Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 568
  • 717
  •   1
Отговори
# 300
NiaV и моята си стои на топличко. Нямам никаква контракция. Почвам 39гс и вече толкова тежи, че повечето време седя или лежа. Лошото е че вече се схващам и нямам търпение

# 301
Здравейте, аз започвам 29 седмица и съм решила да раждам в Надежда. Следя се по ЗК в Младост понеже ми е близо, но искам февруари и март да посетя лекар, който евентуално да помоля и за раждането в болницата или ако не стане поне да усетя атмосферата в болницата. Моя приятелка се следеше при Арабаджикова, но освен нея силно ми препоръча Кръстев. Да уточня, че се стремя към естествено раждане, но бихте ми ле насочили към лекар, който да ме следи през последния приместър... Терминът ми е 13 април.

NiaV, аз също съм към ЗАД България. Би ли споделила какво ти покриват? При мен е само следенето, но аз минах към тях от ноември, за това не съм го използвала особено. Доплатих си за пакет екип при раждане - 100лв, и ми казаха че ще покрият 500лв при раждане... Предполагам всичко се определя от това какъв пакет имат сключен с работотдателя ни, все пак.

Благодаря за отзивите Ви предварително. Стискам палци на всички  bouquet

# 302
Аз се следя при Кръстев и съм доволна. Даже без да питам аз, ми каза като записвам часове за тонове да ги записвам, когато той е на смяна. Т.е. ще си следи човека какво се случва с мен. Успокояващо е.
Но понеже и аз искам естествено да раждам, а в Надежда те поема екипът, който е дежурен, не знам как ще го нацеля, то ще е голям късмет Crazy

п.п. Nerreida, терминът ти е на рождения ми ден Laughing

# 303
За следенето- виж малко по-назад, всеки си има любим и не дотам любим лекар,въпрос на симпатия си е май. За раждането - аз още не съм родила за кеф на всички, които ми звънят ежедневно да питат кога мисля да стане това и що не вляза за секцио  #2gunfire После ще пиша отзиви.
За ЗАД България- миналата година бях на 'пълен пакет', въпреки, че в Надежда няма избор на екип ти правят отстъпка от 500лв които България са отредили за избор и разни отстъпки за следене. Тази година (преди 20 дни) минах на разширен пакет, можеш да си доплатиш към дружеството отгоре на това, което плаща работодателя, но не зная колко. Той ми покрива 900лв избор и неопределена сума за упойка, която не се покрива от ЗК. Говорих с Надежда, те казаха, че ще уважат отстъпка от 900лв и освен нея ще ми дадат отстъпка от упойка, която ще изчислят след раждането. Супер доволна съм от това, защото ще излезе по-малко от МД или Шейново примерно.
Желая ти леко бременеене до термин и тихичко ти завиждам за пролетно бебче...въпреки че както е тръгнало може и моята девойка да изчака до тогава...

# 304
Аз също харесвам Кръстев.

# 305
  • София
Имах прекрасно естествено раждане при д-р Кръстев ! Всеки, който при естествено раждане попадне при него е истински късметлия и в отлични ръце. Нямам думи да опиша колко съм му благодарна, че ми осигури мечтаното раждане !

# 306
  • В сърцето на любимия човек
И аз харесвам д-р Кръстев  Peace

# 307
  • София
Nerreida, момичетата вече са ти отговорили, че няма избор на екип т.е. ако ще раждаш нормално (дано!), няма как да избираш лекар и няма смисъл да се срещаш за уговорка. Ще те поеме дежурен екип. Аз бих посъветвала да започнеш запис на тонове в клиниката след съответната седмица.

За ЗАД "България": когато вземаш фактура, не забравяй да кажеш, че искаш да ти е подробно "разбита" за всяка услуга, за да ти осребрят съответната сума т.е. да ти напишат:

- избор на екип 500лв.
- упойка Х лв .............

иначе ще ти я върнат от ЗАД "България". От регистратура ще звъннат на една жена в счетоводството, после тя ще ти се обади, ще дойде в стаята ти и ще сравните данните, ще уговорите всичко и тя ще ти каже, че при изписването ще си търсиш фактурата на информация.

Успех!

# 308
За ЗАД "България": когато вземаш фактура, не забравяй да кажеш, че искаш да ти е подробно "разбита" за всяка услуга, за да ти осребрят съответната сума т.е. да ти напишат:

- избор на екип 500лв.

иначе ще ти я върнат от ЗАД "България". От регистратура ще звъннат на една жена в счетоводството, после тя ще ти се обади, ще дойде в стаята ти и ще сравните данните, ще уговорите всичко и тя ще ти каже, че при изписването ще си търсиш фактурата на информация.

Успех!
Missence, защо е необходимо да искам фактура и да е разбита? Говорих с жената от ЗАД България, която е там и тя просто снима картата ми, взе ми детайлите и каза, че просто ще платя по-малко на място. От касата потвърдиха. Трябва ли да платя цялата сума и да я изискам обратно?

# 309
Някои фондове имат договори, сключени на място с клиниката. Тогава просто плащаш по-малко. При други договори, плащаш цялата сума, взимаш фактура и фондът ти връща част от парите. Те тогава зависи какво къде е писано Simple Smile

# 310
  • София
Скрит текст:

- избор на екип 500лв.

Успех!
Missence, защо е необходимо да искам фактура и да е разбита? Говорих с жената от ЗАД България, която е там и тя просто снима картата ми, взе ми детайлите и каза, че просто ще платя по-малко на място. От касата потвърдиха. Трябва ли да платя цялата сума и да я изискам обратно?
А, може и така да е! При мен беше малко по-особено. Зависи от работодателя и от договора.

п.с. cristi вече е писала. Peace

# 311
Благодаря за бързите отговори, ще ги питам пак като родя и дойде време за плащане. Явно и Атанаска няма да е, ще пиша и за фонда после Simple Smile

# 312
Хайде.. Ния.  Simple Smile Късмет и ще чакаме отзиви.. bowuu

# 313
  • Sofia
Nerreida, момичетата вече са ти отговорили, че няма избор на екип т.е. ако ще раждаш нормално (дано!), няма как да избираш лекар и няма смисъл да се срещаш за уговорка. Ще те поеме дежурен екип. Аз бих посъветвала да започнеш запис на тонове в клиниката след съответната седмица.

- избор на екип 500лв.

Успех!
Ох, а поправимо ли е, ако не е разбита фактурата? Sad Аз съм към Булстрад, мъжът ми им е казал на касата, че иска фактура за пред застрахователя, но са му дали без разбивка. Да не взема да се размина с осребряването...

# 314
Може ли някой да поясни за какво точно става дума с тези фондове и как стои въпроса със сумата за раждането. Не знаех изобщо ,че има такова нещо. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт