МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 84 596
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря ви за отговорите!
Хлябът ми се получава точно като описания от veka и умувах къде бъркам.
За в бъдеще ще спазвам дозата от рецептите.
Когато използвам прясна мая от 42 г, слагам 1/4 за около 500 г брашно. Вие как процедирате?
afrikancho, на терта степен на изпичане пак ли не става златиста коричката?

# 211
Африканчо, сложи повече мазнина. Аз слагам и масло понякога, става много вкусно.

# 212
# 213
  • София

Ами, например това, че формата на хляба ще бъде кубична. Уж искаш правоъгълен хляб пък гледаш машини с една бъркалка. Има и други марки освен Тефал. За до 150 лева можеш да си вземеш добра машинка с две бъркалки. Цените на Мулинекс/ Тефал са неоправдано високи в момента.

# 214
  • София - Варна
Passion, не, не става. Не знам защо така. За да добие дори леко нормален цвят, трябва да пека допълнително на функция "Bake". Единия път го оставих цял час на Bake, не стана в никой случай златист, а по-скоро нормален, средна работа, дори не изпечено, но беше камък. Joy
Ако го пека нормално, на най-краткото време, за Light Colour, то хлябът остава бял като сирене. Иначе е готов отвътре.
Lady Stardust, благодаря за идеята.
Eй тази е машината:
http://www.emag.bg/hlebopekarna-gorenje-800w-12-programi-900-120 … _CMP-185_808_7569

# 215
afrikancho, каква готова смес ползваш за безглутенов хляб и къде я намираш? Правя чист пълнозърнест хляб (не много често, че ММ си иска бял  ooooh! и обикновено компромисно смесвам бяло и пълнозърнесто брашно), но досега не съм пробвала безглутенов  Rolling Eyes Иначе пълнозърнестия ми се получава великолепен, доволна съм!

# 216
  • София
Мулинекс и Тефал са едно и също, всъщност май вече Мулинекс като марка не се произвежда.
Не съм опитвала други марки, освен Мулинекс, в някоя предна тема се твърдеше, че тази марката пече с дебели кори, при мен е точно така.
Следващата ще е с 2 бъркалки и опция за 1,5 кг, след като сме 4 души. За мен 0,5 кг е излишна опция - става като тухла 4-ка.

# 217
  • have faith and be patient ..
аз се оплаквах от прекомерното препичане на тефал  Peace снощи правих 500 гр. бях хляб на най-слабото препичане , занесох на нашите половин , тк има половин и след ден ,два като свърши или изсъхне , пак ще пусна Simple Smile) стига ни . Забелязох ,че дори и на 750 гр. бял хляб много бухва , за 1 кило не ми се мисли , ще излезе 100 % от контейнера , а спазвам точно рецептата , макар , че вече открих грешка в едната .. може да пробвам да намаля малко маята на този белия , черния не ми се надига толкова , нямам проблем там Simple Smile

# 218
Аз установих, че с едни и същи продукти най-бухнал и с най-хубава и хрупкава коричка става на програмата за френски хляб.

# 219
  • София - Варна
afrikancho, каква готова смес ползваш за безглутенов хляб и къде я намираш? Правя чист пълнозърнест хляб (не много често, че ММ си иска бял  ooooh! и обикновено компромисно смесвам бяло и пълнозърнесто брашно), но досега не съм пробвала безглутенов  Rolling Eyes Иначе пълнозърнестия ми се получава великолепен, доволна съм!
Ами сега погледнах пакета, води се "White Bread Flour, Gluten Free." Само това е написано.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 21:28 от afrikancho

# 220
Благодаря  Simple Smile А откъде го купуваш?

# 221
  • Перник
afrikancho, каква готова смес ползваш за безглутенов хляб и къде я намираш? Правя чист пълнозърнест хляб (не много често, че ММ си иска бял  ooooh! и обикновено компромисно смесвам бяло и пълнозърнесто брашно)...

И у нас е така, а недай Боже да сложа семена в хляба, биват грижливо изчоплени и ми се връщат на купчинка  ooooh!

# 222
Аз си взех Горение с 2 бъркалки и съм много доволна за сега. Пробвахме няколко вида хляб и винаги става много вкусен. Единствено не ми хареса на бързата програма - стана по-глетав. Но в книжката с рецепти си го пише, че така ще стане, но исках да пробвам.
 Иначе до сега съм ползвала само суха мая. Слагам по 1/2 пакетче и хляба става супер. В началото го допичах, защото все ми се струваше недопечен, но сега след като свърши програмата, нали преминава един час в подгряване само, хляба става страхотен. Не допичам, просто изкарва един час на подгряване. Не съм пробвала безглутенов хляб. Иска ми се да направя хляб с квас, обаче трябва да си захвана квас първо и тогава. Също не ми е ясно какво количество трябва да сложа за хляб от 900 гр.

# 223
  • София - Варна
Кети, май от Фантастико. Ще питам пак, че не я купувам аз.

# 224
Добре, благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт