МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 662
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но искам да си купя хлебопекарна и изчетох доста по въпроса. Спрях се на тази http://www.nemskistoki.net/index.php?route=product/product&product_id=53, но не видях някой да я ползва и затова бих искала да Ви попитам за мнение.

Нямам впечатления от марката, но за мен/нас/ 900 г. е малко количество. Пише, че в момента няма наличности, а сервиз има ли? Защото това също е важно.

# 616
  • USA
  • Мнения: 675

SvetlaK, в книжката към пекарната ми пише какви са градусите.

# 617
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Привет, утре ще правя козунак с добавките на Йоткер - за първи път ще ги използвам. Купих течни есенции лимон и ром, пакетчета ванилова захар и лимонови корички. Препоръчайте ми от кое по колко да слагам на 500-600 гр брашно, че изобщо не съм наясно.

# 618
  • Мнения: 6 499
За 1 малък козунак /с около половин кг брашно/ сложих 1 есенция на Йоткер.

# 619
  • Самоков
  • Мнения: 581
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но искам да си купя хлебопекарна и изчетох доста по въпроса. Спрях се на тази http://www.nemskistoki.net/index.php?route=product/product&product_id=53, но не видях някой да я ползва и затова бих искала да Ви попитам за мнение.

Нямам впечатления от марката, но за мен/нас/ 900 г. е малко количество. Пише, че в момента няма наличности, а сервиз има ли? Защото това също е важно.

Благодаря за отговора. До колкото знам няма сервиз, наистина е малко 900гр. ще се насоча към нещо друго. Тази я харесах защото покритието на казанчето не е тефлоново.

# 620
  • София
  • Мнения: 12 006
Привет, утре ще правя козунак с добавките на Йоткер - за първи път ще ги използвам. Купих течни есенции лимон и ром, пакетчета ванилова захар и лимонови корички. Препоръчайте ми от кое по колко да слагам на 500-600 гр брашно, че изобщо не съм наясно.
Ако говориш за тези, на тях пише 1 ампула е за 500мл/г. смес/течност. На ругите също би трябвало да пише на опаковката.

# 621
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Сложих 1 ампула лимон и имаше вкус на кекс с намек на лимонов вкус. Нищо козуначено. Да не говорим, че не втаса въобще, хем правих изпитана рецепта, ама със Софиямел за козунаци, щото нали уж било по-добро. И   смених лимоновата кора с есенция. Пълен провал  #Cussing out

Имам друг въпрос - как да поръсвам хляба със семена, така че да не изпопадат отстрани, а да си стоят отгоре, като по магазините?

# 622
  • Мнения: 15 044
Трябва да намажеш тестото отгоре с нещо - мазнина, жълтък, вода и да поръсиш. Така те ще се залепят за тестото. Можеш и съвсем леко да притиснеш.
За втасването имат значение и тестото, и маята, не само брашното и температурата. Поне при мен това беше причина. Оставих тестото малко по-твърдо и ползвах мая куче марка. Може и само от тестото да е било, но на другия ден с нова мая (на Йоткер)) и следене на тестото да остане мекичко, козунакът удари в капака. А и двата пъти правих с брашно за козунаци на София мел. Peace

# 623
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
На Йоткер мая ползвах, че и цяла сложих, предния път беше по-малко. Тестото наистина беше малко по-твърдо от предния път. Тогава го оставих по-меко и течно, сега беше уж нормално. Може би наистина трябва да го оставям по-рядко.

Сега правя първия си хляб с пълнозъресто брашно 1.5 ч.ч. пълнозърнесто, 2.5 ч.ч. бяло. Но по навик съм натиснала основната програма и сега се сетих, а то вече втасва Confused Какво да направя, по-дълго втасване ли трябва?

# 624
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Аз слагам под семената кисело мляко - не го размазвам, а просто сипвам с лъжицата. Семената си залепват, а и вкусът на хляба ми харесва повече  Peace

# 625
  • София
  • Мнения: 3 034
 Най-елементарно е с топла вода и силиконовата четка за мазнина - мажеш с топлата вода и ръсиш семената. Прави се да речем 5 минути преди началото на печенето Peace

# 626
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Намазах със зехтин и стана супер. Що се отнася до програмата - малко преди печенето спря тока и така или иначе втсването беше по-дълго. Наду се точно до ръба на казанчето.

# 627
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 554
Някъде из темите четох, че най-хубав козунак става с брашното на София мел за баници. Взела съм и ще пробвам, дано е така.

# 628
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
И аз така четох, но взех за козунаци, че беше намалено  Embarassed Но не е само до брашното, при мен май беше съвкупност от грешки. Съвкупност, която отиде в коша, колкото и да обичам да си троша зъбите.

# 629
  • София
  • Мнения: 4 658
Някой има ли сполучлива рецепта за хляб, направен изцяло с пълнозърнесто брашно?

Общи условия

Активация на акаунт