МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 747
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 15 044
Тутманикът го оставяте да се изпече в уреда и придобива формата на хляба ли? Или само го месите и втасва там, а после го оформяте в тавичка?
Аз изпуснах почивните дни да експериментирам с козунак, но следващите ще се поправя.

# 406
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Аз го оставих да се пече в хлебопекарната, но около 30 мин. преди края на програмата той опря в капака и се наложи да го допека във фурната.

# 407
  • гр. София
  • Мнения: 4 981
В събота в Лидл ще пускат хлебопекарна SilverCrest. Доволни ли сте от нея? Някой има ли я?  Simple Smile

# 408
  • Мнения: 6 500
Аз пекох козунака в машината, но няма да повторя. Наду се много, опря в капака, отстрани се зачерви, а отгоре суров. Извадих да го допека в тава, но е прекалено висок и се килна настрани малко. Отгоре въобще няма вид на козунак - не е лъскав, захарта, с която поръсих се беше разтопила...Вече само ще меся в машината.

# 409
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 725
Leila, майка ми има хлебопекарна SilverCrest. Ползва я вече 2 години, почти ежедневно и прави страхотни хлябове.
Нейната е различна като дизайн, от машината която ще се продава сега.    От тази брошура на стр.21

# 410
  • гр. София
  • Мнения: 4 981
Leila, майка ми има хлебопекарна SilverCrest. Ползва я вече 2 години, почти ежедневно и прави страхотни хлябове.
Нейната е различна като дизайн, от машината която ще се продава сега.    От тази брошура на стр.21

Благодаря ти, Илкаbouquet Не мога да отида на 21 стр., отваря ми начална страница на сайта Промо оферти. Вътре виждам линк на стара кампания от 2015г, но не е активен.

# 411
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 725
Leila, майка ми има хлебопекарна SilverCrest. Ползва я вече 2 години, почти ежедневно и прави страхотни хлябове.
Нейната е различна като дизайн, от машината която ще се продава сега.    От тази брошура на стр.21

Благодаря ти, Илкаbouquet Не мога да отида на 21 стр., отваря ми начална страница на сайта Промо оферти. Вътре виждам линк на стара кампания от 2015г, но не е активен.
Leila, ето снимка от брошурата. При мен линка работи.
Предполагам знаеш, че можеш да купиш хлебопекарната, да я пробваш и ако не се сработите да я върнеш до 30 дни от покупката. Лично аз съм доволна от уредите на Лидл, които имам.

# 412
  • гр. София
  • Мнения: 4 981
Leila, майка ми има хлебопекарна SilverCrest. Ползва я вече 2 години, почти ежедневно и прави страхотни хлябове.
Нейната е различна като дизайн, от машината която ще се продава сега.    От тази брошура на стр.21

Благодаря ти, Илкаbouquet Не мога да отида на 21 стр., отваря ми начална страница на сайта Промо оферти. Вътре виждам линк на стара кампания от 2015г, но не е активен.
Leila, ето снимка от брошурата. При мен линка работи.
Предполагам знаеш, че можеш да купиш хлебопекарната, да я пробваш и ако не се сработите да я върнеш до 30 дни от покупката. Лично аз съм доволна от уредите на Лидл, които имам.
Още веднъж благодаря, Илка. Видях снимката. А това за връщането не го знаех.  bouquet

# 413
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Хлебопекарната е хубава, писали сме неведнъж. С 2 бъркалки е. Аз я ползвам от есента на 2014 г. ежедневно. Козунак меся и втасва в нея, но оформям и пека във фурната.

# 414
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Тутманикът го оставяте да се изпече в уреда и придобива формата на хляба ли? Или само го месите и втасва там, а после го оформяте в тавичка?
Аз изпуснах почивните дни да експериментирам с козунак, но следващите ще се поправя.
Да, точно така. Според мен 2.5 ч.л. мая му е много, 1.5 ми стига, за да не залепи за капака. Освен това, може и водата да му е много. Днес го направих с по-гъсто тесто и се наду нормално. Обаче пък срещнах друг проблем - като е по-твърдо тестото, не се разстила хубаво по дъното на съда и трябваше да го понатисна с ръце.
Доста тутманици и хлябове ще изядем докато налучкам рецептата така, че да оставям машината без надзор. Все има за какво да се намеся.

# 415
  • София
  • Мнения: 20 712
Аз пекох козунака в машината, но няма да повторя. Наду се много, опря в капака, отстрани се зачерви, а отгоре суров. Извадих да го допека в тава, но е прекалено висок и се килна настрани малко. Отгоре въобще няма вид на козунак - не е лъскав, захарта, с която поръсих се беше разтопила...Вече само ще меся в машината.
Рецептите из нета са прекалено големи за стандартните пекарни с 1 бъркалка. Може да го забърка и после да опечеш за около 40 минути половината козунак, а другото - в хладилника и след време втори път.
Няма начин отгоре да е изпечен, след като е опрял в капака.

# 416
  • sliven
  • Мнения: 117
Здравейте,
В процес на избор на хлебопекарна съм.
Спряла съм се на тези два модела.
https://www.zora.bg/finlux/fbm-1681ix/30303
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=57562
Какво бихте ме посъветвали в случая.
Предварително благодаря.

# 417
  • Мнения: 15 125
На лидълската не се вижда грамажа на хляба, който може да изпече.

# 418
  • гр. София
  • Мнения: 4 981
Аз също се чудя дали да не си купя Лидл-ската..... newsm78 Преди време имахме хлебопекарна купена от Метро, която така и не можахме много да използваме. Не се научихме с ММ да правим хубав хляб в нея. Накрая я продадох. Сега пак ми се иска да пробваме, той се дърпа - нищо нямало да стане, само място ще заема........ та не знам!

# 419
  • Мнения: 15 125
Ами за лидълската питайте в темата за лидъл.

А относно хляба много ясно е обяснено в темите за хлебопекарна в този подфорум какво трябва да се прави като се слагат продуктите и се наблюдава тестото докато замесва машината. Има и снимки.

Общи условия

Активация на акаунт