Коледата наближава, а МAРТенчето все по-буйно шава!- тема 8

• 35 683
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
И мен всички тези филми ми идват в повече. Какво и как ще се случи е божа работа. И при двата случая има риск нещо да се обърка. Който си е решил секцио да ражда така, който нормално - смело напред. Моите наблюдения сочат, че често при голямо чудене накрая се минава и през двете...Аз затова оставям на лекаря да прецени кое е най-удачно. За мен най-важно е бебето да е добре и всичко да приключи благополучно.

# 601
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,здравейте  bouquet
Аз съм от априлската темичка и с интерес проследих дискусията ви за раждането.Miss_Bingley,Kalfova,не знаете колко сте прави  Peace Много добре ви разбирам и ви поздравявам,че сте толкова наясно със себе си.Аз не бях първия път и родих нормално,което ще ми остави травма за цял живот и помрачи един от най-хубавите моменти в живота ми.А,иначе бях настроена много позитивно  LaughingПозволявам си да го кажа,защото аз съм от психологическия типаж,който вие описвате.Има жени,които не са толкова емоционални и са над нещата-те няма да ви разберат  Peace И още нещо искам да кажа,което раждалите жени обикновено премълчават-естественото раждане е много травмиращо за родовите пътища на жената и рядко остава без последствия в краткосрочен или дългосрочен план-пролапси,изсипвания,изпускане на урина в по-напреднала възраст и не само,а и чисто визуално отдолу малко или много се променяш.Не искам да плаша никого  Peace Просто ми се искаше на мен някой да ми ги беше казал тези неща откровено,вместо ширещите се клишета,че болката се забравя като си гушнеш бебенцето.Понякога не се забравя  Peace

# 602
Болката не се забравя. Болката се преживява. Това е природа и жените са устроени така, че да издържат. Относно промените - пак да кажа - пълни глупости! Ако някъде има промяна, то това е индивидуално. И още веднъж - ако се наложи секцио, ще родя така. Не съм крайна в никой случай.

# 603
Какво значи "филми?" Не може ли да са обсъжда?
Цитат
Има жени,които не са толкова емоционални и са над нещата-те няма да ви разберат
именно за това иде реч, и много им завиждам на тези жени, точно ей за това им качество, ама аз не съм от тях  Simple Smile
аз не съм толкова наясно със себе си, но се познавам много добре и знам, че може особеностите ми да ми попречат много  Naughty нищо повече не искам да казвам, не искам да досаждам на никого и спирам да пиша по тая тема
Относно задуха питах док. и каза,че това е защото бебето расте и също така пиртиска по-нагоре към стомаха вече.

# 604
Здравейте! Аз не се плаша от раждането честно казано. За сега искам нормално и ако се наложи чак секцио. Питах много познати ии при всеки е различно. Зависи изцяло от разтегливостта на кожата и мусколите... това е като стриите, пластичността и тн. всичко е ген. Имам мн познати дет грам нищо не са усетили нито са имали проблеми след естесгвено с упойка нито шевове само хемороиди са имали после... има пък други дет мн са се разкъсали и после 10дена не са можели да сядат нормално и след това са били ок. Имам И такива с цезарово дет никви грижи не са имали освен там 1месец придърпване, но и такива дето са ревали от болка в корема дълго след това. Изцяло е до ген и смятам че няма значение какво си изберете.То ако няма проблем с едното и другото е нямало да е проблем защото кожата ти бълзо се възстановява просто Peace аз искам естествено просто за да почна веднага упражнения за стягане всек3 ден по 20-30мин. Иначе ми е все тая кое ще е.

# 605

Относно задуха питах док. и каза,че това е защото бебето расте и също така пиртиска по-нагоре към стомаха вече.

Благодаря, ама пък рано се започна  Tired , само да са живи и здрави бебоците, ще търпим  baby_neutral

# 606
да и на мен така ми каза за задуха и че ми става мн тежко като ям...стомаха бил притиснат и да ям лека храна и не по много. при мен даже ме боли някалко часа след като съм си хапвала нормално.  каза ми да ям лесно храносмилаема храна. Картофки,супички, шопска салатка, плодове, меки храни и нямам проблем. ама като хапна нещо истинско  Joy смисъл нормално и се бочват болки и задух

# 607
  • От Луната
Честита нова година! Нека ни донесе здрави бебета на термин!  Heart Eyes

Аз съм като в приказката за лисицата и гроздето, понеже док рече и отсече секцио, аз тотално изтрещях и всеки ден на сън раждам нормално ...  #Crazy
Ходих в болницата, разпитах, и пак ме е страх ... и пак искам да опитам нормално! Все повече се замислям, какви са последиците от една коремна операция, възстановителният период, факта, че няма да съм пълноценна майка в първите часове и дни на бебето. Нуждата от помощ... ако можех да избирам, бих избрала нормалното раждане, но за лисицата гроздето е кисело.

Дано не обявят грипна епидемия, защото утре съм на ЖК и ще обсъждаме точно раждането.

# 608
Мис, ти да не си мислиш, че като съм раждала веднъж не ме е страх сега и не го мисля?! Отделно, че първата ми бременност няма нищо общо с тази. С първото раждах три дена, бях готова за нормално, три дена с контракции в къщи, понеже не искаха да ме вземат в болницата, изтекоха ми водите, накрая ме приеха, вкараха ми едни телове отдолу и ги закачиха за главичката на беба, да й следят показателите. Поотлежах си така няколко часа с контракциите и док отсече "не иска да слиза, секцио". И ме срязаха. От цялата болка помня единствено часовника от операционната, в 12.00 на обяд чух най- прекрасното гласче на света! Сега ме гласяха едните доктори за нормално, другите рекнаха "ааа, има едно секцио, сега пак ще е така". Все тая, вътре няма да останат. Та и да го мислите и да се филмирате, смисъл няма. И да не боли, няма спомените няма да са като от филмите. И да боли, забравя се.  Отпуснете се. Природата си знае работата.  bouquet

# 609
Раждането никога не е бил от най-хубавите моменти в живота ми, ама никога! Ето това е най-лошото при вас и не само, при много жени - неинформираност и погрешни очаквания. Това е една тежка работа, която трябва да свършим в името на най-ценното за нас - децата ни. Раждането ще мине. По един или друг начин.
Ако искате, раждайте секцио. Както пожелаете, всъщност няма никакво значение за никого освен за вас. Също както и аз как ще родя има значение само за мен. Но! Информирайте се, информирайте се от медицински лица, дали от акушерки, от лекари, дори от дули - не от приятелки или познати.

# 610
Мариана, разбира се, че не мисля така. Факт е обаче, че има значение дали си раждала или не, това не може да се отрече по никой начин, има огромна разлика. Поне знаеш в голяма степен какво те чака, не ти е напълно неизвестно, само това исках да кажа  Hug
Да подчертая, че никак не разпитвам познати как им е минало раждането, напротив гледам да не се влиая от чужди мнения. Дори и с акушерка говорих-естествено, каза ми да раждам нормално, че няма да имам кърма,и какво ли още не ми наговори, да не се бъркам в работата на Господ и само ако много се налага да се подложа на секцио.
А една пазната без да съм я питала за мнение си разказа цялото раждане, как едва ли не ти не си раждал ако не е нормално, как била се почувствала като героиня, как ти се вдига самочувствието, как никоя жена не трябва да се лишава от това и не знам си още какво.Съгласна съм, че тези мнения много натоварват и не са никак полезни.
Синеока, при теб се налага в случая и трябва да се настроиш и да го приемеш.
Това, че няма да си пълноцена майка, не е вярно. Няма смисъл да се мисли така-какво да правиш като така се налага.

# 611
  • От Луната
Имах предвид че ще трябва да се възстановявам и да мисля за себе си, А не за бебето.
Как да кажа, сигурно поне седмица ще се възстановявам.... и няма да съм с бебето пълноценно. Искам първите мигове ако позволява състоянието и на двама ни, да изградим първите си впечатления един за друг. Нещо много лично, касаещо майка и бебе.

Иначе не съм съгласна че родителите секцио са по малко майки, даже е нужно повече усилие...

# 612
  • София
Момичета Crazy Май яко сте във филма newsm50
Цитат
Иначе не съм съгласна че родителите секцио са по малко майки
Ами естествено,че не са по-малко майки! Голяма част от тях имат медицински показания, имам приятелка със сърдечна операция, която роди прекрасна дъщеричка и се възстанови от секцио. Да вземат да се гръмнат ли затова че не могат да родят нормално. Party Други пък са имали травмиращо вагинално раждане, оставило им е негативен емоционален спомен и споделят негативния си опит тук. Което не е  лошо, хубаво е да се знае какво може да стане.
За себе си аз съм решила- дали ще мине леко и нетравматично, или пък ще си направят оригами от седалището ми, дали ще е бързо и ще се препуска, или ще е китайско мъчение и предизвикателство за психиката, дали пък на последната женска консултация ще мина в отбора "секцио" по някакви причини, няма значение ще го гушна това бебе и ще знам че съм направила това, което трябва и няма да се връщам назад да ги мисля нещата. Мисля позитивно и ако има как бих пръснала вълшебен прашец с позитивна енергия из цялата тема  Heart Eyes  И пак да кажа- никак не ми е цветя и рози особено напоследък но пък така сме се появили на този свят и аз и вие  bouquet
Медицината все пак е достатъчно напреднала, каквото и да изберете, вярвайте на лекарите си и слушайте какво ви казват!

# 613
Момичета, истината е, че дори една и съща жена често ражда две деца коренно различно. Майка ми е родила брат ми седалищно, 11 часа, припаднала е, има множество шевове (тогава е нямало спешно секцио, нито видеозон, за да видят, че детето е с дупето напред). С години не е искала второ дете от страх. Когато е отишла да ме ражда и потекли водите в предродилно, но тя не се усетила, защото нямало болка, а тя свързвала раждането с неуписуема болка. Родила ме е за много кратко време, без усилия, както тя казва - без да разбере.
Не можем да избягаме от това, нито да го предвидим, така сме се появили всички на този свят, със същия риск и въпреки него Hug

# 614
Синеока,знам че това имаш предвид.Но исках да кажа,че няма как да го избегнеш,и да не се тормозиш от това.Пък и не вярвям да е съвсем така, че да не можеш съвсем да си около бебчето.Да,ще ти помагат малко повече и всичко ще си дойде на мястото.
Пък и може да си от късметлийките и да ти е некомфортно само няколко дни,докато трае престоя ти в болницата.Не знам как е в Окръжна,но в МД носят бебетата на всеки три часа и тези със секцио си стоят 7 дни в болница.Мен това ме притеснява,че ти показват само бебето а после го взимат и 24 часа ти не знаеш какво става,защото си в реанимация.Много не ти го дават,да стои при теб,което ме дразни.Но разбирам,че такава им е политиката.Та както и да е.
Гледах лекцията на първа страница на темата за раждането,много ми хареса и ми подейства успокояващо,тази акушерка,много приятна жена.😊 и малко от малко разсея мъглата в главата ми

Общи условия

Активация на акаунт