МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 84 546
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Варна
Да, точно сбит и мокър седи. И светъл.

Техният
Скрит текст:
/става на въпрос за Слънце и Луна магазините /
  е тъмно кафяв и аз признавам, че грам не ми е вкусен.С този на третия ден човек убиваш.Купувам и от един друг магазин, там е пакетиран, не помня производителя и е доста по-ядлив за моя вкус.
Къде ти! С моя на първия ден убиваш човек. Режа го с нож-трион.

# 241
  • София
Скрит текст:
Може ли да питам някой с машина панасоник дали си е купувал резервно казанче от тук и каква му е била цената? И от къде и как точно?

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ - и от двете страни не помръбда, да бъркалката, цялата ос, която я въртеше, в крайна сметка от външната залях с много вряла вода няколко минути и се разкисна, каквото там пречеше на движението, направих нов хляб, след него същата история, явно нещо протича от някъде и засъхва вътре в механизма и е време да се сменя.
Та май ще поръчваме ново, може би не цялото казанче, а само тази долната част с оста на бъркалката.
Явно протича тесто през уплътнението и се опича впоследствие. С други думи иска ново казанче. Аз обаче съм с друга марка и не мога да ти помогна от къде да намериш. На сайта на панасоник не пише ли нещо за сервиз?

В сайта на панасоник нищо не пише, обадихме се на телефон, на които си говори мъжът ми с някакъв на английски, явно нямат местен съпорт... както и да е поръчахме си само механизма от ибей, на самото казанче му няма нищо, а механизма със се казанче струва колкото нова пекарна Wink

# 242
Здравейте момичета и момчета Hug

вижте кво намерих снощи в един руски сайт #Cussing out
ГОСТ 171-81 Дрожжи хлебопекарные прессованные. Технические условия

материали, използвани за производството на промишлена мая.

Настръхва ми косата.

При производството и се исползвали ''прекрасни вещества'' като сярна киселина, прах за пране и пр.

newsm78

# 243
  • София
Момичета, правете си хляба с домашно създаден квас.

# 244
Здравейте! Моля за малко помощ Hug
Имам хлебопекарна Финлукс от няколко дни. Всичко вървеше добре до тази сутрин, когато сложих да забърка тесто. Нагласям я на определената програма за месене на тесто, но се чува само как перките едва се местят. Изключвам варианта да е празна или прекалено препълнена, защото слагам продуктите по рецепта от книжката. Перките и са добре почистени, значи не е и задръстена newsm78 Какво може да се е случило?

# 245
  • София
Да не си "щракнала" казенчето, т.е. да не е натиснато достатъчно надолу и механизма на перките от обратната им страна не е влезнал в механизма за завъртане  newsm78?

# 246
  • София
Някой да знае откъде могажда поръчам бъркалки за Силверткрест? От сереиза им ми се струват доста надути цените. newsm78

Някой замесва ли тесто за содена питка и как точно?

# 247
Да не си "щракнала" казенчето, т.е. да не е натиснато достатъчно надолу и механизма на перките от обратната им страна не е влезнал в механизма за завъртане  newsm78?

Вадих и слагах казанчето минимум три пъти. Отново мих перките, рестартирах я от контакта.....Май почти всичко, което се изисква от мен съм направила Thinking

# 248
  • София
Като завъртиш перката на ръка преди и после след като е в машината има ли проблем с въртенето - нещо да запира, да хрупа?

# 249
Двете перки се въртят не повече от 45 градуса като ги завъртя ръчно. Махах казанчето, слагах го, мих перките.

# 250
  • София
Така както го описваш ми прилича, да е 'отишло на кино' уплътнението около оста и да се е опекло, щом не се въртят и на ръка. Иначе казано - трябва ти ново казанче.

# 251
Така както го описваш ми прилича, да е 'отишло на кино' уплътнението около оста и да се е опекло, щом не се въртят и на ръка. Иначе казано - трябва ти ново казанче.

А, сега се сещам, че снощи я бях пуснала на отложен старт и по някое време прекъснах програмата, която вече беше започнала

# 252
Обаче, като извадя контейнерчето, отвън където е долната част на перките, завъртайки ги задвижва перките в двете посоки. Отвъре не се вартят. Как го обясних Embarassed

# 253
  • София
Някъде в осите е проблема. Като казах вероятно уплътнението е заминало. Това че си пускала отл. старт и си я спирала няма значение.

# 254
  • have faith and be patient ..
ха празно казанче , на пусната програма въртят ли се ?

Общи условия

Активация на акаунт