На пазар в Лозенград и Одрин - 10

• 196 831
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Едно последно обобщено питане имам ,за потвърждение / минаване на границата/
 Нямаме брак, ще пътуваме с детето и двамата-паспорт, акт за раждане и копие на акта
 Колата-голям талон,малък талон,отрязъка на винетката,Зелена карта.

Пропускам ли нещо?

# 646
Не забравяй, че се иска паспорт и за детето.

# 647
  • На юг от тук
В Турция не искат голям талон.Поне досега на нас не се е случвало,а сме спирани от полицаи.

# 648
акта за раждане не трябва ли да е поне на английски.
как иначе ще разберат имената на родителите, в паспортите нали са на латиница.

# 649
  • Бургас / UK
акта за раждане не трябва ли да е поне на английски.
как иначе ще разберат имената на родителите, в паспортите нали са на латиница.

Акта за раждане(както и пълномощно) го искат само на Бг границата,турците не ги изискват.

В Турция не искат голям талон.Поне досега на нас не се е случвало,а сме спирани от полицаи.

И на мен не са искали никога,нито на границата,нито вътре при проверки.

# 650
  • до най-прекрасния мъж
Голям талон и отрязък от винетката не искат - винетката ти е при проверка в БГ, на турците не им трябва. При последното ни пътуване миналия петък, не ни искаха и зелената карта даже. ММ я държеше в ръцете, но не я поискаха изобщо - ни българи, ни турци.
За първи път турците ни отваряха багажника на колата на връщане от Турция, митничарите имам предвид. Преди си минавахме транзит и само махаха да минаваме. Спирахме само за печати в паспортите и толкова. От БГ страна на прибиране минахме страшно бързо, много са се разработили нашите.
Онези със знаменцата след турската митница пак бяха там. ММ им спря, въпреки че му бях казала какви са. Почерпи ги 10 лири - не бяха доволни, искаха 20 лв, после паднаха на 10 лв, ама не ги огря. И двамата викаме Нямаме повече, отиваме на шопинг да ви подпомагаме икономиката и те се задоволиха с 10 лири, иначе нямаше и толкова да видят. Другия път няма и да спираме, хората си ги подминаваха. Викаха, че било за жандармата, единият се опита да ни продаде синджирче с висулка, но и него не го огря. Явно са търговци, които си плащат, за да ги допускат там.
Иначе, пазарът ни се получи добре, цените са леко завишени, но не е страшно. Повечето неща бяха с по около 1-2 лири по-скъпи и то не всички. Имайки предвид падането на лирата, пак идва горе-долу същото в БГ пари.
Например, преди купувахме мъжки боксерки на 10 лири за 3 чифта, сега са на 20 лири за 5 чифта. Тоест, преди чифтът е идвал на 1,73 при 0,52 лв за лира, сега е по 2 лв при 0,50 лв за лира.
Баклавата на магазинчето, което е преди границата, преди беше 15.99 лири/кг, сега е 16.99 лири/кг. или 0,18 лв/кг по-скъпа. Кашкавал взимах на 14.99, сега е 15.99 лири за кг.
Дрехите в Уайкики продължават да са така евтини, в Мави са си същите промоциите, спрямо есента.
Като цяло струва си пазаренето от там.

# 651
  • Burgas
А знаете ли дали складовете за перилни препарати работят в неделя? Блазни ме идеята за неделен шопинг Simple Smile

# 652
  • Бургас / UK
А знаете ли дали складовете за перилни препарати работят в неделя? Блазни ме идеята за неделен шопинг Simple Smile

Работят

# 653
  • Тополовград
Сега се върнахме от Одрин.Много спокойно. В складовете няма хора и много спокойно питах за цени, шегувахме се. Абе само за нас и още 2-3 коли работеха. Ариел 10 кг 37.5 лири
Персил 10 кг 31 лира
омекотител 7.50 вертел
друг нов ти като простираш в комшийката мирише 4 л 8.5 л
В новия МОЛ много малко хора. В Кипа също - край с ходенето в петък и събота.

