Случи ми се нещо странно XV

• 174 829
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Случвало ми се е през нощта да чуя женски смях, ясно все едно е от съседната стая. Но си беше съседката. През нощта се чува по-ясно, защото ги няма околните шумове. А апартаментът ни е в монолитен блок.

# 586
естествено, че може да са крадци, какво чудно има, мислят че няма никой и говорят на глас, знам за такъв случай.........  чуват хората да стават, но в повечето случаи веднага бягат. Има и друго обяснение- мъже пред вратата на апартамента чакащи асансьора.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 23:01 от beo

# 587
  • София
Аз докато свикна да живея на втори етаж, всеки път можех да се закълна, че на терасата ни има някой. LaughingВсеки път, за всеки шум, плахо пристъпвах към терасата да видя кой се е покатерил. Joy

# 588
Почивните дни бяхме на почивка в друг град. В малко и уютно хотелче с много неприятен рецепционист, който правеше всичко възможно да ме ядоса, но бях непоклатимо спокойна  Mr. Green не ми бе ден за убийства.  Mr. Green
Та нямам вяра на кърпите в хотелите и предпочитам на ползвам наши. Затова с влизането, събирам всички кърпи и ги прибирам в гардероба. Почивката свърши и днес доразопаковам и пера дрехите и хоп в багажа една хотелска кърпа. Странно ми е как е стигнала до сака с дрехите /дори не е в чантата с кърпите/.
Разбира се утре ще се обадя в хотела и ще я пратя с куриер, все пак не съм крадла. Не бих задържала пари или вещи, които са при мен попогрешка. И не става дума за Фъншуй, а за съвест.  Wink

# 589
  • Пловдив
Случките с имената ме подсети за друга. С мъжа ми сме на почивка, отседнали сме в семеен хотел, стопанисван от семейство, мило, дружелюбно и открито. Семейството, мъж и жена са на средна възраст, имат голям син, в чужбина. В един момент искаха повече да ни заговорят, да си поприказваме. Изненадахме се още в началото - с имената. Мъжът и жената се оказват с имена като на моите родители, а синът им - с име като на моят мъж. Голямо съвпадение, а и някак знаково ни се видя, а пък и майка ми е с не често срещано име. Чудна работа.

О и аз имам съвпадение с имена  Grinning Grinning Grinning Като малка се представях с едно име, което много харесвах. След време първата ми любов кръсти дъщеря си така. После излизах с едно момче, което много обичах, но не се получиха нещата и отидох да работя в един хотел, където шефката ми носеше моето име, гаджето й, името на въпросния младеж, с който се бях разделила наскоро, а дъщерята на шефката ми се казваше като новата му приятелка  Grinning Grinning Grinning Но изненадите не свършват до тук. С мъжа ми преди време си бяхме харесали едно женско име, с което бяхме решили един ден да кръстим дъщеря си ако имаме такава (рядко срещано име) и аз му казах, че много си мечтая за дъщеричка и даже го бъзикнах, че искам да е определена зодия. Известно време след това, на бившия ми му се роди дъщеричка, въпросната зодия и същото име, което си бяхме намислили с мъжа ми ... еее бях потресена!!! Съвпадения???

# 590
Menerva, ох, дано да си права, но почти съм сигурна, че не са те. Съседите са възрастна двойка и никога не съм ги чувала през нощта. Още не мога да забравя. Много беше странно. Много.

Ами техния телевизор?  Grinning Ти млади гласове ли чу?

# 591
  • Варна
Съвпадения да искаш и около мен Simple Smile Имената на двете ми баби и единия ми дядо са еднакви. Последното ми гадже преди да се запозная с ММ и неговото последно също са с едни и същи имена (мъжки и женски вариант, де Simple Smile ). Майка ми и свекървата на сестра ми са родени на една и съща дата (ден и месец). Братът на зет ми, голямата дъщеря на ММ и нашия син също са родени на една и съща дата. ММ и първата ми братовчедка - също. Това се сещам на първо четене, може и още да има.

