Коледа 2016 -2 тема

• 116 262
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте,момичета!
Имам приготвени меденки от 3 дни.Ако ги намажа с мармалад, ще станат ли мекички или вече е късно?
Сега са хрупкави,като бисквитки.

# 331
Здравейте,момичета!
Имам приготвени меденки от 3 дни.Ако ги намажа с мармалад, ще станат ли мекички или вече е късно?
Не ,не е късно ,мажи ги ,до сутринта ще омекнат. Peace

# 332
sem22, много са красиви шведските бисквитки по рецепта на Марчева 14,може ли да споделиш как приготви шоколадовата глазура на сърцата -толкова лъскави ,прекрасни- аз с шоколад трудно работя. Praynig
Не съм sem22, но аз ще ти отговоря. Имаш по рецепта 120 шоколадов кувертюр и бучката масло. Половината шоколад на парченца го поставяш с маслото на водна баня.  Разбъркваш го с шпатула.  Когато е достигнал температурата на топене  се сваля от водната баня и се добавя другата част на шоколада, пак на парченца. Изчакваш около 1 мин и после с шпатула започваш да разбъркваш  докато стане една шоколадова гладка, лъскава  смес. Потопяваш си  в нея какво ти искаш .  Simple Smile
Благодаря ти ! уж и аз така действах ,но не вярвам да е от шококолада ,по-скоро с температурата съм прецаквала глазурата.
Марчева,Шотландките станаха супер! Много съм довлна ,че моите гладници ги пазят за Коледа. bouquet

# 333
  • София
......................
Марчева, Шотландките станаха супер! Много съм довлна ,че моите гладници ги пазят за Коледа. bouquet
Мда... така и ще ги кръстим..."Шотландки" по им върви... Simple Smile Бисквитите са много добри  и най-вече лесни.
 chef bouquet
Отивам да ги подреждам в специалните кутии, всички бисквити и да си вървят по преднажначение в близките дни.
Направих АКК, но по по- различен начин и ако се получи това което видях на фотото може и да го покажа. Да споделя, че тестото е много хубаво и бързо се работи не се изчаква със заливки и поливки, а отгоре има маслен крем. Сега той отлежава да студено за да стегне, ако стегне, ако не ще го заливам с нещо друго...Каквото се получи.  Simple Smile

# 334
Моите добри намерения са на път да претърпят пълен крах. Има надежда все още обаче. Че ще си остана само с меденки и линцери, хич не ми е проблем - по принцип не съм изявена кулинарка. Да ми кажете, моля, как да "спася" линцерите. Почнах да ръся пудрата захар и като попадне вътре в изрязаното, им се губи целия фасон. Къде е тайната?
Меденките май ще си останат без никакава украса. А ми се искаше нещо по така, фондани ала бала, пък то и за айсинг не се знае дали ще остане време. Утехата ми е, че са безумно вкусни.

# 335
  • София
Моите добри намерения са на път да претърпят пълен крах. Има надежда все още обаче. Че ще си остана само с меденки и линцери, хич не ми е проблем - по принцип не съм изявена кулинарка. Да ми кажете, моля, как да "спася" линцерите. Почнах да ръся пудрата захар и като попадне вътре в изрязаното, им се губи целия фасон. Къде е тайната?
Меденките май ще си останат без никакава украса. А ми се искаше нещо по така, фондани ала бала, пък то и за айсинг не се знае дали ще остане време. Утехата ми е, че са безумно вкусни.
Лесно е, не си се сетила как да ги напудряш без да ги съсипваш.  Simple Smile На една хартия за печене подреждаш целите сладки, а отстрани тези които са с изрязани фигури по средата. Напълваш с пълнеж първо цялата сладка, основната,  после минаваш с цедка и пудра захар другите  с фигурката в средата и внимателно ги слепваш без да нарушаваш  с пръсти целостта на горната. Дали ти обясних добре.... newsm78

# 336
  • Sofia
Не се притеснявай! Може би всъщност вече си видяла, че пудрата попива в конфитюра и след половин час фасонът си е същия.

# 337
Здравейте!
По тази рецепта, дали ако заменя водата с прясно мляко ще се получи по-добре? Искам хубава и богата пипа, а нямам много опит. Мерси.
Ще се самоцитирам и тук, защото има толкава майсторки!

# 338
  • София
Здравейте,момичета!
Не ,не е късно ,мажи ги ,до сутринта ще омекнат. Peace

Много благодаря! Весели празници!

# 339
Момичета, защо за поредна година баклавата ми стана супер вкусна, но твърда като камък ? Sad
Къде бъркам ... Cry newsm78

# 340
  • София
Здравейте!
По тази рецепта, дали ако заменя водата с прясно мляко ще се получи по-добре? Искам хубава и богата пипа, а нямам много опит. Мерси.
Ще се самоцитирам и тук, защото има толкава майсторки!
Можеш. Но тази пъти ми прилича повече на тутманик, отколкото на пита.

# 341
Ами не знам дори каква е разликата с пита. Може ли някоя изпитана рецепта? Мерси.

# 342
  • София
Ами не знам дори каква е разликата с пита. Може ли някоя изпитана рецепта? Мерси.
Виж тази. Правила съм я и е добра. Също се намазва тестото, но не с разтопено масло , а с меко масло се разстеля с  ръка.
http://yoli-www.blogspot.bg/2010/01/blog-post.html

# 343
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/11/blog-post_4.html

И изпечена преди час.

# 344
Това е моята питка фаворит ,никога не съм се проваляла с нея.  Grinning Когато не разполагам с време ,оформям ,като разточвам 3-4 кръга,м/у тях мажа с меко кр.масло ,режа на 16 триъгълника,навивам на кифли ,2 в средата ,а останалите около  тях .Отгоре мажа с белтък и после сусам. Peace

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 14:30 от normas

Общи условия

Активация на акаунт