Случи ми се нещо странно XV

• 175 279
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
В ранното си детство бях основно при баба и дядо. Бяха ми като втори майка и татко. Много ги обичах. Винаги ще ги обичам. Безумно ме беше страх да не ги загубя. Когато баба или дядо на мое приятелче  си отиваше от този свят, изпадах в паника...безумна паника. Всяка тяхна болест ме побъркваше и честно казано, постоянно живеех в тревога за техния живот. Умолявах дядо - по детски, ако си отиде да намери начин да се сбогува с мен...да съм спокойна.
Слава Богу, дядо и баба живяха дълго. Аз пораснах, завърших училище, университет, бях пред сватба. Дядо се разболя...уви, тежко. Беше и със склероза. Не ни помнеше през повечето време. Влоши се в момент, в който не бях около него, а на изпит.
Около полунощ, след дълъг разговор със сестра ми, вече се бяхме умълчали и заспивахме. Беше тъмно. Изведнъж бяла светлина ме обгърна и изпълни. Веднага се сетих за дядо. Светлината постепенно се оттече от мен, а аз казах на сестра ми  - "Дядо почина!"
Тя, разбира се, не ми повярва.
Заспахме.
Рано сутринта - към 5,30, се обади мама и каза, че дядо е починал в полунощ... Вярвам, че той удържа на обещанието си, което ми даде в детството и се сбогува с мен...
Имам подобна случка с кучето, с което живях години. Когато бях в напреднала бременност, а мъжът ми беше в много тежко здравословно състояние и буквално нямаше как да я гледам, защото тя изискваше много грижи и разходки, бяхме я дали за известно време при приятел, докато се роди детето.
 Една вечер, след като се прибирахме от лекар с мъжа ми, влизайки в апартамента, чухме специфично тракане с ноктенца и видяхме през стъклото бежова сянка. Веднага си помислихме за кучето.... Оказа се, че кучето го е блъснала кола преди няколко часа и за огромно съжаление  си бе отишло. Човекът, който  го беше поел, горкия, не носеше вина... Лошо стечение на обстоятелствата... Но е факт! Двамата с мъжът ми я видяхме. Тя се сбогува.

Настръхнах. Много тъжно ми стана от историите ти, но и някак спокойно. Всеки такъв разказ ми вдъхва надежда, че смъртта  не е края... дори и за животинките.

# 526
Здравейте,нова съм но искам до споделя нещо с вас!Много от вас могат да ме нарекът луда но не съм знам какво виждам и чувам.Значи дъщеря ми е 14 и постоянно сънува кошмари.Но нещата се влошиха когато се преместихме.Тя една нощ истича в спалнята и събуди и мен и мъжо Sad .Била видяла числото 666 #Crazy  на стената отсреща.Не обърнах внимание казах и че сигорно е сънувала.Това се повтаряше няколко дни и после утихна.Но веднъж когато се прибираше от училище ме попита дали баба е добре,аз и казах да но тя настоя да и се обадя.Майка ми не вдигаше-Стеснах се и веднага се запътих към дома и тя беше на няколко пресечки от нас та отидоххме с дъщеря ми и тя настоя да дойде и гледам линейка Shocked Shockedуплаших се изтичах ама лекаря ме спря и каза че жената е получила инфаркт,но майка ми беше напълно здрава.Леле как се уплаших тогава нямате си и на идея не спях нощи а дъщеря ми не спира с тези "видения" ако мога така да ги нарека.Но въпроса ми е числото 666 какво означава и как да помогна на дъщеря ми Cry CryНе си измислям сериозна съм Cry Cry Confused Sad

# 527
# 528
Ползвам но не вярвах в тези неща докато не ми се случиха и съм под стрес.Навярно не сте изпитвали това и не ви го пожелавам. Cry

# 529
  • Gotham City
На мен историята ми изглежда като разказана от дъщерята (и видяна в някой филм), но както и да е.

Стилистиката на писане е типично детска (за правописа няма и да коментирам)

# 530
  • Австрия
Била видяла числото 666 #Crazy  на стената отсреща....
..666 какво означава Sad

Означава, че трябва да наблегне на математиката. А покрай нея и на българския (правопис, граматика), на литературата .. Такива ми ти работи  Simple Smile

# 531
  • София
На мен историята ми изглежда като разказана от дъщерята (и видяна в някой филм), но както и да е.

Стилистиката на писане е типично детска (за правописа няма и да коментирам)
Точно така мисля и аз.

# 532
Привет!За сега само ще Ви дочитам,,, Не че не изчетох почти всички теми назад.... Mr. Green

# 533
Не знам как или дали да свързвам двете неща... Но...

Преди три години бях отишла на кафе с  човек, който впоследствие се оказа че може да гледа на ръка. И тъй като аз никога не бях ходила при такъв, реших да чуя какво ще ми каже.
Поглеждйки, веднага ми каза че линията на живота ми е доста къса но има странно съединяване от друг страна, което означава че всъщност няма да си отида толкова рано. И категорично заяви че събитието, след което ще прескоча трапа еавтомобилна катастрофа. И ще съм сама, тъй като рядко може да има на едно място повече от един човек с кратка линия на живота, но всъщност да останат живи след това.
Казвайки това, не вярвах че може нещо такова да се каже толкова ясно. Изпихме кафето и всеки си тръгна по пътя.
В една тетрадка записах всичко което ми каза тогава и я скрих в гардероба.  и така три години. До онзи ден.

