Коледа 2016 -2 тема

  • 116 246
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: X
аз вече разточнвам върху фолио, това прозрачното, отлепят се фигурките супер лесно, а няколко години си строших нервите да ми лепне

# 301
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Готова съм със сладките неща, остава само тиквеника, но за него е рано.

# 302
  • Мнения: X
Джемма, пропуснала си да напишеш адреса  Mr. Green Прекрасно, пак да си кажа аз! Весела Коледа!

# 303
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
 Laughing Адресът няма занчение, скрити са, а имам и куче. Simple Smile Hug
Благодаря. Весели празници и на теб! Половината вече заминаха при майкини, тя вече не пече. Опаковах и няколко пакетчета за подаръци.

# 304
  • Мнения: 4 223
Джемма, прекрасни са!

# 305
  • София
  • Мнения: 12 256
..............................

Аз да ви покажа две от последните мои творения (другите снимки още не са качени)
*Шведските бисквити по рецептата на Марчева14- но покрити изцяло със шоколад Със специални благодарности от сина ми  bouquet

....................................
 
sem22, прекрасни са, прекрасни!! Много се радвам , че ги направи! Цунки на детето от мен.  bouquet Даваш ми идея друг път и аз да ги потопявам изцяло в шоколад. Браво!!

Мама Раче, този линк, сега видях че не се отваря и съм пуснала нов , можеш да го видиш и по специално тези бретонски бисквити. Първи са на снимката, отвори и ще излезе и рецептата.  За съжаление тъпо е направен сайта им, че поединично не ми разрешава да свалям рецепти, а изцяло като страница.

Пече се АКК по рецепта на 24 kitchen  на Рудолф . За сега върви много добре, ще видим накрая какво ще сътворя.  Wink Лош, хубав ще го покажа. Той не се изчаква във времето и не се напоява .
по тази рецепта .. http://www.24kitchen.bg/shows/pekarnata-na-rudolf/recipe/anglijski-koleden-kejk

Джема, прекрасни са ти нещата!

# 306
  • София
  • Мнения: 6 661
Помощ. Направих меденките на Джема, но тестото лепне и не иска да се оправи. Разточвам кора и като почна да изрязвам формички и се е залепило здраво да гранитния плот и едвам ги отделям с нож. Кората е дебела около 4-5мм и под нея съм сложила брашно и пак нищо. Направо съм се видяла в чудо. А децата искат да изрязват фигурки иначе ми е най лесно да ги направя на топки. А се притеснявам че е поело поне 700гр брашно и пак не се оправя. Ще се  #2gunfire
Днес не ми е ден. Нищо не ми стана както го мислих  Cry

Трябва му брашно, щом лепне. След това и брашно по плота. Няма как иначе, хем да лепне тестото, хем да успееш да изрежеш. 700 гр. не мисля, че са чак толкова много.

Джемма, супер продукция, както винаги. Аз направих доза меднки на Джули (изядеи, бяха за детското тържество), 3 дози ванилени кравайчета (половината ги няма), локумките на Джема (половината и повече ги няма), каковите сладки с лешници/орехи на нудел33 (половината ги няма), Минищолените на Лабрекс (един останал).  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Понеже няма на кой да раздавам тук, децата хапват на воля Simple Smile, но поне ми се върна желанието за сладкоправене, което ми липсваше миналата година.

# 307
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Помощ. Направих меденките на Джема, но тестото лепне и не иска да се оправи. Разточвам кора и като почна да изрязвам формички и се е залепило здраво да гранитния плот и едвам ги отделям с нож. Кората е дебела около 4-5мм и под нея съм сложила брашно и пак нищо. Направо съм се видяла в чудо. А децата искат да изрязват фигурки иначе ми е най лесно да ги направя на топки. А се притеснявам че е поело поне 700гр брашно и пак не се оправя. Ще се  #2gunfire
Днес не ми е ден. Нищо не ми стана както го мислих  Cry

Трябва му брашно, щом лепне. След това и брашно по плота. Няма как иначе, хем да лепне тестото, хем да успееш да изрежеш. 700 гр. не мисля, че са чак толкова много.


На мен само веднъж ми се случи това да ми лепне тестото.Почнах да слагам брашно и не се оправи.Тогава се сетих,че сложих с 10-тина грама по-малко олио от рецептата.По принцип в сладкарството никога не правя импровизации с грамажите,ама никога.Добавих олио,оставих малко да престои и се оправи  Peace

# 308
  • София
  • Мнения: 12 256
Забравих да ви попитам, как работите с тази захар Мусковадо, тя е на бучки, които не успях да раздробя. Чуках с чук, после с дървено чукало, минах я през блендер, не ще и не ще да стане на пясък. Накрая я минах през сито и нещо стана. Едва събрах 25 г за кейка. Скъсах си нервите и ми идваше да" прегриза въжето" от яд...

# 309
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Аз си имам своя рецепта за меденки и не ми се е случвало до сега да ми лепнат толкова, че да не може да се работи с тестото, но последния път точих през фолио за свежо съхранение и  ми беше по-лесно за почистване след това.

Марчева, не знам какво е станало с линка, на мен ми се отвори, дори си го запазих в предпочитани.
Ползвам кафява тръстикова захар или каквато има в кварталния магазин. Мускувадо не съм купувала никогаш.

# 310
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 774
Благодаря на всички които се отзоваха по моя проблем. Не знам къде съм сбъркала. Аз се притесних, че много брашно е отишло и затова почнах да ги правя като ги слагах в хладилника. От толкова разточване и слагане в хладилника накрая почна да си идва на мястото. Явно наистина брашното е било малко. За първи път ползвам брашно за сладкарство за направата на меденки. Обикновено го ползвам за кексове и торти, за погачи ми е също много удобно че е страшно ситно и не се налага пресяване. Но в този случай явно е трябвало по-голямо количество. Не знам дали може да е повлияла в този случай захарта - сложих 1:1 бяла и кафява захар. А как точно разточване през/върху фолио? На мен ми се набира отдолу или се събира като почна да разточвам. Затова директно на плота точа. Слагам брашно отдолу, формичките също топя в брашно всеки път, ама на. Не ми е било писано. Скъсах си нервите.
Днес направих четири вида сладки които правя за първи път. Не съм доволна от резултата, но ще знам какво да коригирам за в бъдеще. www.prikachi.com/images.php?images/831/8998831u.jpg
Рохличките ми са огромни, въпреки точно следваните инструкции, както и напуканите сладки които не бях планирала да правя, но след като ми остана голямо количество пудра захар от овалването на рохличките реших да я оползотворя. Оказа се, че не отива много захар и пак съм с 50тина грама остатък та дали ще може да се ползва в роял айсинг (с ванилия е)?  Eva, топчетата ги направи колкото половин орех за да ти станат стандартен размер бисквитка. Моите ги направих колкото орех и се разляха доста и са около 8-9см големи. Само маслените бисквите станаха добре и според очакването. Останалите ще им трябва втори опит, но сигурно ще е догодина. Утре е наред тиквеника и съм до тук със сладкарството за тази Коледа. Довечера слагам боба да се готви през нощта и с какъвто лош късмет съм днес няма да се учудя ако и той не стане.
Весели празници момичета и само положителни емоции, здраве и щастливи мигове ви пожелавам.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 19:50 от ronicat

# 311
  • София
  • Мнения: 12 256
.....................Благодаря на всички които се тази Коледа...............
 Довечера слагам боба да се готви през нощта и с какъвто лош късмет съм днес няма да се учудя ако и той не стане.
Весели празници момичета и само положителни емоции, здраве и щастливи мигове ви пожелавам.
Весела и на теб!
Не мога да разбера какво толкова не им харесваш на бисквитките... хм .... видях ги, много са си хубави. Честно!
Разточвам маслено тесто м/у две хартии за печене. Слагам го в/у едната, затварям с друга и с точилка разточвам , като въртя тестото всеки път. Споделям го , защото прочетох, че някои дами разточват в/у фолио, ми не, не става в/у фолио. Става в/у хартията. Шумка много но пък върши работа.  Simple Smile

# 312
  • Sofia, Младост 3
  • Мнения: 683
Благодаря ви, станаха чудесни трюфел сладките Hug Аз още преди да ги почна прочетох , че се разтилат във фурната и затова топчетата не трябва да са огромни, та средни ги правих. Само 3 вида сладки имам, но пък вкусни, та мисля с тях да остана. Ще ги украся утре, а другиден ще опаковам сигурно за близки.  bouquet

# 313
  • Мнения: 572
Извинявам се за нахлуването, но ми трябва много хубава подробна рецепта на вита баница с тиква. В събота ще сме у свекървата и ми трябва спешно. Ако не е нахално, бих помолила рецептата да е със сурова тиква, не обичам пържена. Благодаря ви и още веднъж се извинявам!

# 314
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 774
Написах, че ми станаха огромни Рохличките и напуканите сладки. А меденките станаха, ама ми скъсиха живота сигурно Simple Smile. Съгласна съм че през хартия за печене може да се разточи, аз с фолио не успявам.
Ванеса, аз правя "божествен тиквеник" но без глазурата, че ми киселее и е страхотен избор за гости. Рецептата е във Веселия готвач. Не е вита баница, а е сиропиран сладкиш.

Общи условия

Активация на акаунт