МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 859
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 3 034
 Мога да кажа само, че има доста прилична разлика в качеството на изработка на казанче за евтина и казанче за скъпа машина. Единствената евтина и читава марка за хлебопекарни беше "МИДЕА", но спряха производството по незнайни (за мен) причини.

# 271
  • Мнения: 1 978
Здравейте, хлебари!  Simple Smile
И аз имам едно питане. Коя машина е по-добра, с една или с две бъркалки?
Имам с една бъркалка и мисля, че с две меси по-добре, но като живот на моторчето как е?
Кои са по-издръжливи?

# 272
  • София
  • Мнения: 46 921
С две бъркалки са машините за повече кг. Т.е. нужни са при месене на по-голямо/тежко тесто. За малките не е нужно.

# 273
  • Мнения: 46
Няма да купувам казанче за тези пари,хлебопекарната не е нещо особено Electrolux.
За тези пари ще си взема някаква машина на промоция и няма да се занимавам.

# 274
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
И аз съм купувала казанче за Мулинекс за 60 лв. И според мен качеството има значение.  Peace

# 275
  • Мнения: 1 038
Здравейте! От скоро си имам тази хлебопекарна, която закупих на промоционална цена
http://www.emag.bg/hlebopekarna-star-light-12-programi-1000-gr-c … 00w/pd/DQTKWYBBM/
Първият опит за направа на хляб със суха мая беше плачевен, но втория с жива мая - перфектен въздушен хляб с добре изпечена коричка. Много съм доволна.
Искам да попитам, така ли трябва да остават вътре в хляба бъркалките при изпичане или ги вадите по някое време на работния процес на хлебопекарната?

# 276
  • Мнения: 15 044
Аз не си играя да ги вадя. Пак ще се получат дупки от железата, на които се поставят бъркалките. Като се изпече хлябът, го обръщам и ги изваждам с кукичката, която е към хлебопекарната.

# 277
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз не си играя да ги вадя. Пак ще се получат дупки от железата, на които се поставят бъркалките. Като се изпече хлябът, го обръщам и ги изваждам с кукичката, която е към хлебопекарната.

Аз също.

# 278
  • София
  • Мнения: 46 921
Ако не искаш дупка в хляба можеш да ги вадиш след последното месене, аз не се занимавам с подобни неща. Бъркалката ми не остава в хляба (случвало се е 2-3 пъти всъщност, когато съм объркала нещо в пропорциите на хляба).

# 279
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Здравейте! От скоро си имам тази хлебопекарна, която закупих на промоционална цена
http://www.emag.bg/hlebopekarna-star-light-12-programi-1000-gr-c … 00w/pd/DQTKWYBBM/
Първият опит за направа на хляб със суха мая беше плачевен, но втория с жива мая - перфектен въздушен хляб с добре изпечена коричка. Много съм доволна.
Искам да попитам, така ли трябва да остават вътре в хляба бъркалките при изпичане или ги вадите по някое време на работния процес на хлебопекарната?

И аз се сдобих с тази днес правих първия хляб. Стана супер безформен, не го направи на топка, а просто изпечено тесто. Не бухна колкото очаквах. На вкус е добре, ще си го хапнем, но няма никакъв вид. Чудя се дали проблемът е в това, че не сложих мляко /синът ми е с алергия/, а 300 мл вода и една суха мая на Йоткер на 500 гр брашно?
Съвети?
Шугър бейби, по каква рецепта и на коя програма ти стана перфектен?

В упътването пише, че бъркалките остават в хляба, да.

# 280
  • Мнения: 1 038
Благодаря Ви за отговорите bouquet Малко ме подразни факта, че след изваждане на бъркалките се получават дупки вътре, но явно така ще е...
N_A_N™, аз първият път го правих по рецепта /уж сполучлива/ със суха мая, 500 гр. брашно, 300 мл. вода, сол и захар, но резултата беше точно като твоя. Реших втория път да пробвам с жива мая, без да гледам никакви рецепти. Разтворих 1/4 кубче мая в 100 мл. топла вода и мъничко захар. Сипах в хлебопекарната 300 мл. топла вода, добавих с мерителната лъжичка 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол. Добавих 500 гр. брашно и направих кладенче, в което добавих разтворената мая /не съм я чакал да шупне/. Включих на програма 1, след което през първите 10 мин. добавях още брашно "на око", за да се получи хубаво тесто. Останалото хлебопекарната си направи сама Simple Smile Резултатът беше вкусен пухкав хляб със леко хрупкава коричка. Днес е 3-ти ден, а хляба е все така вкусен.

# 281
  • София
  • Мнения: 46 921
Аз с  тази пекарна опит нямам, но не би трябвало в млякото да е проблема... даже не помня изобщо да съм правила с мляко някога хляб. за 500 гр хляб слагам 1 ч.л. (мерителната от машината) мая, ползвам суха френска http://marketkonekt.com/balgariya/hrana-i-napitki/testeni-izdeli … tant-11gr/Jv8.htm тази. 300-320 мл течност трябва да е ок за това количество, но може да си гледате и  тестото. Нещо да не е на точната програма? Да не е достатъчно  времето за втасване.
(всъщност какъв хляб правите, накои видове не бухват и все пак имат форма де, не е като да са опечена буца тесто, ако тестото е  забъркано добре).

sugar_baby - няма как да няма дупка, като е имало там съответно предмет.
А мазнина някаква няма ли в рецептата?

# 282
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Използвах брашно тип 650 /такова имахме/. На основната програма. Но сложих и 100 мл олио по рецепта  за памук хляб.
sugar baby, ти съвсем никаква мазнина ли не сложи?

# 283
  • Мнения: 1 038
Използвах брашно тип 650 /такова имахме/. На основната програма. Но сложих и 100 мл олио по рецепта  за памук хляб.
sugar baby, ти съвсем никаква мазнина ли не сложи?

Упс, забравих олиото, разбира се Crazy 2 с.л. олио, които добавих във водата Peace Брашното ми е СофияМел Екстра.

# 284
  • София
  • Мнения: 46 921
300 мл вода и 100 мл мазнина са общо 400 мл течности, което според мен е просто много за 500 гр. брашно.
Сега гледам памук хляб рецептата, може би заради количеството олио се слагат 2 мерителни  лъжички суха мая, което е двойно повече от маята нужна за обикновен бял хляб в същото количество, до колкото знам йоткер маята е една доза за 1 хляб, т.е. може би е трябвало повече мая(т.е. направо 2 пакетчета). А и този памук хляб се прави със солидно количество захар.

Съвета ми е да си купиш френската мая ако ще правиш със суха.
Да опиташ да печеш на друга програма това нещо.
А най-вече първо да пробваш да опознаеш машината с по-стандартните видове хляб.

Общи условия

Активация на акаунт