С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Дано биозин мама ти помогне, аз си го пия от 20 дни и от два дни съм със настинка и запушен нос, чудя се мога ли да слагам капки ксилометазолин.
И аз от декември съм болничен и вече се чудя какво да правя, да не говорим до юли какво ще е  Simple Smile

# 451
Аз да споделя за запушен нос и много болящо гърло си правя настърган джинджифил ( около 2 см от корена) разбъркан в 2 лъжици мед. Действа чудодейно. Досега толкова бързо не ми е минавало гърлото. След 3 такива порции за 24 часа вече нищо не усещам и спах със затворена уста Wink

# 452
  • София
Аз бях на ендокринолог в понеделник. Специално обсъдихме кръвната захар, защото баща ми е диабетик. Горна граница за бременна жена е 5.3!!! Задължително се консултирай с ендокринолог. Ако трябва да си направиш натоварване с глюкоза. Правят го по здравна каса. Гестационният диабет не е шега работа.

# 453
Мари, в ранните седмици и момчетата, и момичетата имат костица между краката си. Какъв е полът докторът съди по разположението й и ъгъла, който сключва с гръбнака. При момченцата костицата е насочена към коремчето и е под определен ъгъл /измерват го, не помня колко беше, но ясно се вижда/. При момиченцата костицата е успоредна на гръбнака. Определено се различава.
П.п. Честито на всички с хубави новини!

# 454
Привет и от мен Simple Smile

Момичета, днес минах и аз най-накрая БХС+ФМ при д-р Чавеева в Щерев.
Мнооооооооооого сме щастливи - всичко изглежда наред.
Докторката само повтаряше - Ама, много ми харесва вашето бебе хахахха
Най-накрая и мъжът ми го видя - милият беше бял като платно, по-притеснен от мен.
Рисковете по кръвните изследвания съща излязоха ниски - поне така каза док, аз нищо не разбирам.
Няма риск от прееклампсия и преждевременно раждане. Ниски рискове за тризомиите.
Каза, че не се ангажира с пол, раничко било, мъничко било, не го виждала добре.
Ноооо това хич не ни интересува - само да сме живи и здрави Simple Smile

Ходих и на хематолог, при проф. Паскалева - заради инжекциите Клексан, които бия.
И там всички излседвания излязоха ок.

И накрая при д-р Яначкова - ендокриноложка в Щерев, която каза вече да спирам всички гадни лекарства, които пия и да оставя само фолиевата !

Ами много сме щастливи Simple Smile  Сега можем да се отдадем на приятни празници Simple Smile

Честито на всички с хубави новини ! Simple Smile

# 455
Браво на вас, Бебка! И занапред само хубави емоции и новини да споделяш Simple Smile

# 456
Браво на вас, Бебка! И занапред само хубави емоции и новини да споделяш Simple Smile

Hug bouquet Heart Eyes

Благодаря, подобно Simple Smile

# 457
  • Перник
Момичета, до сега бях на механа с ММ и негови приятели. Колко хорца изиграх... горкото бебче яко го раздрусах. Не се сдържах да си седя на стола. Чуя ли народна музика кръвта ми кипва. Надявам се бебчето да е добре. Милото е попаднало на луда майка. Предишната бременност бях много предпазлива,но сега много ми е празнично.

# 458
Здравейте! Бих искала да попитам дали някоя от вас има дете на около 2-2,5г. и продължава ли да го вдига и носи от време на време или се пазите? Става въпрос може би за около 15-17 кг дете. Аз съм детегледачка в едно семейство и просто се притеснявам дали няма да навредя на бебето с това вдигане и носене. Нямам болки в корема или някакво неразположение, когато го вдигам, а и гледам да е минимално- само когато няма друг начин.

# 459
Цвете, аз миналият път се жених в 6-ти месец и не спрях да подскачам на сватбата. Simple Smile

Дъщеря ми е на 4,5 и е 15 кг. Вдигам я понякога, но не я нося, Ако не бях бременна сигурно щях и да я нося. Преди така ми беше по-лесно. Като и се спи сутрин, я носех до градината.

# 460
nelkata26, моят син е 15 кг и съм го вдигала не повече от 5 пъти, откакто съм Б. Ако падне или нещо друго изискващо спешна намеса, а татко му не е наоколо. При мен всички прокървявания (не са били следствие от това) идват без никаква болка, така че просто се пази. Мисля че може да му обясниш, че вече доста тежи и няма да го вдигаш както преди.  При нас това свърши работа Wink
Успех на всички и само хубави новини да се чуват!

# 461
Благодаря, това с обяснението не върви, защото става дума за дете, което е аутистче, и все пак е на две, дори да не беше, няма как да ме разбере. А и не става въпрос за носене и вдигане, защото много ми се иска или защото детето иска или от глезене, а това са изисквания на майката - миене на дупе на мивката, приспиване на ръце(понякога към 30 мин.), слизане и качване по стълбите - той не може сам, а къщата е на три етажа, вдигане и слагане на стол за ядене и т.н., все ежедневни активности. Не мога да правя каквото си искам, защото майката е там през цялото време - понякога дори го храним заедно. Както и да е, аз ходя там 2-3 пъти седмично и само веднъж седмично ми се налага да го приспивам, така че не мисля, че е проблем. Не съм имала кървене досега, а и първата ми бременност, макар и доста отдавна, мина безпроблемно. Никога не съм помятала. Мисля просто да се ослушвам за сигналите на собственото си тяло. Благодаря на отзовалите се през нощта, будни мами!!! bouquet

# 462
  • Русе
Добро утро момичета Simple Smile
Честито на всички с добри новини от прегледите, а на предстоящите им стискам палци  Praynig
Обсъждахте кръвната захар - изследването като част от задължителните ли е в началото или вие преценявате дали да направите? Не помня как е било с първата ми бременност  ooooh! Фамилно обременена съм, затова ми се иска да знам за следващия преглед какво да си искам.
Желая ви лек ден изпълнен само с положителни емоции  jumpuu

# 463
Изследването за кръвна захар върви с ПКК и е част от задължителните първи изследвания, които ти пускат при записване на ЖК.

# 464
Добро утро и от мен. Аз вече не зная какво се случва- първо с кървенето от петък .. от тогава до вчера само лежа в нас. Вчера вече нямах никакво зацапване. Обаче вечерта започна втори епизод... само че този път не с кръв, като миналия, а слабо тъмно кафяво зацапване... Цяла нощ не съм спала от притеснение Sad Сега пътувам към болницата да ме види док и се моля всичко да е наред  Praynig Стискайте ми палци 😚

Общи условия

Активация на акаунт