Не искам деца

• 79 240
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Хайде, бе, Сирен, много дълъг ти беше поста тази година!  Grinning

# 571
  • Куциндрел
Мамасито, за много години.
Онзи ден се сетих, че не сме са сблъсквали таз година по темите.
ОбЯсни сега на автроката, обЯсни й!

# 572
Иначе първото, дето ми дойде на ума като реакция:

Ако имаш мъж, който като му кажеш- не искам деца и той казва "Добре, мило!"...ми не се чудя защо жената не иска деца. То си е инстинкт да не продължаваш муньовските гени.

# 573
  • София
Аз на 23 бях убедена, че не искам да имам деца. Много ме натоварваха. Сега малко под 30 вече имам 2 и мисля за трето.  Mr. Green

# 574
Мамасита! Heart Eyes Ти се завърна! Hug bouquet

# 575
Някои хора си мислят, че родителството би ги направило нещастни и предпочитат да не се натоварват с мисията да отглеждат деца. Вместо деца си гледат куче или котка, защото е по-лесно.
Постват си в инстаграм или фейсбук снимки "на моето бебче" (разбирайте куче или коте) и така се вживяват в ролята да обичат и да се грижат за кучето(котката)
Но не всички бездетни са повърхностни кариеристи. Имам позната - детска учителка (бездетна, гледа си коте) , но си обожава работата с деца, постоянно ми показва и разказва какво учат , как се справят, какво представление репетират ... ами като се замисли човек, тя им е нещо като втора майка...
Така че според мен е доста некоректно всички бездетни жени и мъже да бъдат поставени в категория "самодоволни егоисти и кариеристи"  Peace

# 576
  • София

Така че според мен е доста некоректно всички бездетни жени и мъже да бъдат поставени в категория "самодоволни егоисти и кариеристи"  Peace
Мисля си, че никой не е обвинил в егоизъм всички бездетни, а само тези, които могат, но не искат да имат деца.
За мен, "обвинява" дори не е точната дума.
Аз ги съжалявам- тези, които ще се усетят, но вече ще е късно.

# 577
Аз пък попадам в тази категория и имам дете, че и за още съм се наредила.

# 578
И аз се определям като самодоволен, че дори самодостатъчен егоист и кариерист, пък имам две деца.

# 579
Здравейте, не съм сигурна дали проблема ми е за цяла тема, но все пак. Аз съм на 30 год. и не искам деца, знам звучи ужасно, но просто така го чувствам. Преди няколко месеца, споделих това на майка си, и реакцията и беше- пълен шок. Омъжена съм от 6 год. със съпруга ми, сме обсъждали тази тема и той беше съгласен с решението ми. След реакцията на майка ми, а и на други близки, започнах да се питам дали аз имам някакъв психологически проблем, или просто съм такъв човек.

Вчера в една обща тема зададох въпрос( не беше лично свързан с мен, а с моя близка), и получих добри съвети. Надявам се и сега хора, които са минали през подобен етап в живота си, или техни близки, да кажат своето мнение, своя съвет.

От майка ми знам, че не е искала деца, нито брак е искала особено много. Просто си е имала хубав и лек живот без тези неща, пълен със забавления и удоволствия, любови. Обаче тя е конформист и е знаела, че "трябва". Особена радост при бремеността , и трепет не е изпитвала.

Но всичко се променя като ражда. Да, не може да се каже, че майчинството й е било супер голямо удоволствие, и до сега се оплаква колко е тежко. Също така забелязвам, че никак не се затрогва, че ще става баба и изобщо няма такава потребност. Постоянно ми повтаря, че трябва повече сигурност, да си опичам акъла, колко е тежко и тн. А аз съм си на сериозни години. Другото, което забелязвам е, че никога не е харесвала нито един мой мъж. Винаги все с кусури и ме е настройвала против тях, а много от тях са си били много свестни момчета. И изобщо си има нещо антимайчинско в нея. майките, които се занимават само с децата си ги определя като скучни. гледането на малко дете като клаустрофобично и много тежко. 

