Коледа 2016 -2 тема

• 116 175
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • У дома
Джемма, невероятна украса, а за медените красоти шапка ти свалям bouquet
Дами с какво се укарсява АКК като дойде Коледа, не обичаме марципан и фондан Embarassed Ако го наръся с шоколадов кювертюр как ще е, шоколада връзва ли се на вкуса му newsm78 Може да купя бял, млечен или черен, да го разтопя и да го залея, какво бихте ме посъветвали Rolling Eyes

# 136
Искам да помоля за рецептата за меденките на Джемма.

Линка от първа страница не работи. Изписва: За съжаление търсената от вас страница в този блог не съществува.

# 137
  • У дома
Не знам какво е станало с публикацията, добавих я наново.
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2016/12/blog-post_15.html

# 138
Искам да помоля за рецептата за меденките на Джемма.

Линка от първа страница не работи. Изписва: За съжаление търсената от вас страница в този блог не съществува.
Не съм Джемма ,но на стр.7 съм дала линк. Peace
marcheva14 ,охх,тия ОРИГИНАЛНИ шотлански бисквитки ,по тая рецепта ли са ,ако ли не ,моля да споделиш твоята,и долу -горе какъв е размерът им ,че по  снимки не винаги се ориентирам . Embarassed

# 139
# 140
Здравейте, тази година реших да правя и аз коледни вкусотии  Embarassed След малко се захващам с Канелени пурички и бисквитки. Колко време могат да издържат и как се съхраняват? А бисквитените бонботи могат ли да изтраят една седмица?

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 17:21 от Шефът Антонио

# 141
Genni според мен разтопеният шоколад е най-добрата украса за АКК. Аз само така го украсявам - заливам  с бял  кувертюр и отгоре слагам  захарни перли или рисувам с айсинг.

# 142
  • У дома
Поли,едвам ме нави с белия кувертюр имам и сребърни перли, ще снимам след украсата.

# 143
шотландските бисквитки ги правих миналата година точно по тази рецепта. Доста трудно ги отлепях, но...........вкусът беше страхотен. И ми се получиха точно като на снимката Simple Smile

# 144
Бианка, много ти благодаря, мисля че това е сиропа и при нас Hug Ще ги пробвам, а от блога харесах още няколко рецепти, ще търся и други продукти в събота, много ти благодаря Hug
Джемма, меденките станаха любими вкъщи, дребната ги обожава, и както се чудех какво ще ги правя, че са много, почти свършиха, май пак ще правя bouquet Тази елхичка е такава красота,  благодаря за насоките - записала съм си всички снимки, ще потърся такива форми да си поръчам, и евентуално догодина ще се прави Sunglasses
Аз направих едни лимонови бисквити, хич не ги харесахме, масло и лимон не ни се върза вкуса, изхвърлих ги Blush Вчера направих и едни напукани трюфел бисквитки на Пеп4о, но май ги препекох (само 12-13мин пекох, бяха полусурови като ги извадих, но като изстинаха....), лееееко сухи са ни newsm78

Просто меласата добавя вкус и аромат, а златния сироп само еластичност, леко дъвчаща текстура.  На практика той е глюкоза. Би могла да ползваш кокосова  захар или дарк мусковадо - те добавят различен вкус, и са много подходящи за коледни сладкиши. Благодаря ти!

Не съм гледала рецептата на Пепи, но понякога са фатални 2-3 минути в повече. Аз например изпекох една тава от моите меки джинджифилови сладки вместо 8-9 минути държах 12 и когато изстинаха бяха твърди и ги оставих  настрани - ше ги смеля за кошнички за сладолед 

http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/12/15-hazelnut-ice-cream-pie.html

или този:

http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/12/16-star-anise-ice-cream-in-ginger.html

или някои бонбони- 

http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/10/pumpkin-pie-spice-truffles-with.html

# 145
Джемма, невероятна украса, а за медените красоти шапка ти свалям bouquet
Дами с какво се укарсява АКК като дойде Коледа, не обичаме марципан и фондан Embarassed Ако го наръся с шоколадов кювертюр как ще е, шоколада връзва ли се на вкуса му newsm78 Може да купя бял, млечен или черен, да го разтопя и да го залея, какво бихте ме посъветвали Rolling Eyes

Genni, можеш да украсиш само със сушени плодове - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/12/21.html

# 146
Дами, моля за помощ  baby_neutral

Преди месец направих меденките на Джема. Вчера джинджифилови човечета по рецепта на Йоана. Доста са твърди и двата вида сладки. Мислех утре да ги украся с роял айсинг.

Да ги украся ли утре или да ги сложа няколко дни с парче ябълка и след няколко дни да ги декорарирам  newsm78

# 147
Миналата неделя опекох капучиновите звезди, и тази вечер лепих, обаче тоя марципан ми взе здравето, много лепи, направо се побърках, моля да споделите как го разточвате - аз набрашних с пудра и плота, и точилката, да ама не, една по една ги точих и  рязах  ooooh! , Налепих и меденките, че от утре почваме гости и ще раздавам на приятели и колеги,
Джема, без думи съм smile3501
Както и всички останали, прекрасни неща сте показали, сигурна съм и много вкусни smile3525

Ако остане време ще пробвам и някои от бисквитките на Марчева - ще не съм решила шотландските ли, онези с немското име - Шоко Нус Кугелен /не знам така ли беше Simple Smile/

Весели празници santa2 Nature Snowman

# 148
  • Czech Republic
Миналата неделя опекох капучиновите звезди, и тази вечер лепих, обаче тоя марципан ми взе здравето, много лепи, направо се побърках, моля да споделите как го разточвате - аз набрашних с пудра и плота, и точилката, да ама не, една по една ги точих и  рязах

Трябвало е да поръсиш с нишесте по-скоро. Иначе много зависи от качеството и консистенцията на марципана. Аз тук купувам холандски в големи количества, защото го използвам като покритие за торти. Много добре се работи с него.

Иначе сега ми дойде идеята, понеже днес слепях част от какаовите линцери с маслен крем с орехи, че може да се направи този крем със смлени бадеми (още по-добре бадемово брашно) вместо марципан . Със сигурност ще е също толкова вкусно. Peace

# 149
Благодаря Наталина, ще го имам предвид, ако може рецептата за крема, моля,
и поздравления за прекрасните ти творения bouquet

Общи условия

Активация на акаунт