Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 387
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
  • UK
Искам и аз рецепта, ако не е проблем  bouquet
Весело изкарване на всички bouquet

# 166
Няма нищо сложно за да си приготвиш домашна пастърма.
Скрит текст:
Купуваш свинско или телешко филе. Аз купувам свинско филе от Морисън или Алди. Да не е много дебело, около 4-5 см., че да изсъхва по-лесно. Измиваш го добре и го почистваш от ципите. Слагаш в един съд сол, около 1 см. Поставяш филето върху солта и отгоре го покриваш плътно с още сол. Така го поставяш в хладилника за 24 часа. Солта ще изтегли кръвта и водата от месото. След като изтекат тези 24 часа изваждате месото и го изплаквате много добре. Подсушавате го добре и го овалвате в подправки. Аз винаги правя три- четири парчета и им слагам различни подправки: едното го правя със сминдух, черен пипер, чубрица; другото с червен пипер, чесън на прах, риган; третото от всички  подправки по малко. (взимам ги от Бг магазин)
Ако са много дебели филетата, ги притискам между две дъски и отгоре им слагам тежест, например бутилки пълни с вода.
Понякога промушвам пастърма с дебел  конец и я окачвам да съхне, може и в кухнята някъде.
Ако нямате къде да я окачвате можете да я поставите в хладилника за 3 седмици и там ще изсъхне.Поставете пастърмата в съд с решетка в хладилника и всеки ден я обръщате.
 Дали е готова пастърмата ще разберете като я пипате. Месото трябва да е по-леко и стегнато на пипане.

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 19:22 от monii

# 167
  • UK
Много благодаря за рецептата, ще пробвам! Преди време пробвахме и месото мухляса в хладилника, но вероятно рецептата е била друга. За кухнята дори не си представям как ще стане, в нас е топло, готви се много, овлажнява се, не би могло да стане поне при нас. Хубаво прекарване, момичета!

# 168
  • UK
И аз ще пробвам много благодаря  bouquet
Весела Коледа  bouquet

# 169
Весела и Щастлива Коледа  bouquet

# 170
Весела Коледа! Бъдете здрави!

# 171
  • UK
Весела Коледа, момичета, да сте много здрави и щастливи!  Hug

# 172
  • Bristol
Честито Рождество!

# 173
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честито Рождество! Бъдете здрави и щастливи Simple Smile

# 174
Честита Коледа! Много здраве и щастие!

# 175
  • UK
Честита Коледа на всички bouquet

# 176
  • UK
Весела Коледа на вас и вашите семейства! Бъдете здрави и щастливи 🎄🎁🎉 chef

# 177
Весела Коледа, бъдете здрави и щастливи

# 178
  • Оптимист по принуда
Честито Рождество, момичета! Бъдете здрави вие и семействата ви!  Hug
Ние сме в Б-я, страхотен празник имахме.

# 179
  • Стара Загора. Три чучура-юг - Derby
Здравейте на всички! Честита Коледа! Бъдете живи,здрави и много щастливи!  bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт