Коледа 2016 -2 тема

  • 116 204
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 782
Ето първата партида от тези :
marcheva 14, благодаря за чудесната идея  bouquet
Лесно, бъзро и вкусно - няколко мистериозно изчезнаха незабавно  Joy

natalyna , днес ще пробвам пак с дръжка върху съд - ще докладвам Simple Smile




Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 13:25 от bebka_8

# 196
  • Мнения: 1 265
natalyna - похвала от такъв майстор като теб - е гордост за мен  Hug bouquet

marcheva 14 - замесих отново Шведските бисквити  #Crazy Но поръчката е да са покрити изцяло с шиколад от едната страна. Аз  Embarassed Embarassed не съм майсторица - сега се уча. При слагането на глазурата на първата партида макар и трудно за мен успях да се справя. Но се чудя  newsm78 как / с какво да заливам при сегашните изисквания Laughing Mr. Green Аз нямам всички тези приспособления за сладкарството. И.....поставени на хартия шоколада ще залепне и после ще се чупят при прибирането. На скарата от печката ще стане ли да ги слагам? Дай ми съвет моля те.
**И още нещо - имаш ли събрани на едно място някъде всички тези лесни и вкусни рецепти?

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ УСПЕШНА ПРЕДКОЛЕДНА СЕДМИЦА

# 197
  • София
  • Мнения: 12 252
.............................
Марчева, наистина си герой! Моите специални поздравления!  Hug

..........
Embarassed Аз казах ли ти, че ще те поканя на едно кафе, не съм??, казвам ти.. Simple Smile
Благодаря!
natalyna - похвала от такъв майстор като теб - е гордост за мен  Hug bouquet

marcheva 14 - замесих отново Шведските бисквити  #Crazy Но поръчката е да са покрити изцяло с шиколад от едната страна. Аз  Embarassed Embarassed не съм майсторица - сега се уча. При слагането на глазурата на първата партида макар и трудно за мен успях да се справя. Но се чудя  newsm78 как / с какво да заливам при сегашните изисквания Laughing Mr. Green Аз нямам всички тези приспособления за сладкарството. И.....поставени на хартия шоколада ще залепне и после ще се чупят при прибирането. На скарата от печката ще стане ли да ги слагам? Дай ми съвет моля те.
**И още нещо - имаш ли събрани на едно място някъде всички тези лесни и вкусни рецепти?

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ УСПЕШНА ПРЕДКОЛЕДНА СЕДМИЦА
Та с една дума ме питаш как да им поставиш глазурата изцяло да са покрити, нали. ..Обяснявам бавно и чети бавно, елементарно е. Приготвяш си шок. глазура, нека да е вече със стайна температура. Ако започне да се стяга глазурата отново я постави на водна баня на слаб котлон да се втечни. Взимаш една бисквитка слагаш я в/у вилица топваш бисквитката с вилицата в шок. глазура и вадиш. Оставяш я няколко минути да се стече добре шоколада, помагаш си с шпатула да го пообереш по края, ама много внимателно, защото може да я изпуснеш и тя пак ще цопне в шоколада, и я поставяш в/у хартия за печене за съхне. След като са изсъхнали добре няма да се счупят , защото ти внимателно ги вдигаш. Надявам се да и по-дебелички, а не тънки като бисквита. Може да се постави и в/у скара но под скарата си сложи една тавичка за да събираш шоколада, той може и да ти потрябва отново за ползване. Heart Eyes

# 198
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Джемма, може ли бисквитите да се заменят по някакъв начин с "изрезки от пандишпанов блат" ? Струва ми се, че са от малките рулца, които продават с различен пълнеж, защото са тънки, тесни лентички , тъмно кафеви. Купих два пакето по 700 грама /пуста лакомия/ да се занимаваме с внучките през ваканцията, но това наистина е голямо количество. Благодаря.

# 199
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Няма да получиш същия вкус. Бисквитите са маслени. А и структурата мисля ще е друга, по- скоро мека като скалички. а тук става твърдичка. Не са като купените, те са пандишпанови. Абе може, но резултатът ще е друго руло.

# 200
  • Мнения: 8 516
sem22, рецептите на Мерчева са на първа страница, в първи пост.  Peace

Марчева, благодаря за поканата!  Hug

# 201
  • Мнения: 105
Ето и моят първи опит за Джинджифилова къщичка. Мисля, че се получи. Много подробна рецепта със снимки съм написала в този линк:

Джинджифилова къщичка



Ето и едни Джинджифилови палачинки



# 202
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Ииии, нека опаковането започне!



# 203
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 061
Тари, чудесна продукция, браво!
И marcheva на предната страница ми скри шапката Simple Smile

Едни флорентини от мен, преди да закрия официално коледните рецепти:

# 204
  • София
  • Мнения: 12 252
Ейййййй.. Тари, много са готини, пу,пу, хаирлия да е, прекрасна бълг. дума, ще има и за циганетата... Simple Smile
Роца, точно тези ги разглеждах миналите дни, много ми харесаха, но след несполучливия опит от онези от същия блог не посмях да ги врътна. Страшни са ти станали, предполагам че са и много тънки и хрупкави пълни със ядки и плодове,  нали. .. bouquet

# 205
  • София
  • Мнения: 465
Здравейте, майсторки!
Нуждая се от помощ...
Замесих днес тесто за джинджифилови сладки по тази рецепта, оставих го за 2 часа в хладилника и... нищо не става сега от него Sad Много му дойде брашното май, а всичко уж мерих с везна... Много е сухо, рони се, не може въобще да се разточи. Дайте акъл, моля ви, ако мога да го спася някак. Дали да го оставя утре цял ден на стайна температура, докато съм на работа? Или да му сложа нещо течно и да се пробвам да го размеся някак си? Приемам съвети всякакви. Знам, че тук ще намеря най-вярното решение  Hug

# 206
  • Мнения: 2 860
Здравейте, майсторки!
Нуждая се от помощ...
Замесих днес тесто за джинджифилови сладки по тази рецепта, оставих го за 2 часа в хладилника и... нищо не става сега от него Sad Много му дойде брашното май, а всичко уж мерих с везна... Много е сухо, рони се, не може въобще да се разточи. Дайте акъл, моля ви, ако мога да го спася някак. Дали да го оставя утре цял ден на стайна температура, докато съм на работа? Или да му сложа нещо течно и да се пробвам да го размеся някак си? Приемам съвети всякакви. Знам, че тук ще намеря най-вярното решение  Hug

Помесете го малко с ръце и ще се отпусне от топлината.

# 207
  • Мнения: 69
Здравейте, майсторки!
Нуждая се от помощ...
Замесих днес тесто за джинджифилови сладки по тази рецепта, оставих го за 2 часа в хладилника и... нищо не става сега от него Sad Много му дойде брашното май, а всичко уж мерих с везна... Много е сухо, рони се, не може въобще да се разточи. Дайте акъл, моля ви, ако мога да го спася някак. Дали да го оставя утре цял ден на стайна температура, докато съм на работа? Или да му сложа нещо течно и да се пробвам да го размеся някак си? Приемам съвети всякакви. Знам, че тук ще намеря най-вярното решение  Hug
вчера пред мен стоеше същата дилема  Laughing и аз се чудих много какво да правя, също на везна мерих прецизно, мисля че е от големината на яйцата разминаването.
сложих едно яйце и го омесих отново, още беше сухо и добавих още едно яйце, стана доста мокро и се наложи няколко лъжици брашно още да добавя. В крайна сметка се получи. Честно казано не му се отрази на вкусовите качества добавянето на яйца. Опитай първо с едно и прецени как е като консистенция.

# 208
  • Варна
  • Мнения: 435
Здравейте, майсторки!
Нуждая се от помощ...
Замесих днес тесто за джинджифилови сладки по тази рецепта, оставих го за 2 часа в хладилника и... нищо не става сега от него Sad Много му дойде брашното май, а всичко уж мерих с везна... Много е сухо, рони се, не може въобще да се разточи. Дайте акъл, моля ви, ако мога да го спася някак. Дали да го оставя утре цял ден на стайна температура, докато съм на работа? Или да му сложа нещо течно и да се пробвам да го размеся някак си? Приемам съвети всякакви. Знам, че тук ще намеря най-вярното решение  Hug

И аз ги правих вчера за първи път. Тестото стана много хубаво, но и моето след като престоя повече от два часа на терасата, буквално го взех на камък. Отначало беше абсурд да го разточа, дори и след като го поомесих. Като постоя повече на стайна температура се оправи, колкото повече работих с него, по-меко ставаше. Така че остави го на стайна, трябва да се оправи.

# 209
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Здравейте, майсторки!
Нуждая се от помощ...
Замесих днес тесто за джинджифилови сладки по тази рецепта, оставих го за 2 часа в хладилника и... нищо не става сега от него Sad Много му дойде брашното май, а всичко уж мерих с везна... Много е сухо, рони се, не може въобще да се разточи. Дайте акъл, моля ви, ако мога да го спася някак. Дали да го оставя утре цял ден на стайна температура, докато съм на работа? Или да му сложа нещо течно и да се пробвам да го размеся някак си? Приемам съвети всякакви. Знам, че тук ще намеря най-вярното решение  Hug

Помесете го малко с ръце и ще се отпусне от топлината.
Вече правя втора доза от тези сладки Simple Smile изглежда ронливо, но наистина с малко месене се получава. Много втвърдява в хладилника, остави го поне два часа навън.

Общи условия

Активация на акаунт