Коледа 2016 -2 тема

• 116 188
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • Балчик
Джемма, страшно ми харесва елхата от меденки, дай моля те линк с рецепта и оформление Hug

Всичко медено правя по рецептата за меденки, която съм дала. Оформлението  е от различни големини звезди. Изрязвам по две от размер. Имам за целта едни формички, купувани от Ибей:

Имат си и дървена поставка  и дървена пръчка за нанизване, но не ги ползвам, слепвам звездите с айсинг. Украсата е от зелени и бели кокосови стърготини, пудра захар и бонбони детска радост.

Преди да си купя тези метални форми ползвах шаблони от картон.

# 121
Марчева, при мен се получи същото разливане, но с Коледни  френски лимонови сладки.                                 

Спазих рецептата с точност, тестото беше много меко, но в хладилника стегна. Вкусът е чудесен, но външният вид - една разпльокана люспа. Къде сгреших, не знам! Тези и джинджифиловите човечета не ми се получиха, явно трябва да залагам на изпитани стари рецепти.
Меденките ги пека съвсем малко, вадя ги меки, вътре остават почти на тесто. Това означава ли, че яйцето не се е изпекло добре?

# 122
dollly, миналата година ги направих с обикновена ванилена захар и имах една пръчица бурбонска ванилия, която добавих. Станаха страхотни и много се харесаха. Днес ще ги пробвам само с ванилена захар, защото нямам пръчица. Според мен няма да им пречи.
Ще потърся в магазина и, ако не открия, утре ще ги правя с обикновена ванилия Simple Smile

# 123
  • пак на Рив Гош
Марчева, много съжалявам, че не са се получили.  Sad
Може би е от разликата в маслото и брашното при мен и при теб  newsm78. Иначе за съотношенията, проверих и оригиналната рецепта, и моите записки, и това, което съм пуснала - навсякъде захар, брашно и масло са в еднакви количества... Но си права, в другите маслени теста обикновено брашното е почти 2 пъти повече от маслото.
При мен при печенето се разляха малко, но не повече от обикновено при печенето на бисквити - колкото да станат малко по-тънки.

# 124
  • У дома
Бианка, много ти благодаря, мисля че това е сиропа и при нас Hug Ще ги пробвам, а от блога харесах още няколко рецепти, ще търся и други продукти в събота, много ти благодаря Hug
Джемма, меденките станаха любими вкъщи, дребната ги обожава, и както се чудех какво ще ги правя, че са много, почти свършиха, май пак ще правя bouquet Тази елхичка е такава красота,  благодаря за насоките - записала съм си всички снимки, ще потърся такива форми да си поръчам, и евентуално догодина ще се прави Sunglasses
Аз направих едни лимонови бисквити, хич не ги харесахме, масло и лимон не ни се върза вкуса, изхвърлих ги Blush Вчера направих и едни напукани трюфел бисквитки на Пеп4о, но май ги препекох (само 12-13мин пекох, бяха полусурови като ги извадих, но като изстинаха....), лееееко сухи са ни newsm78

# 125
  • София
Марчева, при мен се получи същото разливане, но с Коледни  френски лимонови сладки.                                 
.....................................
Спазих рецептата с точност, тестото беше много меко, но в хладилника стегна. Вкусът е чудесен, но външният вид - една разпльокана люспа. Къде сгреших, не знам! Тези и джинджифиловите човечета не ми се получиха, явно трябва да залагам на изпитани стари рецепти.
Меденките ги пека съвсем малко, вадя ги меки, вътре остават почти на тесто. Това означава ли, че яйцето не се е изпекло добре?
А сега , де, къде сме сгрешили....някъде там ни е грешката ама се крие и не се показва.   Wink Два пъти ги правих и си станаха. Вярно е и това, че при изпичането се разливат, но после остава хубава бисквита, защо така се е получило...???

.............................[color=blue -]"явно трябва да залагам на изпитани стари рецепти" [/color]

[/quote]
Не, не трябва. Трябва да се пробват нови рецепти, то това му е интересното за мен. Не може всяка година все едно и също, нали сме майсторки...Аз поне обичам нови и модерни рецепти да изпробвам.
Марчева, много съжалявам, че не са се получили.  Sad
Може би е от разликата в маслото и брашното при мен и при теб  newsm78. .....................
Не, не е от брашното...... работих с италианско брашно на Divella, грешката ми е някъде из ръчичките. Може би е при изпичането им.  Изобщо не съм се ядосала, имам толкова много сладки. Ядосах се на това че са разкошни , а не се получиха, но аз пак ще ги спретна някой ден и те ще се получат.
Роца, това да ни е проблема... Grinning
Снощи спретна набързо  - Коледни маслени лешниково-шоколадови подкови. Много са хубави.
Ето ги:
Скрит текст:
[/spoiler].
..

# 126
Момичета, за първа година реших да правя сладки и вчера направих меденките и ги украсих. Сложила съм ги в една тенджера с капак и са на хладно. До Коледа дали ще умекнат?

# 127
Имам нов шприц може д анаправя едни меденки и едни сладки по рецепта за шприц сладки. Не ми се занимава с точене и рязане (за сега) други идеи за следки с шриц, които мога да направя? например линцеровите дали ще станат?

# 128
преди месец направих АКК, половин доза, защото само аз го харесвам. ГРЕШКА!!!!!! Вече го няма  Embarassed
И така, току-що опекох половин доза линцери (защото ги правя за първи път, но се получиха добре), после ще слепвам и една доза рохлички. Пробвах капучиновите звезди, обаче не можах да ги разточа и станаха капучинови топчета. И тях вече ги няма. Та....решила съм да пробвам нещо ново и ще ви следя да си избера нещичко. Всчка година правя меденките на Джемма и едни джинджифилови сладки, всички мнооого ги харесват, ама искам нещо ново.
Още не съм се престрашила да украсявам с фондан, а много ми харесва. Живи и здрави догодина детенце ще е по-голямо и ще пробваме заедно.

И в подкрепа на по-горния пост да кажа, че рохличките ги правих 2 години по няколко пъти замесвах и все нещо не ставаше, или се трошаха, или се разливаха. Ама аз тъпо и упорито пак правя. Ей тази година са чудесни, нито една не се счупи, нито пък се разляха. Знам ли от какво зависи???

# 129
  • София
Имам нов шприц може д анаправя едни меденки и едни сладки по рецепта за шприц сладки. Не ми се занимава с точене и рязане (за сега) други идеи за следки с шриц, които мога да направя? например линцеровите дали ще станат?
Не. Линцера с пош не става. Това е друг вид тесто Мога да ти пусна Английски бисквити които се работят с пош и би трябвало да стават розички. Не съм ги правила все още. Ако искаш ще ти пусна рецепта, ама чак довечера.

# 130
  • Балчик
Наредих си медената композиция.

# 131
ееееееееех, Джемма, ееееееех Simple Smile Това дори нямам смелост да си го помисля. Разкош...

# 132
Това с разливането често става от маслото. Не знам защо, но понякога и с много качествено и скъпо масло се случват фалове. Друг път с по-евтино масло се получава. Другото е, че не трябва да се меси много, за да не се топи маслото от топлината на ръцете и да се поема от брашното. Пробвайте, след като оформите сладките и ги наредите в тавата, да я сложите за 15-20 мин. във фризера преди да ги изпечете.

Много се радвам на ентусиазма ви и красотите, които показвате. Моите деца пораснаха и коледното сладкоправене у дома се сведе до минимум. И да не съм голословна няколко снимки от предишни години.
Скрит текст:
Медена къщичка                                                               АКК

Медени звездички и портокалови снежинки                  Пълнени бисквитки на Йоли

Звездички с Бейлис крем                                             Кошничка за сладки (просто една идейка в какво да сложите сладките си)

Тази година отново ще направя Пълнените бисквитки на Йоли, линцери и малко меденки. Новата проба ще са едни Шоколадови бисквити с кокосов пълнеж на Нанита.

Ето една рецепта за шприц-сладки  - Melting Moments (на руски е, ако има нужда от превод съм насреща Peace).

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 15:28 от 2в1

# 133
Не. Линцера с пош не става. Това е друг вид тесто Мога да ти пусна Английски бисквити които се работят с пош и би трябвало да стават розички. Не съм ги правила все още. Ако искаш ще ти пусна рецепта, ама чак довечера.

Благодаря ти! Може и да се възполвам от рецептата.
Аз обаче говорех за шприц за сладки (с дозатор ) с който се правят различни фигурки елхички, цветенца, сърца

Като този
Скрит текст:

# 134
  • в полите на Балкана
Голяма съм заспа, чак сега виждам, че има нова тема ooooh! Вече няколко дни се чудя, що никои не пише в старата.....
 Джема, прекрасно е , остави ме без думи.

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 14:49 от мамаРаче

Общи условия

Активация на акаунт