Но определено сме били винаги и сме много близки, от нея съм получила много много любов и съм се чувствала наистина обичано дете. Обяснявам си го с хормоните. Жената като роди отделя огромно количество окситоцин и това я привързва на биологично ниво към детето, дори да я няма тази любов на рационално ниво, я има на емоционално и физиологично.

Не мисля, че човек трябва да ражда насила, но знам поне един случай, на човек, който много е обичал децата си, и наистина ги е гледал с много голям ентусиазъм, без да е горял от желание да има такива априори.

Лично за мен този въпрос никога не е стоял, винаги съм знаела, че съм искала деца, изпитвала съм паника при мисълта, че мога да нямам деца. И, според психолози, това се дължи на силната връзка, която имам с майка ми. Никога не ми е стояло като идея фикс да имам мъж, дори сега знам, че ще имам по всяка вероятност много мъже.

# 580
Ооо, Ох'Аман, за много години, прихвана ли вече? Айде лека бременност и нека първото ви чадо да е мъжко. Мъжко ли се получи или още не се знае?

# 581
  • София
Ти се самоопределяш, но идея нямаш за какъв егоизъм иде реч- във фейса имаше изявление на една 29 годишна, която си беше вързала тръбите и обясняваше, че е поради нежелание да се обвърже по никакъв начин с каквато и да било отговорност за друго същество- нито емоционална, нито физическа, нито финансова.

# 582
Ти се самоопределяш, но идея нямаш за какъв егоизъм иде реч- във фейса имаше изявление на една 29 годишна, която си беше вързала тръбите и обясняваше, че е поради нежелание да се обвърже по никакъв начин с каквато и да било отговорност за друго същество- нито емоционална, нито физическа, нито финансова.

кому е нужно такъв човек да ражда? много хора в днепшно време не искат да имат деца, особено мъже. около мен е пълно с мъже с питър пан синдрома, които са си вечно млади и на 40 им е твърде рано за деца и тн.

според мен, за жена си е благословия да не иска деца, тия , които искат, да му мислят откъде ще си намерят мъж за баща Simple Smile) особено в бъдеще.
  в България им е лесно на хората, по-близо са до природата и имат здрава ценностна система (за тези неща). тук като почнат да ми изчисляват колко струва едно дете...пред средния българин този въпрос не стои, мило и драго се дава. не се мисли от колко ваканции и приключения ще се лишиш, ако имаш дете.
Инфантилизъм и краен егоизъм , мъдрост им липсва.

Изобщо, краен хедонизъм е подгонил хората и наистина се живее за удоволствието, за мига. От младите мъже 80% са льольовци, които си мислят, че пенисът им е много голям подарък. интересуват ги полиаморни и отворени връзки. Това да се полагат грижи и отдаване на една жена, никак не е на мода.
жените като адаптивни, къде да ходят ще спрат и те да раждат. с такива безумни егоисти мъже семейство прави ли се?

Мамаситчица, за много години!!! Суеверна съм!

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 11:34 от OX'AMAH

# 583
Аз вече си отговорих на въпроса защо у Филибето има перманентен бейби бум. Общо взето ако живееш в Пловдив, си на 15 до 30 минути разстояние от преживявания, които хората колекционират цял живот. Римски руини? Чек. Вино? Колкото не може да изпиеш. Гръцки острови? На един хвърлей. Ски? На отсрещния баир. Спа и сауна? Ей ги на час път. Култура? Сама ти идва на крака всяко лято, кеф ти японски театър, виенски оркестри, гостуваща опера... Нощни клубове? Чек. Каквото и да правиш, докъм 25 г. възраст няма как да не си се наживял, а трябва да се обзаведеш с две дечица, че да минаваш с тях по стъргалото, да ги водиш на куклен театър и в градската градина.

# 584
  • На земята, която е всъщност звезда.
Това е основната, най- важна причина да трябва да имаш деца:  да минаваш с тях по стъргалото, да ги водиш на куклен театър и в градската градина. Мда.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт