С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 562
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Перник
Ohayo, захарта ти е добре! При венозна кръв захарта е нормално да бъде до 6,1.

Знам, че е в референтните стойности, но лекарката каза, че това са общи изследвания, а при бременност трябвало да е по-ниска.

Глупости... Твоята докторка какво очаква,че трябва да стане с бременните -да изпаднем в хипоглекимия ли?  Моята кръвна захар е 5,89 и с предишната бременност също беше малко под 6,1. Въобще не слушай тези глупости. Но ако се притесняваш я помоли щом твърди, че ти  е висока да те прати ендокринолог. Егати... как се нервирам на такива некомпетентни лекари. Да си гледа там гинекологията и да не се бърка в другите специалности по медицина! Само те е шашнала излишно 

# 436
Ohayo, захарта ти е добре! При венозна кръв захарта е нормално да бъде до 6,1.

Знам, че е в референтните стойности, но лекарката каза, че това са общи изследвания, а при бременност трябвало да е по-ниска.

Глупости... Твоята докторка какво очаква,че трябва да стане с бременните -да изпаднем в хипоглекимия ли?  Моята кръвна захар е 5,89 и с предишната бременност също беше малко под 6,1. Въобще не слушай тези глупости. Но ако се притесняваш я помоли щом твърди, че ти  е висока да те прати ендокринолог. Егати... как се нервирам на такива некомпетентни лекари. Да си гледа там гинекологията и да не се бърка в другите специалности по медицина! Само те е шашнала излишно 

Ами аз съм склонна да се съглася с нея, защото миналата бременност бях на ендокринолог и тогава ендокриноложката ми каза същото -т.е. че при бременност не гледат до 6,1, както е в изследването, а следят да е по-малко. Но тогава бях с доста по-ниска стойност (май 2,86) и не ме касаеше, та не съм запомнила каква стойност ми каза. Не се шашкам, де. Мисля, че би трябвало да съм вдигнала от вафлите и затова исках да се допитам до останалите дали може да даде отражение, защото дъвках 1 пакет вафли  следобед, деня преди изследването.
Според мен е нормално при бременност някои референтни стойности на вещества в организма да са да речем по-стеснени, защото един вид трябва да се внимава повече. И определено не мисля, че лекарката ми е некомпетентна.

# 437
Здравейте, мами!
Много се радвам за всички добри резултати, които имате от изследванията, а на тези, на които им предстоят - успех! Колкото до захарта - баща ми е диабетик и смея да твърдя, че поназнайвам малко за тази болест. По принцип около 6,00-6,50 е вече границата на нормалните стойности на захарта. Преди доста време беше около 5,00-5,50, но с течение на годините тази стойност се вдигна. Особено пък като сме бременни, винаги може да се получи леко качване. А и зависи в кой момент от деня са ти взели кръв - дали е било сутринта-тогава трябва да се мери винаги, защото е почти на гладно(или с лека закуска) и храната не може да даде отражение на резултата. А ако си се "наплюскал" и то със сладки неща, сокове или чай с мед или захар и ти я премерят следобяд - то тя ще бъде висока. Диабетиците винаги си мерят нивото на захар преди всяко ядене, бият си инсулин и тогава ядат. Ами това е относно "тревожния" резултат. Така че споко, някои лекари само стряскат.
Аз исках да ви попитам някоя от вас има ли сърбеж по тялото? Тук не говоря за нормалния сърбеж по кожата на корем, гърди, таз, бедра(разширяващите се по време на бременноста части). Аз имам много упорит сърбеж понякога на някои пръсти на ръцете, на краката - близо до глезена и от коляното надолу. Чудя се от какво може да бъде. Четох, че в последния триместър може да е свързано с проблеми с черния дроб, но аз съм едва 9-10 седмица. Ще се радвам, ако някой знае нещо от собствен опит. охх, много обяснителна бях май-май...

# 438
Всеки ден прочитам по една страничка от темата, преди лягане, но се изписват повече на следващия ден и не мога да стигна до края да пиша Simple Smile Днес успях!
Аз пак с кървене съм у дома в леглото. Беше за кратко снощи, но ярко червена кръв - легнах веднага, пих 2 но-шпата и през нощта спря - днес само ръждиво едно зацпване. Снощи бях на БХС, точно преди да прокървя - всичко изглеждаше нормално - изпъва си крачетата човечето, маха с ръце, пулс -161... но нищо за пола не каза доктора. В 12 седмица съм, отговаря си. Днес ходих пак, заради болничния - пак е добре, няма отлепване. Каза ми, че и този месец е нормално това ако е около датата на цикъла да е нормално зацапване. Ще си почивам сега. То как се почива по празници с още 2 деца вкъщи незнам, но ще се опитам. ММ се опитва наистина да поеме всичко и ми е съвестно да гледам безучастна от леглото.
Тъй като и моята кръв замина за Майчин дом, казаха че последно тази година е безплатно изследването, получили съобщение, че 2017 ще е платено - 45 лева.  Вие за какви 140 говорихте  ooooh! newsm78
Дадоха ми адрес да си проверя резултатите - след колко време стават?

# 439
Бях се записала в една клиника, където услугата, която предлагат 11-13+6 г.с. е скрининг, който включва фетална морфология и биохимичен скрининг общо като една услуга на цена 140 лв. Имали си били собствена сертифицирана лаборатория. (Учудих се, защото от миналата година знам, че уж само Националната генетична лаборатория в МД прави  БХС, но реших, че може да има вече и други лаборатории). Та впоследствие отказах услугата, минах си при моята АГ на ехограф безплатно (като част от абонамента ми за ЖК) и утре ще ида до МД за БХС, който там в момента е безплатен.

# 440
Нелка-моята кожа е супер суха,особенно на краката.От коляното надолу буквално ми се лющи.Мажа се с какво ли не.И преди бременността бях със суха кожа и положението беше същото,така че при мен не е от бременността. Когато съм си в къщи се мажа с кокосово масло колкото пъти се сетя и има подобрение,но на работа няма как да стане.Отделно дрехите,които се търкат в кожата дразнят.

# 441
Adventurer : Аз си правих БХС в понеделник ( 19.12) и днес (21.12) си взех резултатите на място. Пише, че стават готови в 3 работни дни. Тоест в петък би трябвало да имаш резултат.

# 442
Нелката,моя приятелка-бременна имаше сърбеж,доктора и беше казал,че е на хормонална основа!

# 443
Няма проблем  Peace Peace
Така или иначе не съм се притеснила особено. Само се чудех  Thinking
Може би ще мина и на ендокринолог, тъй като имам един възел на щитовидната жлеза и за все случай може да ида да го погледнат. Та ще попитам изрично тогава Simple Smile

# 444
  • Перник
Няма проблем  Peace Peace
Така или иначе не съм се притеснила особено. Само се чудех  Thinking
Може би ще мина и на ендокринолог, тъй като имам един възел на щитовидната жлеза и за все случай може да ида да го погледнат. Та ще попитам изрично тогава Simple Smile
Питай си най-добре   Hug

# 445
  • София
Здравейте момичета!
За температурата в първия триместър не мога да взема отношение. Знам, че не е добре ако е много висока, но съм чела и за много момичета минали през това със здрави бебчета.
kamsss стискам палци! Да се отчетеш после с хубави новини!
Много се радвам за хубавите новини! Все така да ни е в темичката!
Аз утре съм на ФМ и БХС в МД и малко се притеснявам, че ще ме гледа непозната докторка, но дано всичко е наред. Бях ви се оплакала, че онзи ден имах странни и доста силни бодежи та си навих на пръста, че трябва да се видя с док. - хем да ме види, хем да си дам направлението за ЖК, хем бъдещия татко да може да види човечето най-сетне. Беше много вълнуващо - таткото се изненада колко хубаво се вижда, как изпъва крачета и маха с ръчички. Не бил очаквал при това малко коремче дето съм заформила  Grinning
Доки каза, че всичко изглежда добре, нухалната гънка биля ок та да не се притеснявам за ФМ утре. Опита се да види какво има между крачетата, но не можа и каза, че остава за следващия път. Според ехографа съм 12+3 г.с. 5,39 см. Пулса 156 у/м. (първия път го исмериха малко над 160) 
Стискайте палци за утре, дано и аз се отчета с хубави новини.

# 446
Браво,Черито,и утре да се похвалиш с хубави новини!
Вчера някой ме пита за размерите,запомних само ,че бебето е 6см по цикъл 11гс 4дни,но отговаряше на 12плюс.и колко тежи ми каза,но не запомних!
 Щях да питам ,Каина,при вас видя ли се хубаво мъжкото достойнство Grinning?

# 447
А на мен кръвната захар ми е под нормата. Не се сетих вчера да питам докторката за това. Над 4 е де, но не помня точно.

Сега бях на преглед за бхс. Беб е 56 грама и има пулс 168, а вчера моята доктора каза 153

# 448
  • София
И на мен днес ми мина прегледа..... голямо е 1,8 см с пулс 144  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 449
Йей, колко хубави новини  Heart Eyes
Мариелка, аз бях писала по-назад, майка ми ме е родила нормално с кръвно 240 на 160. Е, сигурно е от редките случаи  Joy  Иначе да, високото кръвно не е ок. Но причина за секцио да е, не знам  Hug
Маменцето, и аз така - пак се разболях  ooooh! Взех си биозин мама, дано пресече малко  Thinking
Мари, Каина, Цветенце, браво  за прегледите. След нова година и ние да се наредим така с добри новини Hug
Бела, добре дошла  bouquet
Мари, мерси за инфото. Може, може. Но всичко са си само предположения засега. Иначе много яко това с яйцата  Joy
Мадленчето, колко ти е висока температурата? Парацетамол може да се пие от бременни. Пиеш ли нещо?
Аз чак на 3-ти съм на ФМ, мрън  Crossing Arms Mr. Green щеше да ми е по-спокойно да мина преди празниците, но пък на 3-ти мъжо е рожденик, тъкмо подарък хихи.
Аз от утре съм в болнични заради малкия и официално живот и здраве приключвам с работата(частната ще остане още малко де). Даже ми идеше да крещя от радост, мисля, че още не мога да осъзная че до юли няма да работя  Shocked но изобщо не се оплаквам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт