин в МД. Руса съм, но къдрава  Simple Smile Май не сме се засякли. А иначе като цяло съм много доволна от бързото обслужване на регистратурата и в лабораторията. За 15-20 мин свърших цялата работа.

# 423
здравейте и аз минах днес,всичко е наред
пулса е 164 но за пол каза ,че е рано,само може да предположи и нищо не каза за това с пулса и пола
ще изчакам да  е сигурно не само да ми каже сега едно после друго  Tired

# 424
Здравейте, мами! Чудесни новини от всички минали ФМ и БХС. Нека са все такива и занаоред! Simple Smile
Аз преди малко минах на ехографски преглед при моята АГ, която записа маркерите за БХСто. Всичко изглежда ОК, дълги сме 49 мм, нухалната гънка ни е ОК и си имаме носна костица, в 11+3 г.с. съм. Утре сутринта ще се редя и аз за БХС в МД. Дано мина бързо, че мъжо постоянно закъснява за работа, че гледа бъдещия батко, докато съм по лекари.
Ще се запиша за ФМ2 в 20та седмица при специалист по ФМ.
И специално благодаря на celika! Благодарение на информацията й, че БХС е безплатно в МД в момента, спестих 140 лв, които преди празниците са много необходими Simple Smile
п.п. И сега не мога да ям прошуто, така ли? Sad
п.п.2 Оказвасе, че захарта ми е висока - 5,33. Дали може да се дължи на това, че последните 2 дни се тъпча с вафли? По принцип не ям почти никакви сладки неща, но тука неща се обърках тия дни...

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 11:29 от ohayo

# 425
Здравейте, много се радвам за всички минали ФМ. Колко е вълнуващо и пола сте разбрали Simple Smile Аз свалих температурата, но ми е притеснено да няма отражения на бебо. Никой не отговори на предишния ми пост, затова ще питам пак някой вдигал ли е висока температура по време на първия триместър? В петък и аз съм на ФМ и хем нямам търпение, хем ми е свитичко  Praynig

# 426
Пак заповядай, ohayo Simple Smile

# 427
Мадленче,защо не потърсиш във форума -температура и бременност,със сигурност има някой архивирана.

# 428
Здравейте  Heart Eyes  И аз днес си получих резултатите от БХС, казаха ми че всичко е наред. По-подробно ще ми обясни гинеколога, но нямало от какво да се притеснявам. Била съм, цитирам "отличничка" хахаха Laughing
За висока температура, аз не съм имала. Докато бях в болницата вдигах вечер 37,2- 37,5 , но ми казаха че било нармално при бременност.

# 429
Търсих, ама няма много по темата. Ще трябва да си почакам прегледа в петък. Стискайте палци, бебчо да е добре  Praynig

# 430
  • Перник
Ohayo, захарта ти е добре! При венозна кръв захарта е нормално да бъде до 6,1.

# 431
Ohayo, захарта ти е добре! При венозна кръв захарта е нормално да бъде до 6,1.

Знам, че е в референтните стойности, но лекарката каза, че това са общи изследвания, а при бременност трябвало да е по-ниска.

# 432
Здравейте, мами.

И честито за хубавите новини. А относно пола - и аз тръпна в очакване...  Laughing

На БХС съм в първата седмица на януари, но не при моята гинеколожка (с предишната бременност - преди 4 г. тя ми прави ултразвук), този път ме изпрати в МЦ "Света Петка" и каза, че там апаратурата била на ниво, та дано...
На ФМ ще се запиша към 20 г.с. при специалист. Предният път бях при доц. Томова и бях много доволна, сега мисля пак при нея.

За температура в първия триместър... нищо не мога да кажа... Малката от снощи е с 38.5 градуса и цяла нощ не съм мигнала... Притеснено ми е за нея, страх ме е обаче и мен да не ме хване...  Sad

# 433
Поздрави на всички за хубавите новини.  Моята ФМ е след няколко часа и не ме свърта от сутринта #Crazy На  работа съм ама все едно ме няма, за нищо друго не мога да мисля. Хем се вълнувам, хем се притеснявам.

# 434

kamsss07,  стискам палци всичко да е наред. Simple Smile Пиши после как е минало.

Аз вече няма нито кървене, нито зацапване (5 дни само лежах... ) Peace и утре съм на преглед. Дано всичко да е наред, че следващият ми в чак на 10.01 за БХС и после в края на януари при моята АГ.

Хубав ден на всички !!!!!  bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт