Бебе по корем не си обръща главата настрани

• 2 155
  • 5
  •   1
Отговори
Бебето ми е на месец и половина и като го сложа по корем или се опитва да си вдигне главата или я забожда и си запушва носа, нали един от рефлексите които трябва да имат е да си обърне главата настрани?

# 1
Малко е още за такива упражнения. Около вторият месец почват да си държат главичката изправена. Това не е рефлекс. Иначе ето http://www.moetodete.bg/razvitie/5-izlishni-majchini-trevogi.html

# 2
Ще цитирам какво каза физиотерапевтката, на която аз зададох подобен въпрос - "ти може и да искаш да започне да чете, ама му е рано още" Simple Smile

# 3
Мен не ме притеснява това че не я държи изправена а че си забожда носа и не я завърта на една страна

# 4
Моят я държи изправена, но също забожда нос, когато се измори.

# 5
Мен не ме притеснява това че не я държи изправена а че си забожда носа и не я завърта на една страна
И? Какво ненормално има в поведението му? На бебе на около 40 дена това си му е нормалното поведение. Само малката ми щерка още в родилното си държеше главичката и я въртеше от едната страна на другата, което  Shocked шокира мен и другата майка в стаята, ето това вече не е нормално. Обаче се оказа прекалено живо дете, да ми е жива и здрава и тя порастна. Голямата беше като твоето, и нищо ненормално не виждам. Както пише в статията, при едни деца става на 2м, при други на 3, и двете деца са съвсем нормални бебета, а това са излишни майчини тревоги. Ако след месец пак не успява, ето тогава ще има за какво да се притесняваш. bouquet Сега му се радвай и не му давай зор.

Общи условия

Активация на акаунт