Коледа 2016 -2 тема

  • 116 178
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Ами аз го правя малко на око, но на 125гр. масло, около 100 гр. пудра захар, лъжица ром(за лек аромат) но може и прясно мляко и около 100гр. смлени орехи или в случая бадеми. Ние много го харесваме този пълнеж, но гледам да правя малко сладки с него защото е много калоричен.

# 151
  • Мнения: 3 011
Да споделя ,че моята коледна къщичка с джинджифил канела и мед ,започна да омеква и за мое учудване е и вкусна  newsm78 Днес минавайки покрай нея забелязах ,че и липсват части  Joy малки части от украсата с курабийки ,ама липсват  Mr. Green То детето похапвало..... ами и аз опитах.... бива я!Дано устиска до коледа  chef Утре ще опека и курабийки,късно ама нямаше как  Hug

# 152
  • Плевен
  • Мнения: 614
Привет и от мен!Нещо много трудно ми вървят нещата тази година, а и коледното настроение покрай многото грижи нещо ми се губи , но все пак да се отчета с една доза меденки (част от тях вече украсих с фондан и принтирани картинки), един ирландски чаен хляб и малко шоколадови бонбони. Може би ще направя още един-два вида сладки, но все още не съм се спряла на конкретна рецепта, иска ми се нещо с бадемово брашно, може би от блога на Димитрана.
Снимките са в малко работна атмосфера, но все пак:



Скрит текст:




# 153
  • София
  • Мнения: 12 251
.........................................
 
Благодаря ти! Може и да се възполвам от рецептата.
Аз обаче говорех за шприц за сладки (с дозатор ) с който се правят различни фигурки елхички, цветенца, сърца

Като този
Скрит текст:


Имам го, същият е. Метален на Wilton. Ето ти и бисквитките. Дали ти харесват...
Скрит текст:
.
Искам да помоля за рецептата за меденките на Джемма.

Линка от първа страница не работи. Изписва: За съжаление търсената от вас страница в този блог не съществува.
....................
marcheva14 ,охх,тия ОРИГИНАЛНИ шотлански бисквитки ,по
Тази е рецептата. Същата. Жестоки са, честно. Много лесно се работят. Елементарни са. Само работи бързо, че е маслено тестото, но и задължително ги остави преди да печеш на студено за около 10 мин или докато се стопли фурната.

Джемма, страхотна къщичка. Браво!!  Hug

Девойки, прекрасни, аз съм готова. Останаха само едни капучинови да слепя с марципан, ама ще бъде утре.  Много се уморих. Трябва да ви кажа, че съм герой отвсякъде, Джемма знае защо го казвам.  ГЕРОЙ СЪМ! опериран гръбнак. Ще ви покажа туй дето сътворих, който иска нека да гледа. Повече не мога. Днес съм започнала от 14 ч и преди малко приключих. Добре че тази седмица съм абсолютна сама, че иначе можеше и да ме изгонят по ред причини и да не видя и капчица бисквитка, ама те не знаят какви ги върша и действам.  Simple Smile
Тези бяха последните..... За слепване на сладките съм ползвала дом. малиново сладко и оригинално Дулсе де Лече. Редувах ги.
Скрит текст:
.
Скрит текст:
.
и всичките готови, ама ги няма бонбоните с карамел, ама аз ви ги показах вече
.
Обърках и цитата и постването, но не се връщам да го поправям. Не мога.

Благодаря на всички ви за споделеното!  Беше ми изключително приятно да съм сред вас! Благодарение на тази прекрасна тема  ми минаваше времето неусетно, а аз имах нужда от това.

Наталина, благодаря!!  Hug

Весела Коледа ви пожелавам и здрава Нова година!!
Нека Бог да е с вас и с вашите семейства!  Hug
ще ви наглеждам.... мда.  Grinning

PS Връщам се да споделя и това, че междувременно успях да направя и сладко от цели мандарини, то "луд умора  - няма".
Показвам го, сръткава работа и бавна, но вкусно... мда. По рецепта от кулинарен блог на  Мария Митева.


Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 03:12 от marchеva14

# 154
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Готова съм и с напуканите трюфели. Днес, понеже имам останали белтъци, наред са забравените сладки.

# 155
  • Мнения: 6 105
Едно предложение и от мен на коледна тематика.
Позабравени, но все така вкусни, ретро бисквити "Котешко езиче"

http://the-loves-green-kitchen.blogspot.bg/2016/12/blog-post_66. … 91877943764936216

Тези дни ще публикувам и останалите ретро рецепти. Тази година съм на такава вълна с коледните сладки.
Коледа без меденки  Wink
Въпреки че има още време да спретна една доза.

# 156
  • Мнения: 1 782
Момичета, помощ Simple Smile

Всяка година използвам фондан за украса на меденки.
Да, стават ужасно красиви, цветни и пълни с настроение, ноооооо всяка година едно и също - събирам фондана от чинийки и плата и в края на празниците - в кофата Sad
Никой от домашните не го харесва на вкус. Тази година съм решила да наблегна на сладки, които се ядат целите Simple Smile Обичам красивите декорации и мисля да се пробвам с айсинг (досега съм правила само за джинджифилова къщичка, ама там е по-груба работа, ще видим на сладки как ще се справя)
Притеснява ме, че никога не съм оцветявала каквото и да било и не знам какво и от къде да купя...
Айсинг ще си направя, а бои за него какви трябват ? Има ли ги в някакви магазини или трябва онлайн да поръчвам ? Другото ми притеснение е, че съм бременна и тези сурови белтъци ...... дали има някакъв начин да се запекат или аз просто няма да ям от тях ? Моля дайте ми някакви идеи за красива и вкусна, но безопасна декорация ?

Друг въпрос, от къде да си купя настърган шам-фъстък за баклава ?

Благодаря ви  bouquet

# 157
  • Мнения: 785
Джемма, а как оформяш сладките? Като извадя тестото от хладилника и ги оформям на топченца, но почва да ми лепне на ръцете. Има ли начин да го избегна това лепене?

# 158
  • Варна
  • Мнения: 435
Здравейте. По коя рецепта джинджифиловите сладки са най-успешни и вкусни?!?

# 159
  • БГ
  • Мнения: 746
Здравейте момичета,
кои меденки да направя, които да се хапват веднага?
мерси! newsm78 newsm78

# 160
  • Варна
  • Мнения: 435
Готова съм и с напуканите трюфели. Днес, понеже имам останали белтъци, наред са забравените сладки.



Джемма, тези по която рецепта са? Че точно напукани трюфели не видях да има?

# 161
  • Мнения: 506
Здравейте момичета,
кои меденки да направя, които да се хапват веднага?
мерси! newsm78 newsm78
Меденките по рецептата на Джема спокойно можеш да хапваш веднага Simple Smile Ако искаш да са меки , ги направи по-дебели и печи по-малко.Най-добре на топчета , не стават твърди.Но вкъщи и леко хрупкави се харесват, никой не ги чака да престоят  Peace Вадя от печката, леко изстиват и ги нападат Simple Smile

# 162
  • Мнения: 68
Джемма трюфелите са разкошни ! Аз ги правя вече трета година, но моите не се разпукват така, стоят по-гладки.Дали значеш тайната за  доброто разпукване:)?

# 163
  • БГ
  • Мнения: 746
Здравейте момичета,
кои меденки да направя, които да се хапват веднага?
мерси! newsm78 newsm78
Меденките по рецептата на Джема спокойно можеш да хапваш веднага Simple Smile Ако искаш да са меки , ги направи по-дебели и печи по-малко.Най-добре на топчета , не стават твърди.Но вкъщи и леко хрупкави се харесват, никой не ги чака да престоят  Peace Вадя от печката, леко изстиват и ги нападат Simple Smile
Благодаря!

# 164
  • София
  • Мнения: 12 780
Здравейте. По коя рецепта джинджифиловите сладки са най-успешни и вкусни?!?

Аз ги направих по тази: Коледни сладки с джинджифил
Много ги харесаха вкъщи и вече така ще ги приготвям. Peace

Общи условия

Активация на акаунт