Не искам деца

• 79 234
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Не, това не е причина да "трябва". "Трябва да имаш деца" го измислят някакви киселяци, дето мерят прираст и икономически растеж.

Климатът в Пловдив е причина да искаш да имаш деца. Просто следващата логична стъпка. Айлякът не е егоистично състояние- може и с деца.

Между другото, според мен една от причините днешните жени да не искат деца е идеята, че деца се гледат супер детайлно, невротично и супер отдадено. Но всъщност може да е доста лежерно и пак да имаш отлични резултати.

# 586
еми много хора имат деца защото трябва, а много други имат деца непланирано, забременяват на млади години от любим човек, под въздействие на хормони и емоции, не непременно защото искат деца в конкретния момент, точно както повелява природата.

никой не е доказал,че резултатът е по-лош отколкото при тези, които милеят и се молят на икони за деца и и имането на деца за тях е нещо свято, несравнимо и най най.  Това, че си всеотдайна майка светица не значи, че си по-добра майка от някоя суетна грешница.

по-добре с деца да се фукаш по стъргалото, отколкото с последен модел ненамсикакво.

# 587
  • Sofia
Това е основната, най- важна причина да трябва да имаш деца:  да минаваш с тях по стъргалото, да ги водиш на куклен театър и в градската градина. Мда.  ooooh!

Ами, то, ако е само за това, по-добре да си вземеш куче, от по-компактните породи. Laughing Ще си го водиш в градската градинка да потичка, после го затъкваш грижливо в марковата дамска чантичка и хайдеее, по културни мероприятия. Ми, модерно си е, к'во. Хем ще те слуша и гледа в очите покорно, чавето повече нерви ще ти образува. Joy

# 588
Да, ама като имаш чаве, може да се фукаш какъв красив абитуриент е, в кой университет са го приели...кучето няма да се бори за MIT някой ден.

ПП: ...Макар че като гледам нивото, ако имаш малко кученце, може като нищо да изкара един ПУ, филологийка някаква...

# 589
  • София
Това е основната, най- важна причина да трябва да имаш деца:  да минаваш с тях по стъргалото, да ги водиш на куклен театър и в градската градина. Мда.  ooooh!
Хи,хи!
Не е причина да ги имаш, но не пречи да се гордееш, че си създала нещо ценно и стойностно в този живот.

# 590
  • Sofia
   Но пък може да му спретнеш сватба някой ден, като сама подбереш снахата или младоженеца. Laughing Ето реален случай:

# 591
От, аман, много си забавна, много те харесвам. Ако си бременна ти пожелавам спокойна бременност и леко раждане. И много поводи да се фукаш с децата си.

# 592
  • На земята, която е всъщност звезда.
Това е основната, най- важна причина да трябва да имаш деца:  да минаваш с тях по стъргалото, да ги водиш на куклен театър и в градската градина. Мда.  ooooh!
Хи,хи!
Не е причина да ги имаш, но не пречи да се гордееш, че си създала нещо ценно и стойностно в този живот.

Да се фукаш с децата си по стъргалото и да се гордееш, че си създал стойностен човек са две различни неща. Дори не знам защо изобщо ги сравняваш. И защо изобщо трябва да се фукате като тинейджърки по стъргалото?  ooooh! Създаването и възпитанието на деца е много далеч от това.

# 593
В живота на хората си има сезони. Децата растат с години и е съвсем нормално да си правиш кефа, докато ги гледаш. Иначе какво- да кажем на всички млади майки да метнат по един чувал върху децата си и да не показват и грам задоволство, докато детето не завърши поне докторат, не се реализира като хирург или адвокат с мега-дела. Разбира се, че във всяка възраст има гордост, приятно усещане...не знам защо бездетните харпии си мислят, че майките са някакви изключителни мазохисти, влачещи се десетилетия в катранена депресия, без приятни и слънчеви моменти. А на майките по стъргалото с хубави деца не им пука особено.

Между другото, доста неща в живота трябва да са ти добре оправени, докато стигнеш до стъргалото да се изфукаш с деца. Не е тривиална задачка.

И защо да не се кефиш, че към дадения момент държиш хаоса под контрол? Защо да не си изживееш момента и да се гордееш с това? То си е основна техника за запазване на позитивната мотивация и хъс за живот. Уау, имам прекрасно тригодишно, хайде да се разходим с усмивки! Хейтърс уил хейт!

# 594

Аз се гордея с моето дете, обичам го, радвам му се, но това няма нищо с твоите безсмислени брътвежи за фръцкане пред другите, хейтъри, изживяване на момента, харпии и прочее войнствени приказки, като че водиш война с някого. Такова самодоказване е невротично и е резултат от проблем в семейството ти или с теб самата. Доста бъркаш, ако смяташ, че животът ти е оправен, за да стигнеш до стъргалото. Тези, на които животът им е оправен /каквото и да разбираш ти под това/, нямат нужда от стъргало, еснафщина, показност и да ръсят "мъдрости" по форумите. И да ти кажа, докато се развяваш из стъргалото на Пловдив, дуеш перки и си мислиш колко много хора ти завиждат, най- вероятно никой не ти обръща внимание. Да не говорим, че 50% от децата и родителите в България са толкова груби, агресивни и невъзпитани, та и нон-стоп да въртят кръгчета из центъра, няма да предизвикат гордост.

Кто цяло, не е зле да скъсаш с елементарните клишета и бутафорните приказки /които, признавам, на моменти са доста забавни/, защото ще ги предадеш на децата си. Малко повечко дълбочина на мисленето и стъпване по земята ще бъдат от по- голяма полза за тях.

# 595
  • София
Това на Мамасита не беше ли чиста проба сарказъм?

# 596
Дойде сирен и се почна със злобните подмятания. Радвам се че има хора които могат да бъдат искрени и да ме им пука, че другите не ги разбират. Независимо каква е темата. Иначе всички да пишем един стандартни и клиширани неща. Бездетните са егоисти, тия с децата всеотдайни, но все пак да не се фукат с децата по стъргалото. Не знам какво е това стъргало.

# 597

Тези, на които животът им е оправен /каквото и да разбираш ти под това/, нямат нужда от стъргало, еснафщина, показност и да ръсят "мъдрости" по форумите. ..

Сега остава да кажеш- животът ли ти е неоправен или това, дето го пишеш, не са мъдрости, ами са си чиста проба клишета, целият постинг, който орязах, именно защото е клиширан.

Ходенето по центъра си е малко удоволствие. Не е само да се покажеш- просто му идва моментът. А това, че съм от Пловдив и ми харесва да ходя из центъра, не ме прави дребен еснаф- не и повече, отколкото са еснафи туристите, които се смесват с местните. Наясно съм, че не ми обръщат внимание. Не съм тръгнала да си показвам бялото Stokke с вълна/пух по козирката. Въпросът е, че от един момент нататък, ако всичко ти е наред в живота, идват децата.

Защото понякога не-имането на деца е лампичка, че нещо в живота, средата, мисленето- не е наред.

А дълбокото мислене ми е за извън форума, мерси много.

# 598
Sharky*, съдейки по писанията й след смяната на името, не само от тази тема, съм убедена, че не. Не ми е толкова интерсна като преди години и рядко вече я чета/отговарям, но на моменти съвсем се изгубва в глупостите си и не се сдържам. А пък и две-три кукувици като й се вържат и започнат да припяват... #Crazy

# 599
След една определена възраст човек се примирява с мисълта, че в живота има и обикновени неща.

Просто нямаш енергия, за да ти е всичко custom-made, специално, обмислено от нулата. Понякога взимаш готови модели. Вселена, ти какво правиш с детето си? Винаги ли измисляш от нулата занимания/дейности?

Всъщност нещата са наполовина саркастични. Просто не се приемам чак толкова насериозно. Любопитно ми е какво чак толкова велико от живота искат тия, които се отказват от деца. Много пъти съм питала, а все отговорите са повече от еснафски и клиширани- спане в събота, разходка, кино...досега има само един случай във форума на детераждане, отложено заради научна кариера, при това плодоносна, и то не е в България.

Също така съм до голяма степен убедена, че въпреки цялата спонтанност и свободно време, оригиналността на хората без деца не стига много далеч- ако са оригинални, ще са такива и с деца, ако са тъпички, и без деца ще си тъпеят, с тъпичка "кариера" и тъпички "пътувания".

Общи условия

Активация на акаунт