# 654
  • Варна
Голям талон и отрязък от винетката не искат - винетката ти е при проверка в БГ, на турците не им трябва. При последното ни пътуване миналия петък, не ни искаха и зелената карта даже. ММ я държеше в ръцете, но не я поискаха изобщо - ни българи, ни турци.
За първи път турците ни отваряха багажника на колата на връщане от Турция, митничарите имам предвид. Преди си минавахме транзит и само махаха да минаваме. Спирахме само за печати в паспортите и толкова. От БГ страна на прибиране минахме страшно бързо, много са се разработили нашите.
Онези със знаменцата след турската митница пак бяха там. ММ им спря, въпреки че му бях казала какви са. Почерпи ги 10 лири - не бяха доволни, искаха 20 лв, после паднаха на 10 лв, ама не ги огря. И двамата викаме Нямаме повече, отиваме на шопинг да ви подпомагаме икономиката и те се задоволиха с 10 лири, иначе нямаше и толкова да видят. Другия път няма и да спираме, хората си ги подминаваха. Викаха, че било за жандармата, единият се опита да ни продаде синджирче с висулка, но и него не го огря. Явно са търговци, които си плащат, за да ги допускат там.
Иначе, пазарът ни се получи добре, цените са леко завишени, но не е страшно. Повечето неща бяха с по около 1-2 лири по-скъпи и то не всички. Имайки предвид падането на лирата, пак идва горе-долу същото в БГ пари.
Например, преди купувахме мъжки боксерки на 10 лири за 3 чифта, сега са на 20 лири за 5 чифта. Тоест, преди чифтът е идвал на 1,73 при 0,52 лв за лира, сега е по 2 лв при 0,50 лв за лира.
Баклавата на магазинчето, което е преди границата, преди беше 15.99 лири/кг, сега е 16.99 лири/кг. или 0,18 лв/кг по-скъпа. Кашкавал взимах на 14.99, сега е 15.99 лири за кг.
Дрехите в Уайкики продължават да са така евтини, в Мави са си същите промоциите, спрямо есента.
Като цяло струва си пазаренето от там.

Относно тези със знаменцата , за кое КПП става въпрос ?

# 655
  • Пловдив
Сега като е Рамазан в Турция, има ли работещи през деня заведения за хапване?

# 656
Здравейте, момичета.
Ще пътувам за Кушадасъ, през Капитан Андреево и искам да попитам Дюти Фрито нон стоп ли е? И колко цигари от безмитната имаме право да вкараме в Турция.В България знам, че имаме право на две кутии, питам за Турция?
И още един въпрос - борсата с какво работно време е?

# 657
  • Varna
Преди два дена влязохме в Турция.
За 15 минути буквално и двете граници ги минахме. Нашите само погледнаха в багажника куфара.
Турците отвориха куфара и надникнаха където седи резервната гума. Много бързи и
експедитивни и от двете страни. Минавахме през Малко Търново.
За цигарите от безмитния незнам колко могат да се вкарат, но понеже ни чака дългичко
пътуване в Турция мъжът ми вкара два картона цигари като ме мина и мене за пушачка Wink
Цигарите са купувани от съседският ни магазин. Турският митничар не рови из куфара ни,
само го отвори човека. Ние цигарите ги бяхме сложили във големият куфар който отвориха
но не бъркаха.
Някой път пък нахвърлями цигари из дамската ми чанта, във жабката, големият куфар и път-
ната чанта. Не са ни правили забележка.
И миналият месец като пътувахме за Истанбул и сега не успяхме да видим тези които принуждават хората да дават пари уж за жандармата. Дано никога да не ги видя тези
намкьори.

# 658
Моля кажете ни в Бизим в Одрин има ли и само на едро ли се пазарува. Нужно ли е да имаш карта и колко е минимално количество което трябва да пазариш.  И другия ми въпрос е дали са скъпи суровите и печени ядки

# 659
  • до най-прекрасния мъж
За Капитан Андреево става въпрос. Там седят тия изнудвачи. Ама те са си 3-4 най-обикновени младежи, но са се изтупали с костюми, позализали са се. И уж те питат за паспортите Ок ли са, багажа Ок ли е, инструктират те да не караш с повече от 110 и единият бърка в джоба,  вади едно хартиено турско знаменце, тика ти го в ръцете и вика 20 лв за жандармата и нямаш проблеми. Но като понастояваш, че нямаш пари за тях и отиваш на шопинг, взимат каквото дадеш и се дърпат встрани.

Общи условия

Активация на акаунт