Коледа 2016 -2 тема

• 116 596
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от мен. От няколко години посрещам празниците с вас. Марчева,  виж Джема беше качила клипче как ги прави в тази тава. Довечера ще го потърся, че през тел ми е трудно. А масленото тесто преди да се замрази вакумира ли се? И да ти благодаря за рецептата за баклавата. За първи път не ми стана рошава. За вкуса е ясно - страхотна е.

# 616
Не съм охлаждала тестото. Със страничната част на една силиконова шпатула го разнесох последно, с ръка малко тегаво ми идва.

# 617
В събота купих 1 кг "Президент" от Метро, ама така като ви чета, да взема да купя още 1 кг, докато е на прИмоция.....     newsm78 
Всъщност, защо поскъпна маслото?    Thinking   Не чета/гледам новини и подобни от години, та съм в тъмна мъгла относно ставащото "по света и у нас".

Аз мисля тази година да не се оливам с десертите, както предишни години....Щолен ще има със сигурност, обожавам го.Също Буш дьо Ноел, задължителен е.   Laughing
От там насетне, идея нямам .....иска ми се да опитам някакви нови бисквитки, нещо стандартните меденки, линцери, рохлички и т.н. ми поомръзнаха, въпреки че се ядат само на Коледа у дома.
Експериментира ми се....
Та, ще попрегледам книгите си, а и първа страница тук, за нещо, което не съм правила.

# 618
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, цяла сутрин ви търся Simple Smile Simple Smile
попаднах на информация за фалшивите масла http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/23/3 … aznini_v_masloto/

Цитат
...продукти от 125 грама с марките "Чепеларе" и "Хранинвест", произведени от "Хранинвест" ЕООД, с. Кичево, област Варна. Количеството на използваните в тях немлечни мазнини варира от 40% до 60% спрямо общата масленост...

Цитат
...антибактериални и антигъбични препарати, които удължават сроковете на трайност. Едно от тези съединения е натамицинът (Е235), обясняват от "Активни потребители". Изследването показва, че натамицин съдържат вече посочените "Чепеларе" и "Хранинвест", както и марката "Роса", произведена за "Белла България". Количествата от съединението варират от 8 до 32 мг/кг...

Цитат
...За две търговски марки - "Верея" (на "Обединена млечна компания") и Butter ("Маркенбугер") – липсва информация върху етикетите за съдържанието на белтък, показва изследването. При "Милтекс" и "Чепеларе" реално измереното количество мазнини е значително по-ниско от посоченото върху опаковката. При пет проби - "Милтекс", "Чепеларе", Deutsche Markenbutter (произведено за "Милки груп био"), "Хранинвест" и Butter (на "Вълчев") измереното съдържание на белтък е с повече от 10% по-ниско от декларираното...

# 619
  • София
Здравейте и от мен. От няколко години посрещам празниците с вас. Марчева,  виж Джема беше качила клипче как ги прави в тази тава. Довечера ще го потърся, че през тел ми е трудно. А масленото тесто преди да се замрази вакумира ли се? И да ти благодаря за рецептата за баклавата. За първи път не ми стана рошава. За вкуса е ясно - страхотна е.
Не е необходимо да вакуумираш . Завиваш във фолио и оставяш да си се замразява. Срок - до 6 месеца , че и повече.
Баклавата .... ами жестока е! Благодаря ти!!

Утре ще си получа тавичката за онези сладки. Обадиха се. Готово!

В събота купих 1 кг "Президент" от Метро, ама така като ви чета, да взема да купя още 1 кг, докато е на прИмоция.....     newsm78 
Всъщност, защо поскъпна маслото?    Thinking   ............................

Аз мисля тази година да не се оливам с десертите, както предишни години............ обожавам го.........  Laughing
От там насетне, идея нямам .....иска ми се да опитам някакви нови бисквитки, нещо стандартните меденки, линцери, рохлички и т.н. ми поомръзнаха, въпреки че се ядат само на Коледа у дома.
Експериментира ми се....
...............................................
Маслото поскъпна `щото така кАза Европа. Сега наред са макароните спирали, и тях ще изправят, не може да са криви.  Mr. Green
Също  искам нов  десен сладки, другите ми омръзнаха. Свалих няколко рецепти, ама доколко са добри.. не  знам. Ще се пробва. Хубави са на картинката.  Simple Smile

# 620
  • София/Варна
Проблемът с маслото е, че е намалял добивът на краве мляко в Германия и Франция. Поради този дефицит се качва и цената на всички млечни продукти от тези страни.

# 621
Проблемът с маслото е, че е намалял добивът на краве мляко в Германия и Франция. Поради този дефицит се качва и цената на всички млечни продукти от тези страни.
ХА-ХА-ХА......в чуденка съм КАК ТОЗИ ПРОБЛЕМ  езаобиколил Норвегия ????? При нас вече ГО намалиха (маслото) за празниците!!!! Освен това намалиха и:
* шоколада за готвене
* какаото
* марципана е на почти нищожна цена
* от утре ще има на промоция захар и брашно
* кашкавал "Ементал"
*  течните есенции
* желатина
* пудрата захар
**Това ме интересуваше - това гледах. Ще има със сигурност и още неща - КАКТО ВСЯКА ГОДИНА!
Та всичко това май си зависи от други нещица?!

# 622
Здравейте, Магьосници!!!
Да се запиша и аз в темата за Коледните сладкиши, че вече започнах с плановете...
Тази година мисля да приготвя:
1. Линцерови сладки (чудя се една или две дози, че много ги обичам...)
2. Меденки - кои ще ми препоръчате?: Меденките на Джули или Меденките на Джемма??
3. Рохлички
4. Зелени маслени бисквитки
5. Бисквитки с Шприц
6. Портокалови курабийки с парченца шоколад
7. Шведски коледни бисквити
8. Капучинови звезди
А това са ми миналогодишните "занимавки":

# 623
  • Кьолн
Здравейте!
И аз да се запиша в тази прекрасна тема!
Всяка година правя задължително баклава и торта.Тази година ще направя и малко сладки.
Искам да благодаря на Марчева за чудестната рецепта за баклава. bouquet
Говорите за масло,аз си мислех,че е скъпо при нас.А то било евтинийка.
Ще следя с интерес постовете ви!

# 624
Момичета,днес ходих до Фантастико и останах потресена. 6бр. яйца бяха 2,40лв.Тия хора са се побъркали.То бива щастливи кокошки,бива свободно отглеждане,обаче тия кокошки явно живот си живеят.Но не разбирам защо същите яйца до под името Клевър на Билла са пъти по евтини?В Фантастико излизат 60 Ст брой а Клевър са 29 Ст. Защо се случва това?

# 625
  • София
Тази вечер по новините дадоха,че и яйцата са поскъпнали.И се сетих за коментарите в тази тема за поскъпването на маслото.

# 626
rosi09, аз съм правила само меденките на Джемма и не мога да направя сравнение. Вкъщи ги харесваме и не мисля да сменям рецептата. Peace

# 627
Момичета,днес ходих до Фантастико и останах потресена. 6бр. яйца бяха 2,40лв.Тия хора са се побъркали.То бива щастливи кокошки,бива свободно отглеждане,обаче тия кокошки явно живот си живеят.Но не разбирам защо същите яйца до под името Клевър на Билла са пъти по евтини?В Фантастико излизат 60 Ст брой а Клевър са 29 Ст. Защо се случва това?
Явно много си набрала. По 40 ти излизат. Не е чак двойна разликата Simple Smile

# 628
Rosi09, напълниха ми се очите. И двете рецепти за меденки са хубави. Направи по половин доза и от двете за сравнение.
Сега чакам в Лидл да пуснат есенции, по точно ме интересува бадемова. Отпреди продаваха и ванилия шушулка, но вече не.
Яйца имам от щастливи селски кокошки. Малко по-дребни са, но няма да намирам кусур. Да не забравя и нова батерия за кухненската везна, пудра захар, лимони, бадеми, брашно и още 2 кг масло.
Марчева, онова масло от местната ферма се оказа добро-чудесни шотландски маслени бисквити станаха. Крехки и се топят в устата.

# 629
  • София
................................
намалял им е мозъка в главата на онези глупаци дето стоят по бюрата и се чешат.... #Cussing out

Та всичко това май си зависи от други нещица?!
Нали знаеш моето мнение, да не влизам в разни разговори, че ще избълвам едни неща, не е за пред хора.

Тези яйца са от ангорски кокошки, фръц на пляс.

Общи условия

Активация на акаунт