Пътувах с колата ми, в дъжд, получава се аквапланинг, аз съм с малка скорост но завивам наляво и минавам През остров с дясна предна гума. 
Държа си волана, (сама съм в колата, нямам спътник), без да го въртя и се връщам пак в моята лента, спирайки и оцелявайки . Няма други блъснат и, няма ранени, няма смърт, колата даже не е одраскана, само гумата се изкърти и отдели от колата. Някакъв късмет беше това защото цялата ситуация се развива на кръстовище по което минават често коли, а в тоя момент бях само аз.

След като всички просто не можеха да повярват какво се е случило и след като мина с цялата си еуфория този ден, аз се сетих за тетрадката.

Според вас дали това е събитието, за което той ми спомена?
След този ден започнах просто наистина преосмисляне относно живота ми и стреса който си причинявам.
 Но още всичко ми минава пред очите всяка сутрин и всяка вечер....... 

# 534
Преживяла си нещо  ужасно. Дано се възстановиш бързо  Peace
Да. И според мен това е видял в чашата ти.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 10:09 от Newly_

# 535
Моя дядо, баща на майка ми, когото много обичах, като почина, сънувах, че е на някакво място, в някаква сграда с други хора. Отишла съм да го търся, да го видя. Не успях да си взема довиждане с него - той почина в големи снегове и не знаем от какво точно почина. Та, чакам аз пред сградата и търся с погледа си и по едно време гледам дядо ми на една от терасите на сградата, тераса с черни решетки. Не го пускат да излезе. Около него други хора викат, крещят, да ги пуснат. Като се събудих, разказах на майка, че съм сънувала дядо на един балкон с черни решетки. Какво беше учудването ми като ми каза, че тя също била сънувала дядо на прозорец с черни решетки!  #Crazy

Така че не се съмнявам, че комуникация има.

Известно време сънувах дядо ми с разядени очи, лице... Спомням си ясно, че ми поиска изворна вода от някаква чешма в планините. "Ти ми донеси малко вода, пък станалото - станало" ми каза. С което аз разбрах, че не му е било още време да умира, че не е съгласен със смъртта си, че смъртта е можела да бъде предотвратена. Също ми поиска риба да яде. След време пак го сънувах с разядени очи, на други места, по друг начин облечен. Докато един ден вече го сънувах усмихнат.

Също, на първия рожден ден на детето ми - дядо много обичаше децата и винаги съм искала да доживее да види моите деца, го сънувах, че подарява на детето ми една торба с ябълки. Събудих се със сълзи на очите. Стана така че, предния ден бях поръчала торта от каталог и отивам аз да я взема и какво да видя - направили я съвсем друга и то цялата поръсена с кокос! Ядосах се, разсърдих се, оплаках се как може да лъжат хората така и съответно останахме без торта - кокосената торта не я взех, ами тръгнах да обикалям в последния момент из другите сладкарници за торта. Еми, купих една друга торта, която бях решила да доукрасявам, за да стане детска, но още ми беше тъпо, че не можах да зарадвам детето с тортата, за която имах толкова мерак, да му поднеса. И се прибрах. Минаха се няколко часа и ми звънят от първата сладкарница, че веднага са направили нова торта, че ако искам да отида я взема. Питах пак "ама като тази от каталога ли е, със зайче?" И даже не изчаках отговора, ами казах "добре, ще дойда да я видя, ако е като в каталога, ще я взема". Ах, как се зарадвах, като видях тортата със зайчето! Веднага се сетих, че това е подаръка от дядо. Много хубав рожден ден отпразнувахме.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 10:31 от amy_nka

# 536
Нещо интересно в минути 0:37-0:57 водещия коментира че това прилича  на реинкарнация, става въпрос за голяма прилика между Енцо Ферари и родения месец след неговата смърт понастоящем турски футболист играещ в Арсенал Месут Йозил

Това е наистина интересно!Аз пък наскоро открих прилика между Кубрат Пулев,боксьора,и някакъв монголец,рапър! LaughingВ лицето наистина си приличат.Ето линк към клипчето.Ще ми е интересно още някой да направи сравнението.Възможно е само да ми се е сторило,че си приличат.
https://www.youtube.com/watch?v=LuVLjAhsw-w

Извинявам се,че пуснах второ мнение толкова скоро след предишното,но докато не забравя,да споделя нещо,за което се сетих.
Случи се в района до Вършец,на един път,който се изкачваше нагоре.Бяхме с родителите ми.И в един момент  ясно усетихме как колата сама тръгна нагоре по пътя.Всъщност ние бяхме вече чували за този феномен и решихме да видим дали е истина. Rolling EyesИ се случи,колата,с изключен двигател,се движеше на заден ход,сякаш нещо я дърпаше отзад! ShockedИмало някакви магнитни сили на това място,според мълвата. Дори на още едно място в София ставало същото,но не разбрах къде точно.Плашещо си беше,макар че едва ли е,сравнено с други страхотии. Peace

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 01:59 от AnMary

# 537
  • В.Търново

Това е наистина интересно!Аз пък наскоро открих прилика между Кубрат Пулев,боксьора,и някакъв монголец,рапър! LaughingВ лицето наистина си приличат.Ето линк към клипчето.Ще ми е интересно още някой да направи сравнението.Възможно е само да ми се е сторило,че си приличат.
На мен не ми прилича по нищо на Кубрат Пулев.   Grinning
А за явлението да се движи кола назад по нагорнище също съм го чела мисля преди време в тази тема.

# 538

На мен не ми прилича по нищо на Кубрат Пулев.   Grinning
А за явлението да се движи кола назад по нагорнище също съм го чела мисля преди време в тази тема.
Е,значи от моя страна има объркване. Wink
Възможно е и някой друг да е споменал за феномена с колата и пътя тук в темата.Май не се нарежда чак сред най-популярните феномени.

# 539
  • В.Търново
Да.Наистина някой друг също беше написал , че му се е случвало същото с колата и е интересно явление.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт