Коледа 2016 -2 тема

  • 116 198
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 265
Заинтригувахте ме с веган бисквитките, но нямам меласа, дали може да е заменя с нещо друго newsm78

MØRK sirup - има мириса и вкуса на меласата !! Аз него използвам. (ще го намериш точно на щанда при захарта, ванилия, желанити и..... - говоря за KIWI)

Аз направих Шведските бисквитки на Марчева - и от вчера до днес са останали 10-ина бройки  Mr. Green #2gunfire
* от тази доза при мен излязоха 49 бр и определено ще се правят отново тези дни.; вече ми донесоха и масло  #Crazy newsm78



# 181
  • Мнения: 2 883
Здравейте

От днес вече и аз съм на коледва вълнА. Приготвих мини щолените по рецепта на Йоли, но забравих в тестото да сложа мазнина. Вече ги бях оформила като се сетих и ги намазах обилно и сложих да се пекат - дали ще стане нещо от тях?
А идеи какво да направя от останалия ми бадемов марципан имате ли?

Още един въпрос - за меденките мисля да направя айсинг от белтъци и захарен сироп - ще им стане ли нещо ако ги запазя за Коледа? Нещо заради яйцето? И как точно да ги съхранявам - никога не съм работила с айсинг - след като изсъхнат може ли да се сложат една върху друга?

Благодаря предварително и хубаво коледно настроение ви пожелавам  Hug chef

# 182
  • София
  • Мнения: 12 252
...........................

Аз направих Шведските бисквитки на Марчева - и от вчера до днес са останали 10-ина бройки  Mr. Green #2gunfire
М...да, те заслужават двойна доза.  Wink  Истинска маслена бисквитка. Много се радвам, че ти допаднаха, а и са много лесни, не отнемат много време.
Чудесни са на снимката!

Капучинови бисквитки сега им сложих марципана. Украсих ги и ще ги покажа след като им стегне глазурата от бял шоколад. Искам да споделя за тези които ще ги правят с плънка от марципан нека да го разточват по-дебело, около 5 мм,  повече може, но по-малко не ... защото това си е една най-обикновена бисквитка с шоколад и кафе и в нея основното е този прекрасен марципан, който я прави вкусна и ти се иска още една и още една. Много лесно го разточих марципана, започнах м/у две хартии, но видях че няма нужда и го разточвах на плот, без никакво нишесте. Не се залепваше. Работеше се прекрасно, важното е да е на стайна температура, мек да е.

# 183
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
И аз започнах с украсата и сглобяването
Меденките




И вариация на лимоновите напукани, само че моите са червено-напукани (не много) с ром

# 184
  • Мнения: 1 782
Страхотни Simple Smile

Момичета, направих си кошнички от медено тесто. Една по-голяма за вкъщи и 4 малки за роднини.
Ще ги напълня с най-различни сладки, които вече започнах да правя.
НО претърпях пълен провал с дръжката на кошницата Sad
Изпекох поне три варианта и никой не става Sad
Дайте някакъв акъл  newsm78 newsm78 newsm78

# 185
  • София
  • Мнения: 12 252
Ето и капучиновите звезди. Само им добавих марципан и ги шприцовах с бял шоколад




Дали да направя френски макарон..... newsm78 белтъци имам готови или да ги хвърля... newsm78 Ще видим по - късно, тази вечер.

# 186
  • Мнения: 366
marcheva 14,прекрасни бисквитки си сътворила LaughingБлагодаря за съветите ,относно Шведските бисквитки .Много им се чудя ,мисля си ,че ще ме затруднят ,страхувам се да не се разпльоскат.Аз слагам тавата с бисквитките в хладилника ,преди печене и   все пак,нещо ме възпира. newsm78.Ще ги омеся тая вечер ,пък каквото стане  Praynig

# 187
  • София
  • Мнения: 12 252
marcheva 14,прекрасни бисквитки си сътворила LaughingБлагодаря за съветите ,относно Шведските бисквитки .Много им се чудя ,мисля си ,че ще ме затруднят ,страхувам се да не се разпльоскат.Аз слагам тавата с бисквитките в хладилника ,преди печене и   все пак,нещо ме възпира. newsm78.Ще ги омеся тая вечер ,пък каквото стане  Praynig
Не, не може да те затруднят, няма такова нещо, моля ти се. Всичките рецепти които съм пуснала са изключително елементарни, само продуктите са ми с високо качество, аз много държа на това. Следвай ми съветите, те не са мои, а на този който е публикувал рецептата. Спазвала съм всичко което е написано. В момента времето е много студено и съвсем спокойно можеш да ги изнесеш навън , докато ти се стопли фурната на посочените градуси, по-малко - не.
Хайде , после показвай. На вкус на повече от прекрасни.
Приготвям си продуктите за макарон, ако стане..

Страхотни Simple Smile

Момичета, направих си кошнички от медено тесто. Една по-голяма за вкъщи и 4 малки за роднини.
...................
Дайте някакъв акъл  newsm78 newsm78 newsm78
Никога не съм приготвяла, не зная.

Тари, жестоки са ти сладките.. красиви са.. Simple Smile

# 188
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Страхотни Simple Smile

Момичета, направих си кошнички от медено тесто. Една по-голяма за вкъщи и 4 малки за роднини.
Ще ги напълня с най-различни сладки, които вече започнах да правя.
НО претърпях пълен провал с дръжката на кошницата Sad
Изпекох поне три варианта и никой не става Sad
Дайте някакъв акъл  newsm78 newsm78 newsm78

Какви варианти пробва? Най-удачното е например да изплетеш плитка и да печеш върху купа с приблизителният диаметър на кошничките.После слепваш.

marcheva 14, умора нямаш! Супер е всичко!  Hug
Tari Tasartir, всичко е много красиво, между другото като всяка година! Heart Eyes
sem22, чудни сърчица! Peace

# 189
  • Ст.Загора
  • Мнения: 778
Здравейте

От днес вече и аз съм на коледва вълнА. Приготвих мини щолените по рецепта на Йоли, но забравих в тестото да сложа мазнина. Вече ги бях оформила като се сетих и ги намазах обилно и сложих да се пекат - дали ще стане нещо от тях?
А идеи какво да направя от останалия ми бадемов марципан имате ли?

Още един въпрос - за меденките мисля да направя айсинг от белтъци и захарен сироп - ще им стане ли нещо ако ги запазя за Коледа? Нещо заради яйцето? И как точно да ги съхранявам - никога не съм работила с айсинг - след като изсъхнат може ли да се сложат една върху друга?

Благодаря предварително и хубаво коледно настроение ви пожелавам  Hug chef
Вчера правих меденки , част от тях украсихме с айсинг .  За около час си изсъхна перфектно и ги прибрах в кутия .Някъде бях чела че издържа 10 дни без проблем .

# 190
  • Мнения: 8 514
Мимичета, прекрасни сладки показвате! Браво на всички! smile3501
Марчева, наистина си герой! Моите специални поздравления!  Hug

Днес ще правя ванилените кравайчета и мини щолените, да видим дали ще успея.

# 191
  • София
  • Мнения: 12 782
Изпекох Лешникови линцер сладки. Ухаят невероятно!  Heart Eyes За сега изглеждат така:



Прибирам ги в кутия и след няколко дни ще ги слепя.

# 192
  • Мнения: 2 883
Мимето 555 благодаря  Hug
И аз съм хвърлила око на линцерите, но ще ги направя утре, както и украсата на меденките.

Помните ли имаше едни сладки, но съм ги яла само купешки, но някоя от вас може да има рецепта - малки правоъгълници, слепени по 2 с шипков или някакъв много гъст мармалад и половината топнати в шоколад и поръсени с кокосови стърготини? Ако някой се сеща и има рецепта моля да сподели  Hug

# 193
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 774
Здравейте, харесах темата ви преди месец и си харесах сладкиши които да направя, но времето все не стига и съм на прага на Коледа. Понеже нямам време за сложна декорация съм решила да направя сладки за съседите ни с тези форми https://www.amazon.de/gp/product/B00NXLTRUC/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1. Коя рецепта според вас ще е най-добре за такъв тип или всяка рецепта за меденки, джиндифилова сладки които могат да се точат са подходящи?
Късно ли е вече за АКК ако го направя утре например? Гледам че се полива на няколко дни с ром, та дали може да стане само седмица преди това?

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 14:15 от ronicat

# 194
  • Мнения: 38
Много са вкусни тези бисквитки, може и една рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт