Коледа 2016 -2 тема

• 116 216
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
 Много са ароматни ,тестото е много леко за работа - за Джинджи на Зори споделям ,но аз за по-лесно ги оформям на топчета с големината на орех около-18г.и след това за красив релеф на ''клетка'' с джаджата за пържоли ги ''удрям'' и стават прекрасни .не ги точа ,като останалите и нямам проблем ,а и стават красиви...и различни от другите,....и все пак всички са прекрасни ,защото са направени с удоволствие и с  Heart Eyes и качествени продукти. Hug

# 211
Тестото за джинджифиловите сладки е маслено в крайна сметка.
Принципно в такива теста се слагат 3-4 лъжици студена вода, но тук по рецепта няма.
Когато е много сухо и ронливо и не може да се разточи, аз лично, слагам 3-4-5 капки вода и става много лесно  Peace

Ето и моите дози в суров вид :

# 212
след половин доза линцери за проба, ми поискаха още. Направих още една Simple Smile
харесаха се много. Направих Schoko-Nuss-Kugeln и нежни портокалови бисквитки с кардамом. Много ни харесаха. Simple Smile

# 213
  • У дома
Аз днес направих забравените ("забравени" са в момента във фурната), сложих и едни рохлички за охлаждане, изядохме първата доза, меденките на Джема също са на приключване (ММ и дребо много ги харесаха и имам поръчка за втора доза) и днес или утре ще правя отново, и мисля да приключа с Коледното сладкоправене Whistling
Та тази година направих: Рохличките (за догодина двойна доза ще бъде); бадемови бисвити на Дядо Коледа (моите фаворити); мини Щолените на Лабрекс; Меденките на Джемма(и те догодина ще са в двойна доза); Трюфел шоколадови бисквитки (от сайта на Пеп4о); лимонови маслени бисквитки (някой ги беше пускал в предните страници - не са нашия вкус); забравени сладки; АКК.
А вие всяка година едни и същи сладки ли правите newsm78

# 214
Ох, колко вкусно е тук! Simple Smile Къде са рецептите? Ще ме извините за невежеството, но мога да науча много от вас Simple Smile съвсем отскоро започнах да приготвям и сладки изкушения за вкъщи. Снабдих се с цялата качествена посуда и направих бананов кейк с овесени ядки и мъфини с плодове (бели и кафяви). Браво на вас, вие сте върха, това е красота, търпение и изящество Simple Smile

# 215
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Аз днес направих забравените ("забравени" са в момента във фурната), сложих и едни рохлички за охлаждане, изядохме първата доза, меденките на Джема също са на приключване (ММ и дребо много ги харесаха и имам поръчка за втора доза) и днес или утре ще правя отново, и мисля да приключа с Коледното сладкоправене Whistling
Та тази година направих: Рохличките (за догодина двойна доза ще бъде); бадемови бисвити на Дядо Коледа (моите фаворити); мини Щолените на Лабрекс; Меденките на Джемма(и те догодина ще са в двойна доза); Трюфел шоколадови бисквитки (от сайта на Пеп4о); лимонови маслени бисквитки (някой ги беше пускал в предните страници - не са нашия вкус); забравени сладки; АКК.
А вие всяка година едни и същи сладки ли правите newsm78

Joy искам да са различни и накрая пак същото става - поръчват си АКК, рохлички, меденки и джинджифилови бисквитки и мини-щолени.
не че връщат другите, неее  Naughty изяждат ги веднага и не стигат до коледата, но поръчват тези  Peace

# 216
Сдобих се с една интересна рецепта, без яйца, и ще опитам още днес да я направя. Дано станат сполучливи.
Щолен май няма да смогна да опека.

# 217
Дами, въпрос:
Правих канелени рулца по рецепта на Роца тук. Изстинали са напълно вече, ако ги завия всяко едно поотделно във фолио дали ще издържат мекички до Коледа или да ги нападаме още днес?

# 218
marchеva14 - Благодаря  Hug bouquet То било лесно и близко до ума....но като  не си знае човек  newsm78

Fortuna - рецептите на първа страница ги видях; но аз питах Марчева дали има блог. Рецептите ѝ са много лесни - точно като за мен.

Tari Tasartir - невероятно сладко пиршество при теб. Завиждам на твоите роднини и приятели. chef bouquet

Аз днес приготвих отново Шведските бисквити (чакат шок. глазура) и тестото за Schoko-Nuss-Kugeln вече е в хладилника. Остават: пълнени меденки (от блога на Ала-Бала) и бонбони Рафаело - но те ще са след Коледа.

# 219
  • Варна
Джемма, видях че в рецептата за трюфелите, които показа пише "горчиво" какао на прах. Някакво специално ли е то?!?

# 220
  • София
marchеva14 - Благодаря  Hug bouquet То било лесно и близко до ума.....................

Fortuna - рецептите на първа страница ги видях; но аз питах Марчева дали има блог. Рецептите ѝ са много лесни - точно като за мен.
.............................

О, sem22, не съм направила още блог, въпреки че съм направила страшно много страници с мои снимки  на приготвеното от мен.  Не зная и как се прави, а и тези рецепти не са мои, и винаги са "откраднати" от някакви чужди сайтове или от колежките тук.  Не знам дали имам право да ги публикувам в собствен блог, мисля че нямам...Наистина винаги са лесни, бързи и  винаги ставащи. Не се захващам с трудни и трудоемки рецепти, нямам нерви за това.
sem22, продават се най-вече в чужбина едни заврънкулки като тел с които лесно се поставя бисквитката в шоколад и лесно се изважда и задържа. За съжаление не мога да се сетя как се казва на английски това елементарно приспособление, то си има определено име, а и не мога отново да го видя някъде да ги го поръчам. Преди време така видях приспособление за маслено тесто, вместо с вилица да го правиш на трохи , се ползва този уред с който стават лесни маслените теста. Полудях, извадих му душата на Марчев да ми го намери и донесе, е при една командировка ми го донесе най-сетне.
Ето го и силно го препоръчвам на всички, струва само около 7 долара, нищо работа , а върши много работа.. Simple Smile Ръчен блендер за маслено тесто

Благодаря ти!
PS намерих го, добре че стана дума, та се разрових -  това е, холандски смесител за смеси от стомана е, ще го поръчам и него. Върши прекрасна работа. Това е в груб превод - метална - спирала стоманена бъркалка, или по-точно е - вилица за пралини.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 00:51 от marchеva14

# 221
Момичета, замесих тестото за Schoko-Nuss-Kugeln. но в рецептата НЕ пише дали смлените бадеми са сурови или след обелването се запичат. Аз ги смлях сурови и се страхувам дали ще стане нещо  newsm78

Моля който ги е правил нека сподели дали да пека или да правя нова тесто.  Благодаря

# 222
  • София
Момичета, замесих тестото за Schoko-Nuss-Kugeln. но в рецептата НЕ пише дали смлените бадеми са сурови или след обелването се запичат. Аз ги смлях сурови и се страхувам дали ще стане нещо  newsm78

Точно! Не се запичат предварително.

# 223

Точно! Не се запичат предварително.

Мерси  Hug bouquet Значи ще се получат

# 224
  • Тополовград
Омесих нюрнберски меденки. Тестото е по рядко и се намазва върху вафлени кори, но не намерих. Така ли да ги изпека върху хартия или да сложа още брашно.

Общи условия

Активация на акаунт