Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 370
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Veggie Благодаря ти  bouquet Проблема е, че отиде мм, той знае, англ език, аз съм сама, вкъщи с двете.
И на предната клиника нямаше също опция преводач. Ох, ще се побъркам. И аз знам, че нямат право на отказ, а мм направо ще го  #2gunfire

# 136
  • ENGLAND
Имат право да ти откажат, ако капацитета им за пациентите е запълнен. Поискай да те запишат в листа на чакащите и след това всяка седмица ходи и питай докъде са стигнали. Накрая като им омръзнеш ще те запишат.

# 137
Ами освен с мъжа ти да отидеш, ама трудно ако почива само уикенда, а сърждарито не работи newsm78. Няма ли българи при вас, да отидете заедно, с някой който е по-добре с езика. Гледам, че във ФБ в нашата група редовно някой търси помощ с превод, ако ще се явява на нин примерно...

# 138
В работата на ММ също са забранени телефоните, но аз имам номера на шефа му за спешни случаи. (Да се надяваме, че няма да ми се наложи)

Нашата поликлиника е близо(15 мин с автобус или 35 мин пеша), но вече 3 пъти ходя до спешното (което е в съседен град) точно когато той е на работа вечерна смяна и колата е с него, а автобуси няма. Просто хващам такси. Първия път личната след прегледа ни изпрати там и после те ни поеха.

За жалост не мога да помогна със съвет, освен да питаш да ви запишат в лист на чакащите за когато набират нови пациенти.

Мери, оздравявай бързо, че да се насладиш на празниците!
Дорет, как си?
Уф, и мен нещо се опитва да ме гътне-тресе ме и гласът ми взе да се губи.

# 139
  • Bristol
Кокона, за съжаление от година или две я има вече тази практика. Преди само при зъболекарите го имаше този проблем, сега се появи и при GPтата. Ако физически им е невъзможно да поемат повече пациенти, могат да ти откажат.
A GP practice may refuse to register you because:
it has no capacity to take on new patients
it may not be accepting patients that do not live within its practice boundary
in your particular circumstances, it may not be appropriate for you to register with a practice that is a long way from where you live.
http://www.nhs.uk/NHSEngland/AboutNHSservices/doctors/Pages/NHSGPs.aspx

# 140
  • York
kokona, съпруга ти може да помоли да закъснее един ден и да свършите това заедно, все пак ти е важно. Едва ли ще му откажат.  Peace
А ти използвай всяка свободна минута да учиш английски  Peace

# 141
  • Истински се вижда само със сърцето.
Кокона не се ядосвай   Hug

Понякога е права, учи езика защото иначе ще ти е много трудно.

Нашата практика е на 15 мин пеша, но и да не беше, ако не дай боже ми се наложи такси ще викам.

Борикс, не използвахме цялото количество, направихме 6 кг месо сушени суджуци, останалите черва ги сложих в сол и в хладилника. Като правим другата партида ще ти кажа как са Simple Smile Ето първата реколта    Mr. Green
Скрит текст:

# 142
  • Варна
Борикс, не използвахме цялото количество, направихме 6 кг месо сушени суджуци, останалите черва ги сложих в сол и в хладилника. Като правим другата партида ще ти кажа как са Simple Smile Ето първата реколта    Mr. Green
Скрит текст:

Леле големи сте ентусиасти. Аз си мислех за килограм примерно Wink Това гараж ли е? Ние нямаме такова помещение където да изсъхнат, в бараката е такава влага....Затова мислех само да ги пека, но може и да позамразя малко във фризера Wink Ще пробваме, че са ми се прияли, а тези от бг магазините после ми докарват такова стомахоболие, че ме е страх да си представя какво съдържат Wink

# 143
Оооо, Илейн! Поръчки приемаш ли? Първа съм в списъка.  Mr. Green

# 144
Борикс гаража е Simple Smile ние смятаме да си правим и прясна наденица лятото за барбекюто и ще замразявам във фризера.

Памперс,  ММ каза че няма проблеми  Mr. Green

Памперс едно въпросче - тази борса от която купуваш ябълки, как да я пусна в търсачката като име за да видя има ли подобно около нас?

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 18:10 от Илейн :)

# 145
  • UK
Ох, как ми се иска и на мен да си изсуша нещичко за ядене, я филенце, я суджук, много го мислим с мъжа ми, нямаме подходящо помещение, сухо и студено, бараката не става, гараж нямаме. Още се колебая за шунковара, който споменахте по-рано в темата, може него да взема да пробвам, поне свестен колбас да си направим.

Кокона, да са ти живи и здрави момиченцата!  Hug Честито и на рожденичката в темата.

Някой гледа ли рибки в темата? Влязла ми е мухата за аквариум, като не мога да си взема друго, но нищичко не разбирам от акваристика и чак не знам откъде да започна.

# 146
Дежи ние гледахме рибки в БГ имахме 250 литров аквариум, но голямо чистене Simple Smile В предната къща имахме езерце и гледахме там, по - лесно - само храна хвърляш Simple Smile

Кажи какви рибки искаш и ще те насоча доколкото мога.

# 147
  • UK
Благодаря ви  Hug
Записах ги  Laughing
Поисках си отказа им в писмена форма, повикаха мениджъра. От 3 извора вази вода, аз от 20  Mr. Green мъжа превежда. Накрая, поисках и от него в писмен вид( щях да ползвам преводач и да пиша писмо до здр каса тук) мотивиран отказ да получа,  вместо това получих отговор, че ще ни направи изключение и ни регистрира само децата, тк ние, вече сме били регистрирани с мм на др сърджари с този адрес. И затова, щях да искам, писмен аргумент,  ама айде, от мен, да мине   Naughty
Ще вземат да ме амбициран не само да о науча езика, ами и право да завърша и тук, накрая . Колко му е, кеф ми практика в бг кеф ми в UK Joy то вече на майтап ме избива.
Ходих и до едно у-ще. Понеже, сме на вече 3 год  Heart Eyes сме били за праймъри скул newsm78 та, на 5.01 имаме среща, да огледаме и ако ни хареса , да започват. Първоначално на 3 безплатни часа.

# 148
  • London
Кокона 20,
честит празник да са ти много здрави, усмихнати и късметлийки децата. bouquet

Много се надявам БАРБАРА поне сняг да донесе, а не само да крепя оградата да не падне. Tired

# 149
  • UK
Ей браво, Коконче! Simple Smile Че и нърсъри почват дечицата толкова бързо, ще е супер. Дано ви хареса! Ще се подредят нещата!

Илейн, благодаря!  Hug Пиша в скрит текст, че е дълго, а и е извън темата ни:
Скрит текст:
Купихме си втора ръка аквариумче 40 литра, оборудван с всичко уж, мъжът ми го докара, мръсен, непочистен, изсипали водата пред него и му го връчили с една шепа охлювчета в празния аквариум.  newsm78 Как да спася охлючетата сега? Има и едно малко коренче с две листенца останало от растенията.
Почистихме го колкото можахме, мих камъчетата дълго време, ситни камъчета са, не е пясък на дъното. Рових да гледам оборудването в нета, всичко си има уж, лапми, нагревател, помпа и филтър, но нагревателят не се настройва, по инструкция трябва да поддържа 26 градуса, но пише, че е за аквариуми до 25 литра, явно за нашия не е подходящ. Нямам и термометър като го пусна да видя колко ще успее да вдигне.
Мисля да го напълня и да видя какво как ще заработи. Рибите са ми най-лесни, ще питам в магазина кои са най-непретенциозните рибки и ще взема 5-6 и това ще е.
Не знам обаче откъде да започна, ще купя термометър и подходящ нагревател, друго какво ми трябва? Дъното е ситни камъчета, не пясък, растения някакви виреят ли в тези камъчета? И въобще добре ли е да ползвам тези камъчета или да купя нещо друго за дъното, да не са замърсени нещо? И охлювчетата кога мога да ги пусна вътре, сега събрах една шепа от дъното от старата вода и седят в буркан. Ще оцелеят ли на под 26 градуса? Аз си мислех, че имам време да обикалям, да накупя всичко, да избера, да разпитам разбирачите и сега се притесних с охлювите в буркана.
Може и на лични!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт