Коледа 2016 -2 тема

  • 116 263
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 572
Видях я рецептата, но на мен ми трябва класическа вита баница, без сиропи и заливки с точни пропорции на продуктите и времето за печене.

# 316
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Видях я рецептата, но на мен ми трябва класическа вита баница, без сиропи и заливки с точни пропорции на продуктите и времето за печене.

Ако тази рецепта Вие в помощ. Успех!
Тавата за печене трябва да е с размер Фи-30-32 см .

# 317
  • София
  • Мнения: 12 257
Извинявам се за нахлуването, но ми трябва много хубава подробна рецепта на вита баница с тиква. В събота ще сме у свекървата и ми трябва спешно. Ако не е нахално, бих помолила рецептата да е със сурова тиква, не обичам пържена. Благодаря ви и още веднъж се извинявам!
Е, пробвай тук, то винаги е едно и също когато е с готови кори. Маслото бих го вдигнала като грамаж, но аз обичам повече  да ми ухае на масло. С олио не работя. Може да направиш варианти всякакви. може и да се пропусне заливката, на мен не ми харесва
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352202
Не я настъргвам , а я минавам през блендер на стоп и старт. Да стане на  малки парченца. Захарта е по желание, аз ръся със супена лъжица, той трябва да е сладък.  Като масло ползвам около 150 г. Навивам го на рула. След като е готов, изпечен и изстинал го поръсвам с пудра захар

# 318
  • София
  • Мнения: 12 257
Извинявам се за нахлуването, но ми трябва много хубава подробна рецепта на вита баница с тиква. ............
http://recepti.gotvach.bg/r-53725-Тиквеник_с_готови_кори_и_бита_сметана

# 319
  • Мнения: 572
Благодаря за страхотните рецепти, стискайте палци утре вечер като се развихря.

# 320
  • Мнения: 1 782
Момичета, линкът за бонбони Рафаело не се отваря Sad
Моля, дайте рецепта  Peace

# 321
  • Мнения: 373
И аз да попитам за шоколада: При разтапянето слагате ли олио и колко? Защото моят се получава не толкова рядък и трудно се работи.  Мислех със спринцовка да правя едни очички, но той не капва.

# 322
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Аз олио не слагам, слагам малко масло и няколко лъжици пр. мляко или вода. Много зависи и от шоколада, снощи ползвах обикновен млечен, че за готвене беше свършил, и мноого трудно стана хомогенен, като се разтопи беше с олио, добавих две с.л. вода и постоянно бъркане над слаб котлон стана Peace

# 323
  • Мнения: 373
Аз олио не слагам, слагам малко масло и няколко лъжици пр. мляко или вода. Много зависи и от шоколада, снощи ползвах обикновен млечен, че за готвене беше свършил, и мноого трудно стана хомогенен, като се разтопи беше с олио, добавих две с.л. вода и постоянно бъркане над слаб котлон стана Peace
Да, аз за млечен питам, от тези сините взех /фин млечен/ и от лидълския бял и черен, но обикновен, не сладкарски.

# 324
  • София
  • Мнения: 12 257
Аз олио не слагам, слагам малко масло и няколко лъжици пр. мляко или вода. Много зависи и от шоколада, снощи ползвах обикновен млечен, че за готвене беше свършил, и мноого трудно стана хомогенен, като се разтопи беше с олио, добавих две с.л. вода и постоянно бъркане над слаб котлон стана Peace
Да, аз за млечен питам, от тези сините взех /фин млечен/ и от лидълския бял и черен, но обикновен, не сладкарски.
Трябва да се ползва кувертюр и  сметана висок процент, или 1 ч.л. масло. На водна баня . Първо се разтопява половината шоколад, сваля се от огъня и се добавя при непрекъснато разбъркване и другите парчета. Така става хомогенен и лъскав.

# 325
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Локумки

# 326
  • Мнения: 366
sem22, много са красиви шведските бисквитки по рецепта на Марчева 14,може ли да споделиш как приготви шоколадовата глазура на сърцата -толкова лъскави ,прекрасни- аз с шоколад трудно работя. Praynig

# 327
  • Мнения: X
Нашата коледна къщичка  chef
Доста трудно ми беше като за първи път и не е идеална, като грешка отчитам че рисувах стените след като ги залепих, а междувременно напълнихме къщчката и с биксвити с крем и стана доста трудна за преобръщане  Mr. Green но какво да се прави желанията на детето преди всичко



Не е украсена с роял айсинг понеже ме притесняват суровите белтъци, а с бял шоколад от лидл, разтопен на водна баня, като за новак мисля че лесно се работи с него.

Последна редакция: пт, 23 дек 2016, 17:56 от Анонимен

# 328
  • София
  • Мнения: 979
Sparkles, много е красива!

# 329
  • София
  • Мнения: 12 257
sem22, много са красиви шведските бисквитки по рецепта на Марчева 14,може ли да споделиш как приготви шоколадовата глазура на сърцата -толкова лъскави ,прекрасни- аз с шоколад трудно работя. Praynig
Не съм sem22, но аз ще ти отговоря. Имаш по рецепта 120 шоколадов кувертюр и бучката масло. Половината шоколад на парченца го поставяш с маслото на водна баня.  Разбъркваш го с шпатула.  Когато е достигнал температурата на топене  се сваля от водната баня и се добавя другата част на шоколада, пак на парченца. Изчакваш около 1 мин и после с шпатула започваш да разбъркваш  докато стане една шоколадова гладка, лъскава  смес. Потопяваш си  в нея какво ти искаш .  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт