Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 407
  • 717
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Здравейте, момичета! Утре ме приемат в Надежда, тъй като имам насрочено секцио за 21.12. Отскоро живеем в София. От Пловдив съм и се следях на ЖК там. Днес разбрах, че ми трябвало някакво направление номер 7 за хоспитализация, никой от болницата не ми е казвал за такова нещо. Документът ще ми бъде изпратен по Еконт и утре или другиден ще е при мен. Можете ли да ми кажете относно багажа и документите има ли нещо, което да не пропусна да взема с мен. Прочетох на сайта информацията, но все пак да питам, ако има скоро раждали там. Събирам си тази вечер багажа, ми то много неща трябва да взема със себе си  hahaha
Ако се следиш там почти нищо не ти трябва. Погледни на уебсайта им, има списък от документи и вещи, но няма да те върнат за нищо. Те могат да ти издадат направление на място, другото е амбулаторна карта, ХИВ и Васерман, кръвна група, но щом се следиш там те ще имат тези неща при тях, а и задължително пак ще те боцнат когато постъпиш. Успех и да пишеш после как е минало моля!

Следя се само последния месец там. Та тези изследвания са ми правени при другия ми лекар в Пловдив, но аз ги имам в мен. Пазя и амбулаторните листове от всеки преглед! Имам и картонче за кръвната група, амбулаторната карта е в мен. А те ли ще ми издадат следващия болничен?

# 76
  • София
Shantel, нямаш ли направление за хоспитализация от ЖК? И да нямаш, няма да те върнат.

За багаж ти трябва: стек вода със спортен накрайник, сутиен за след раждане, едникратни подплънки, крем за зърна, четка и паста за зъби, сапун, хавлии за тяло, за ръце, за крака, ластик за коса, гребен, телефон, зарядно, козметика каквато ползваш.
Всичко друго ще ти дадат в б-цата. Аз си бях взела малко портмоне за реанимация. Вътре си сложих тел., зарядното и едни кърпички. Нищо друго не ти трябва. В последствие може да ти донесат помпа, защото в б-цата са ръчни на Авент и на мен не ми бяха удобни.
Ако държиш, можеш да си носиш твоя нощница, чехли и връхна дреха (жилетка, елек), ако не, ще ти дадат в б-цата.
Успех!

# 77
  • Sofia
Shantel,
на мен ми обясниха, че картончето с кръвната група не им върши работа, било си за мен. Искат А4 лист с кръвната група с подпис, печат и идентификационен номер.
Другите изследвания трябва да са ти от последните 6 месеца.

# 78
  • Sofia
Докторът от ЖК ще ми го изпрати по Еконт утре това направление, не знам дали ще е проблем да изчакат 1 ден. Вода си, купих минерална, ама не е със спортен накрайник. Взела съм и превръзки, че и това една позната ми каза да си нося. Помпа имам своя на Медела, електрическа и се чудя все още дали да я взимам с мен. Взех за всеки случаи и пижами, чехли и жилетка, сешоар. Благодаря ви!  Hug

# 79
Cristi, индивидуално обучение в Надежда ли? Аз все си мисля да го добутам до раждане на живо и здраво дете и после всичко ще се нареди, но не съм се сетила за частни уроци за маменство. А за темата- определено е по- информативна както и форумът като цяло.
Не, за съжаление нямаше опция за индивидуално в Надежда, иначе щях да се метна веднага.

Шантел, вземи си помпата. На мен лично много ми помогна.

И понеже и аз съм виждала консултантката на Пънчето, да я похваля - знае си работата жената.

# 80
  • София
Помпата ще ти трябва при всички случаи. Или си я вземи ти, или да ти я донесат после, но е хубаво да е с теб.

Картончето с кръвната група не ти върши работа. Аз имах такова от първото раждане и не ми го признаха. Определиха ми групата при записване на ЖК и в деня преди операцията т.е. пак ме изследваха, макар че ме бяха изследвали в тяхна лаборатория 9м. по-рано.

Пънче, активно ли кърмиш?

# 81
Момичета, вчера бях при д-р Сигридов и той ми каза, че лабораторията на болница Надежда нямала лиценз за правенето на биохимичен скрининг, за кръвните изследвания. И поради тази причина, не били в мерната единица "МоМ" когато ги вземеш от лабораторията. Вярно ли е това ? Някой чувал ли е подобно нещо?

Също така открих, че съм била бременна с двуяйчни близнаци, и сега е останало само момиченцето, а другия плод е умрял, което се вижда с просто око и го видях на ехографа, как имам два плодни сака с разделение помежду си. В Надежда не ми казаха това. И сега се  чудя дали е от  незнание, или нарочно са решили да ми го спестят.

# 82
  • В сърцето на любимия човек
Пънче, активно ли кърмиш?
Да  Peace
Благодарение на акушерка Кирова и консултантката по кърмене.
В болницата ми се запушиха каналите при слизането на кърмата (гърдите ми бяха като камъни и с червени петна отгоре) и акушерката ми ги отпуши своевременно, а консултантката ми помогна с всички останали трудности.

# 83
Пънче, консултантката от Надежда ли е или от друго място я намери? Преди да родиш прави ли консултации и подготовки или когато вече имаше запушване звънна? Ако може прати ми детайли, може и на лични за да не спамя тук.

# 84
Момичета, вчера бях при д-р Сигридов и той ми каза, че лабораторията на болница Надежда нямала лиценз за правенето на биохимичен скрининг, за кръвните изследвания. И поради тази причина, не били в мерната единица "МоМ" когато ги вземеш от лабораторията. Вярно ли е това ? Някой чувал ли е подобно нещо?

Също така открих, че съм била бременна с двуяйчни близнаци, и сега е останало само момиченцето, а другия плод е умрял, което се вижда с просто око и го видях на ехографа, как имам два плодни сака с разделение помежду си. В Надежда не ми казаха това. И сега се  чудя дали е от  незнание, или нарочно са решили да ми го спестят.
Надали Арабаджикова щеше да ти го спести, как така- нали трябва да знаеш? Нещо не са видяли явно. Попитай на жк.

# 85

За това, което съм подчертала силно се съмнявам.
По принцип съм чувала, че Сигридов е в лоши отношения и не обича клиника Надежда и пациентките от там, но не знам дали има връзка с това му изказване. Но заради този слух да го наречем, така и не се престраших да го посетя.
Съжалявам, че си изгубила едното бебе...
Само на БХС ли си била в Надежда или на редовни прегледи? Всъщност не мога да си представя и това, че не са ти видели двете сакчета - в 11 г.с. (когато се прави БХС), че и по-рано всъщност и аз ще ги видя, без те да ми ги показват.

# 86
БХС ми беше в 12 г.с. тоест преди 2 седмици. Усъмних се още в самото начало и питах няколко лекари в Надежда, но те ми казаха, че е само едно бебето, и никой нищо. Бях на Надежда на всички прегледи досега - гинекологични, БХС и женска консултация.

# 87
  • София
ами нали имаш снимка от него с два сака.
покажи я на някой лекар от надежда и питай  Rolling Eyes
макар че не виждам какво значение има, ама ти си знаеш.
а на сигридов неведнъж му се привиждат несъществуващи неща.

# 88
То и от Надежда трябва да имаш снимки - аз имам от всеки преглед. Там също трябва да се вижда колко сака са.

# 89
Ами от Надежда са все приближени, и не може да се прецени. А Сигридов ми даде само 3Д една снимка. Тъй, че аз просто си го знам за себе си явно. Въпроса беше, че се усъмних в Надежда до известна степен.

Общи условия

Активация на акаунт