# 592
И аз днес имах странна среща. Миналата седмица се наложи да почакам доста при лекаря понеже практикантката три пъти ми обърка рецептата. И имах време да се оглеждам  Laughing И се възмутих от новия персонал, три нови жени, аз съм при личната от много години и до скоро бяха едни мили момичета, които все си бяха там. А сега цареше хаос. И докато си чакам от вътре се зададе едно от милите момичета. Даже най-милата, винаги ми взима кръв само с едно обождане. Другите бодат по няколко пъти, пукат ми вените. Та аз си я харесвам много. И ми стана приятно да я видя. Облечена както винаги с бяла тениска и бял ленен панталон беше, косата на плитка. Винаги така ходи.
Днес в мола излизам от един магазин и буквално щях да се сблъскам с нея, тя минава покрай мен, но не влиза в магазина. Първо се ококорих понеже беше с пусната коса, никога не съм я виждала така и в следващия момент виждам, че е бременна с огромен корем. Два пъти се обръщах да я гледам понеже бях абсолютно убедена, че миналата седмица не беше бременна  Outta Joint А няма как да не забележа, тя и в лицето беше подпухнала и наедряла. Странно ми стана. Освен да има близначка. Или нещо съзнанието ми не я е възприело предния път

# 593
  • София
Това със съвпаденията на имена и дати го има и при мен. Приятелят ми и аз имаме едни и същи имена (мъжки и женски вариант). Той има дете от предишната връзка, което се казва като първото ми гадже, което смятах за най-голямата ми любов. Майката на приятелят ми и аз сме родени на една и съща дата, но различни месеци. Бившата му приятелка и аз сме родени в един и същи месец, през 5 дни разлика в датите. Леля му, която му е като майка се казва като моята. А пък детето му е родено два дни след неговия рожден ден. Но като цяло тези съвпадения не са ми толкова странни. В началото само за имената ни се бъзикахме, че са еднакви, но другите дати и т.н. според мен са си наистина просто съвпадения и не са нещо необчайно.

# 594
  • София
И аз днес имах странна среща. Миналата седмица се наложи да почакам доста при лекаря понеже практикантката три пъти ми обърка рецептата. И имах време да се оглеждам  Laughing И се възмутих от новия персонал, три нови жени, аз съм при личната от много години и до скоро бяха едни мили момичета, които все си бяха там. А сега цареше хаос. И докато си чакам от вътре се зададе едно от милите момичета. Даже най-милата, винаги ми взима кръв само с едно обождане. Другите бодат по няколко пъти, пукат ми вените. Та аз си я харесвам много. И ми стана приятно да я видя. Облечена както винаги с бяла тениска и бял ленен панталон беше, косата на плитка. Винаги така ходи.
Днес в мола излизам от един магазин и буквално щях да се сблъскам с нея, тя минава покрай мен, но не влиза в магазина. Първо се ококорих понеже беше с пусната коса, никога не съм я виждала така и в следващия момент виждам, че е бременна с огромен корем. Два пъти се обръщах да я гледам понеже бях абсолютно убедена, че миналата седмица не беше бременна  Outta Joint А няма как да не забележа, тя и в лицето беше подпухнала и наедряла. Странно ми стана. Освен да има близначка. Или нещо съзнанието ми не я е възприело предния път

Имам подобна случка. Като студентка ходехме с приятелката ми в едно барче, където правеха страхотно капучино. И там сервираше един младеж с много специфична физиономия. В смисъл, много типично лице, запомнящо се. Та заради честите ни пребивавания там, започнахме да се поздравяваме с него по улиците. Обаче ми направи впечатление, че понякога той е много ведър в поздрава си, а понякога си ме подминава. И си казах, че явно е човек на настроенията. И веднъж с въпросната приятелка го срещнахме и ни поздрави. Казах й -  тип кога си иска ми казва здрасти, кога си иска ме подминава... Тя каза, че и при нея е така. И дружно решихме, че наистина е на моменти. Една вечер си седим във въпросното барче, той беше на смяна. Говорим си и изведнъж приятелката ми ме хваща за ръката и ме раздрусва, за да погледна към вратата. Обръщам се и виждам, че младежът се е мултиплицирал Grinning Grinning Grinning Т.е. има близнак. Явно братът беше минал през кафенето, да говори с него нещо. И тогава си изяснихме поведението му - онзи, който ни подминава е братът - близнак. Grinning Дори като се загледахме намерихме и разлики, но заради специфичното лице си мислехме, че е един и същ.

# 595
  • Перник
Тази сутрин щях да се успя за работа, ако не бях чула детето да казва "айде, мамо". Отговорих й- "добре, сега" в просъница. Надигнах се и погледнах към нейното легло, спи си най-спокойно. Бях убедена, че съм чула това.

# 596
Тази сутрин щях да се успя за работа, ако не бях чула детето да казва "айде, мамо". Отговорих й- "добре, сега" в просъница. Надигнах се и погледнах към нейното легло, спи си най-спокойно. Бях убедена, че съм чула това.

Аз една нощ преди да заспя чух в ухото си Лека Нощ, а нямаше никой.  Thinking

# 597
Като стана въпрос за съвпадения..  Grinning Аз и сестрата на ММ се казваме по един и същ начин, а пък ММ и мъжът на сестра му (адашката ми) са родени на една и съща дата, само че в различни години.
Родителите на ММ са разведени от дълги години и вече и двамата си имат нови половинки. И двете половинки са с едни и същи имена, просто в женски и мъжки вариант.
Не знам, според мен няма нищо случайно в живота ни и особено хората, които влизат в него.  Peace

# 598
Преди няколко дена попаднах на темата и до сега още не мога да изчета всичко  Grinning По принцип съм голяма пъзла (особено на тъмно) и от всякакви паранормални неща ме побиват тръпки, но обичам странни истории  Mr. Green

Животът ми е доста спокоен и не съм имала много срещи с паранормалното. Само една случка ме беляза преди няколко години. Не е чак толкова странно това което се случи, но самата атмосфера беше някак...ненормална.
Най-големият син на брат ми се роди в чужбина, първият път когато го доведоха в България детето беше на година и малко, ходеше и приказваше разни думички, ту на чуждия език, ту на български. Бяха отседнали в къщата на баба ми и дядо ми и много народ се бяхме изсипали да ги посрещнем. Малчо беше заспал по пътя от летището и го оставиха да си доспи докато ние се видим. Като се събуди беше много киселяк, поплака си, поцупи се, не искаше никой да го взима и си стоеше у майка му. Нова атмосфера, една камара народ, за малко дете си е стрес.
По едно време дядо ми влезна в стаята, той е много пъргав и лъчезарен старец, обичаме си го много. Детето като го видя така се втренчи в него, така се закикоти, че все едно някой го преобрази с магическа пръчка. На лицето му една радост се изписа. Вдигна си ръчичките, както правят малките деца, към дядо да го вземе. Пък той доста стар, взе го и поседна на един стол с детето на коленете.
Малкия го загледа много интересно, посегна и си сложи ръчичката на бузата на дядо и му каза "Аз съм, (името на дядо ми)" толкова ясно и отчетливо, че направо замряхме. На мен дъха ми спря, не заради това което каза, думите не бяха непосилни за малко дете пък и той си дърдореше, ами заради начина по който му го каза, озарен, с един ясен глас и с една интонация от която настръхнахме. Все едно вече познаваше дядо.
Питах дядо след това защо малкия толкова му се е зарадвал и защо му е казал това. Дядо не знаеше, но каза, че му станало едно топло на душичката като го взел Heart Eyes Какво стана в оная стая, не знам. Две души познайници ли се намериха....?

Детето е вече на 4 и си е нормално, за сега няма странни прояви. Особено обича да е с дядо и като идва в България все по него ходи  Grinning Много се разбират, да са живи и здрави.

# 599
Наскоро отново прочетох за интересно явление.Даваше се пример с известния боксьор Мохамед Али и как някои хора си спомняли,че е починал отдавна,макар че се е случило едва последните години.Случвало ли ви се е да имате фалшиви спомени за нещо-моменти,хора,места?Или дори да объркате сън със спомен?

Общи условия

Активация на акаунт