Надбъбречна жлеза-симптоми, лечение,диагноза,лекар

• 24 627
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте  Wink ,всеки които има ,или се съмнява ,че има заболяване тази жлеза,нека да сподели симптоми,диагноза,лекуване и препоръка за добри лекари в тази сфера.

Може би и аз имам проблем с нея и искам мнения ! newsm78  Cry

# 1
хормонални:
доколкото аз знам може да е Синдрома на Рейно с лошо периферно кръвообръщение , може и кожно да се отрази. Автоимунно. Но това е за два слу4ая, за които аз съм 4увала познати да се оплакват. Не съм лекар.

# 2
Кожно в какъв смисъл,защото имах едни петна нещо като лезии,но изчезнаха!

# 3
А й синдрома на Рейно,какво общо има с надбъбречната жлеза? То е нарушение на кръвообращението и се появяват сини по ръцете.

# 4
не знам . както казах не съм лекар  , но при двама познати с двата вида проблем им казаха и проблеми с надбъбре4ната жлеза .
за кожното попитах било нещо от сорта на псориазис .

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 10:45 от Bandiera rossa

# 5
Здравейте!
На мен, преди няколко дни, ми откриха формация на надбъбречната жлеза. В момента очаквам скенер.
Симптомите, които имам ( но не знам, дали са свързани с това ) са - болка в дясно на ребрата, която преминава към гърба и кръста.

Вие, имате ли - някакво образно изследване правено?

# 6
Ами не ,никога до момента не са ми правили нищо свързано с надбъбречната.Наскоро само си пуснах едни изследвания и са доста високи.Скоро съм на ендокринолог и ще видя какво ще кажат.
Иначе моите симптоми са - скоростно надебеляване ,силно окосмяване,замъглено и двойно виждане,преди време имам оперирана киста на десния яйчник(тогава на след операцията на майка ми са каза ли че имам сериозен проблем с надбъбречната,но при които и лекар да ходихме ,за яйчника и нередовна менструация ,никога не е ставало на въпрос да ми се изследва по някакъв начин тази жлеза),замъглено и двойно виждане,болка в самите кости,изтръпване на крайници,силно главоболие,болка в кръста и областа на бъбреците(изсл съм бъбреците проблем с тях няма).
И съм притеснена определено!!!  Cry Cry

# 7
Също така и постоянна умора,и отпадналост,сънливост,а вечер няма заспиване (бодра съм,а трябва сутрин да е така)

# 8
...силно окосмяване ... преди време имам оперирана киста на десния яйчник(тогава на след операцията на майка ми са каза ли че имам сериозен проблем с надбъбречната,но при които и лекар да ходихме ,за яйчника и нередовна менструация ,никога не е ставало на въпрос да ми се изследва по някакъв начин тази жлеза ... болка в самите кости,изтръпване на крайници ...
...
Също така и постоянна умора,и отпадналост,сънливост,а вечер няма заспиване (бодра съм,а трябва сутрин да е така)

Да, и тези също в двата слу4ая Peace

Виж, според мен няма защо толкова да се тревожиш. Виж си изследванията, какво ще ти кажат лекарите, погледни тук и там какво пише и си създай на4ин на живот пасващ ... лека полека ще вкараш в релси нещата.

Един съвет от мен : прецение си стреса в поселдно време, тревожност и пр. Също така и храненето. И ако имаш напрегнат и стресиращ на4ин на живот гледай да си го поуправиш. Цигари и алкохол избягвай.
Но това са си любитлекси съвети. Виж лекарите какво ще ти кажат-

# 9
Капка_Дъжд ..,а какво ще рече "формации" ,това да не би да е туморни разсейки!??? Cry  Shocked

# 10
От снощи имам сърцебиене,и се поразтърсих,и пише че може да е свързано надбъбречната

# 11
Надя, аз за няколко дни, изчетох тонове литература на четири езика - за надбъбречните жлези. И изводът ми е, че пренасищането с информация ( особено такава, която не можеш да разчетеш неемоционално и несубективно ) е по-лошо и от това, да не знаеш абсолютно нищо.
В този смисъл - съвсем добронамерено Ви съветвам, да си изчакате консултацията с ендокринолог, без никакво четене/самонапасване/самовнушение повече. Повярвайте, най-страшният манипулатор, понякога е собствената ни психика.
Формация, означава образувание, маса.
Конкретно какво е - предполагам, че някакъв отговор ще даде скенера. Но "туморни разсейки", определено не влизат в никакви мои планове. Simple Smile

# 12
А как са ти открили тази формация,смисъл какви оплаквания си имала,за да се стигне до там че да отидел на лекар?

# 13
Капка_Дъжд
Мина ли скенера?
Какво ти казаха?

# 14
Здравейте,Честита Коледа

Мина ми прегледа в Александровска,при д-р Карамфилова,иска да постъпя в болница за 5 дни .Мисля ,че попаднах на добър ендокринолог,защото се съгласи да ми направят и скенер на надбъбрек.
Иначе прегледа премина през гледане на изследвания,попита ме за стриите от кога ги имам и къде ,казах за главоболието,за кистите на щитовидната ,и че мога да имам Хашимото след като е наследствено(майка ми има).
И сега чакам хоспитализиране след Нова Година!

Общи условия

Активация на акаунт