МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 83 782
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Вела, как точно ги правиш портокаловите корички?

# 541
  • гр. София
Вече и аз съм горд собственик на хлебопекарната от Лидл.  Grinning Връщам се да чета някои неща отново, че хал хабер си нямам от месене, сладкиши и т.н.
С какъв хляб /по-лесен/ е най-удачно да започна и който е с минимален шанс за провал? ММ и без това е скептично настроен, искам да го опрвергая.

# 542
Вече и аз съм горд собственик на хлебопекарната от Лидл.  Grinning Връщам се да чета някои неща отново, че хал хабер си нямам от месене, сладкиши и т.н.
С какъв хляб /по-лесен/ е най-удачно да започна и който е с минимален шанс за провал? ММ и без това е скептично настроен, искам да го опрвергая.

Честито! Със здраве да я ползваш.  bouquet
Моята машина е друга, но първата рецепта, която пробвах беше от книжката към машината за обикновен бял хляб. Peace Ползвай мерките към машината (лъжица, ако има чашка). Наблюдавай в началото тестото дали се оформя на хубава топка (виж клипчето в началния пост на темата). Пресей брашното, спази точно рецептата първия път и успех! След няколко хляба можеш да започнеш с експериментите. Peace Аз например намалих захарта и маята (ползвам френската) по препоръка на една дама от темата, смесвам типово и бяло брашно по равни количества. Всеки път хлябът ми е чудесен.

# 543
  • София
Аз правих франзелите на програмата само за месене и втасване от книжката. После си опекох във фурната. Повече няма да купувам франзели от магазина.
Единственото, което ме притесни е, че докато месеше имах усещането, че ще спре, защото когато тестото отива в единия ъгъл, докато го премести към другия прави големи усилия на моторчето(месих 0,5 кг). Самата кошница за месене също мърдаше насам-натам, а хубаво щракна като я слагах. Дали е нормално?

# 544
  • somewhere over the rainbow

Единственото, което ме притесни е, че докато месеше имах усещането, че ще спре, защото когато тестото отива в единия ъгъл, докато го премести към другия прави големи усилия на моторчето(месих 0,5 кг). Самата кошница за месене също мърдаше насам-натам, а хубаво щракна като я слагах. Дали е нормално?
Кошницата не трябва да мърда, не си я сложила добре. Бъркалките не би трябвало да се "мъчат" /звукът и скоростта да се променят/, защото ще изгори моторчето.

# 545
  • София/Варна
Ползвам тези корички за козунака:

Приемам го като компромисен вариант Simple Smile

# 546
  • sliven
Здравейте момичета,
С хлебопекарна от Лидъл съм.
Сега я ползвам за първи път с рецепта пухкав хляб.
Хляба ми опря до прозорчето. Какво да правя? Ще се опече ли отгоре?
Спазих рецептата точно от книжката.
Сложих цяло пакетче  суха мая 7г. на д-р Йоткер. Да не би тук да съм сгрешила.
Сега ако не се опече отгоре да го прехвърляли във фурната?

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 12:01 от ivvel

# 547
  • до най-прекрасния мъж
И моята машина се тресе, като меси и кошницата й вибрира /с Лидлска съм/. Обаче, седи добре щракната в гнездата и трудно се вади. Не издава странни звуци или да изглежда да се мъчи, докато меси. Не знам дали това е нормално.
Leila, аз започнах с класически бял хляб /първата рецепта на програма 2 за пухкав хляб/ и го направих точно както е по рецепта. Стана страхотен и бухна доста, с пухкава вътрешност и хрупкава коричка/. Същата рецепта става страхотна и на програма 1 за нормален хляб, бухва малко по-леко, но пак е въздушен и вкусен и коричката е по-мека от тази на пухкавия.
ivvel, ще се опече, не се притеснявай. И моят опря първия път, аз отворих много набързо и за секунди го натиснах леко надолу, колкото да не опира. Там остана бяло петно, но изпечено. Просто не се зачерви.
Явно маята идва повече или просто е различна от тази, с която е тествана рецептата. Или нашите брашна са други. До сега проблем с бухване и неизпичане съм нямала. Дори да опре леко, изпича си се. Вторият ми опит беше със същия хляб, но намалих пропорционално съставките като за 750 гр. хляб и не опря.

# 548
  • sliven
И моята машина се тресе, като меси и кошницата й вибрира /с Лидлска съм/. Обаче, седи добре щракната в гнездата и трудно се вади. Не издава странни звуци или да изглежда да се мъчи, докато меси. Не знам дали това е нормално.
Leila, аз започнах с класически бял хляб /първата рецепта на програма 2 за пухкав хляб/ и го направих точно както е по рецепта. Стана страхотен и бухна доста, с пухкава вътрешност и хрупкава коричка/. Същата рецепта става страхотна и на програма 1 за нормален хляб, бухва малко по-леко, но пак е въздушен и вкусен и коричката е по-мека от тази на пухкавия.
ivvel, ще се опече, не се притеснявай. И моят опря първия път, аз отворих много набързо и за секунди го натиснах леко надолу, колкото да не опира. Там остана бяло петно, но изпечено. Просто не се зачерви.
Явно маята идва повече или просто е различна от тази, с която е тествана рецептата. Или нашите брашна са други. До сега проблем с бухване и неизпичане съм нямала. Дори да опре леко, изпича си се.
отивам да го понатисна малко

# 549
  • somewhere over the rainbow
Няма да стане коричка, но горе-долу бива. Аз тая опрялата в капака част я изрязвах, защото ми беше гадна на вкус. Иначе намали маята от рецептата Peace

# 550
И аз съм с машина от Лидл. Мисля да взема за проба от готовите им смеси. Някой има ли впечатления?

# 551
  • sliven
Няма да стане коричка, но горе-долу бива. Аз тая опрялата в капака част я изрязвах, защото ми беше гадна на вкус. Иначе намали маята от рецептата Peace

В книжката има рецепти само за 1000гр хляб. От къде да взема за 750гр. Повече такъв голям няма да правя.

# 552
  • там, където ми харесва
На първата страница на Темата има рецепти за хляб 750гр. аз правих от там много добре се получи.

# 553
  • до най-прекрасния мъж
Преизчисляваш си рецептите и готово.
Вместо 320 мл вода, слагаш 240 мл. Брашното е 450 гр, а не 600 гр. Маята е 3/4 пакетче, а не 1. Захарта 1.5 с.л вместо 2, солта 1 ч.л. и 1 1/2 с.л масло. Казано по просто - делиш на 4 и умножаваш по 3  Hug

# 554
  • София
И аз съм с машина от Лидл. Мисля да взема за проба от готовите им смеси. Някой има ли впечатления?

Аз вземах мисля тази за багета!?, май в лилаво по плика, ами имат някакъв много неприятен аромат тези смеси.Виж тези на София мел са доста по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт