Не искам деца

• 79 235
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
  • Куциндрел
Мамасито, кво ти донесе дядо Мраз?

# 601
  • На земята, която е всъщност звезда.
Моето дете вече е голямо, за да му измислям занимания аз, но и не разбирам въпроса ти. Какво общо имат заниманията ни, от нулата или не, с възхваляваното от теб фръцкане и фукане по стъргалото, само защото си родила дете?  newsm78

Също не разбирам какво толкоооова ти е любопитно относно хората без деца. Различни съдби, различни причини. Със сигурност истината не се изнася по форуми сред непознати каки с дълги носове и раздвоени езици. Обикновено точно на тях им се казва "кино, пътувания, работа", а истината се споделя само с най- близък човек. Щом и това не си схванала, значи съвсем се пързаляш по повърхността на нещата.

# 602

Нови прозрения, мир из нета и в социалните мрежи благоволение.

# 603
  • Куциндрел

Нови прозрения, мир из нета и в социалните мрежи благоволение.
Будистка книга викаш. Браво.

# 604
Ето затова трябва да има вероучение в училищата. За да може хората да загряват поне за елементарните библейски идиоми.

# 605
  • Куциндрел
Ето затова трябва да има вероучение в училищата. За да може хората да загряват поне за елементарните библейски идиоми.
tooth tooth tooth
Като "мир из нета" ли?

# 606
Е това вече е работа на учителките по литература, да те научат какво е перифразиране с модерен уклон.

Мисля, че не искаме деца, защото някъде по трасето сме загубили технологията за справяне с деца. А за експертите това е златна мина- дай си парите, а аз ще те направя супер-майка като от рекламите.

# 607
  • София
Да се фукаш с децата си по стъргалото и да се гордееш, че си създал стойностен човек са две различни неща. Дори не знам защо изобщо ги сравняваш. И защо изобщо трябва да се фукате като тинейджърки по стъргалото?  ooooh! Създаването и възпитанието на деца е много далеч от това.
Интересно, не правиш ли разлика между " гордееш се" и " фукаш се"? newsm78
И какво, ако съм създала стойностен човек, да внимавам да не го показвам, че да не нараня нечия крехка душевност?
Щото, за някои хора е нормално, че и задължително да се изфукат с " кариерата си", каквото и да разбират под това, с новите си ботушки или кола, или с поредната екзотична екскурзия, ама децата не са между нещата за хвалба. Mr. Green

# 608
  • Куциндрел
Е това вече е работа на учителките по литература, да те научат какво е перифразиране с модерен уклон.
Mr. Green
Мамасита с ново бг-мама амплоа.
Почти ти се получи.

# 609
  • На земята, която е всъщност звезда.

Върни се и прочети разговора ни от началото. Явно изобщо не си разбрала за какво става въпрос. Спокойно, никой не ти казва, че не трябва да се гордееш с детето си или че ботушките са по- важни. Но, ако не можеш да четеш с разбиране, това вече не е мой проблем.

Все пак ще ти обърна внимание, че дали детето ти е стойностен човек си проличава когато е по- голямо, а не с памперс и в детската количка. А когато е по- голямо и е стойностна личност, то самото няма да иска да прави тегели с майка си на стъргалото.  

# 610
За колко голямо дете говорим?

Вселена, освен това издайнически си доста запозната по отношение на тегелите по стъргалото, така че едва ли си чааак толкова извисена над тоя свят. Не се прави:)

Иначе в центъра на Пловдив има култура, дето някои хАмерикански дечица могат само да я сънуват и да я гледат на картинка. А това какво ще извлечеш от тегела на Главната си зависи от ума на разхождащия се.

# 611
Да се фукаш с децата си по стъргалото и да се гордееш, че си създал стойностен човек са две различни неща. Дори не знам защо изобщо ги сравняваш. И защо изобщо трябва да се фукате като тинейджърки по стъргалото?  ooooh! Създаването и възпитанието на деца е много далеч от това.
Интересно, не правиш ли разлика между " гордееш се" и " фукаш се"? newsm78
И какво, ако съм създала стойностен човек, да внимавам да не го показвам, че да не нараня нечия крехка душевност?
Щото, за някои хора е нормално, че и задължително да се изфукат с " кариерата си", каквото и да разбират под това, с новите си ботушки или кола, или с поредната екзотична екскурзия, ама децата не са между нещата за хвалба. Mr. Green

бе то има ли българска майка, която да не се фука с детето си. да не говорим за баби. За близките си сме си най най най Simple Smile тази приказка за гърбичката не е случайна. аз от майка си знам каква велика поетеса съм била на 3 години, пък художничка, за ненадминатата ми  красота и математическа гениалност няма да споменавам.
Нали разправям, че не искала жената деца и хич не се кефела на бремеността, да не би сакън да напълнее нещо. Ама като ме била родила, съм била най-красивото бебе, което някога била виждала. Всички били ахвали от красотата ми в родилното. С любопитство исках да видя свои снимки като бебе, ами приличам на хибрид между влечуго и шарпей като новородена, наистина изключително грозно бебе. Но ето какви чудеса правят хормоните.

В нашата култура в децата много се инвестира и с тях изгрява и залязва слънцето и няма някой да не си обича и да се гордее с децата си. Естествено, е и голяма мъка ако детето нещо вземе, че не стане човек, ами "почерни" семейството. Срамът се взема частично и от родителите.

Вие за едното стъргало се хванахте, ами то тук календарчета отпечатваха хората и бабите раздавали наляво и надясно, като че света икона Simple Smile))

Имам снимка на майка ми и баща ми с техните две малки деца, как ни държат точно като шампионски купи. В крайна сметка, малко неща са по-важни от продължението на рода ти. Това е, което ще остане след тях и за много хора това е повод за гордост и радост.

Това да не искаш да имаш деца не го свързвам с егоизъм непременно, да искаш да имаш деца също е от егоизъм и примитивизъм. Но ми се вижда объркано с оглед на физиологията. В природата да искаш да ядеш и да се размножиш са най-основните инстинкти. Иначе обикновено тези хора, които не искат деца, обикновено са много интелигентни и успели, но може би донякъде това подтиска природните инстинкти у човека.

# 612
Изобщо не вярвам на тези лъжкини, които не се гордеят с децата си. Харесвам и се радвам на децата на приятелките ми, но с моите се и гордея, както и с племенницата ми. Самото усещане да казвам "имам двама сина" е доста приятно, дори без после да пояснявам колко красиви и умни са  Simple Smile А да не говорим пък мъжете как се надуват с децата си, там гордостта е още по-ясно изразена. Нормално е да се гордееш с хубавите неща, а децата обикновено са хубаво нещо. Дори ако приемем, че бива да се гордееш само с постиженията си, децата са си вид постижение, за което полагаш грижи и усилия всеки ден.

# 613
А най-смешно ми е, когато не-искането на деца се превърне във вид сигнализация "Вижте ме колко съм умна и над нещата! Никаква биология и инстинкти не могат да ме настигнат!"

Съответно тия, дето сме родили, трябва да отидем да се срамуваме в ъгъла, защото явно не сме достатъчно хай, та да заглушим повика на яйчниците си.

# 614
А най-смешно ми е, когато не-искането на деца се превърне във вид сигнализация "Вижте ме колко съм умна и над нещата! Никаква биология и инстинкти не могат да ме настигнат!"

Съответно тия, дето сме родили, трябва да отидем да се срамуваме в ъгъла, защото явно не сме достатъчно хай, та да заглушим повика на яйчниците си.

е, не мисля, че авторката на темата влиза в такъв тон. в крайна сметка е факт, че е заглушаване на инстинктите, което си е признак на цивилизованост по дефиниция. Мен самата идея ме е хвърляла в изключителна паника. Даже и осиновяването като идея също, при положение, че съм и с един аборт по желание зад гърба си.

Имала съм връзка с изключително интелигентен и много богат мъж, който обаче не искаше и не иска до ден днешен да има деца. Сега е с жена, която също не иска и са щастливи заедно. За мен това да нямаш деца е изключителна житейска трагедия, един вид ти затриват семето, гена, така го усещам. но за други хора това не е така, на мен ми е странно, но на тях пък моето им е странно. Особено ми е странно за мъж да не иска да има деца на чисто биологично ниво. Все пак цялата еволюция се движи от желанието за възпроизводство на мъжа. Айде жената селектира и има някакви там майчински инстинкти, ама мъжкото желание неговите гени да продължат е движещата и мощната сила на всичко, което виждаме около себе си. И  мъжете мъжете са се борили за шанс за възпроизводство, а сега кво...

Но тези с вързаните тръби, толкова случаи има на жени съжалили, че са с вързани тръби и пишат отчаяни съобщения по форуми. направо им се чудя на акъла.

Общи условия

Активация на акаунт