Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 256
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
..
Ако не приравняваме валутата, тук е по-изгодно да си правиш зъбите по ЗК (за £53,90 в рамките на два месеца всички зъби за пломби и лечение на канали, ако ще и десет да са). А повечето услуги са на същите цени - пломба извън NHS е £80, коронка - £230. Няколко зъба правихме вече, бели са пломбите и нищо не сме доплащали. Отчупи се крайче на един зъб, отидох, прегледа го обстойно и каза, че не пречи да остане така, освен ако не ми дере и предложи в бъдеще като правим друг зъб безплатно да ми го оправи. Безплатно залепи отлепената коронка на ММ слагана преди 2г в Бг.

Това цена за всички ли е или за тези които имат под определени доходи? Някой ми беше казвал като, че ли че е в завидимост от доходите за някои е по евтино  Thinking

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 21:06 от Борикс

# 601
За всички са тези цени.
+ за деца е безплатно.
Аз лично съм доволна. В кабинета, в който ходя, има xray и на преглед ми правят и снимка. Така се вижда повече и поправиха доста скрити кариеси.

# 602
За всички са тези цени.
+ за деца е безплатно.
Аз лично съм доволна. В кабинета, в който ходя, има xray и на преглед ми правят и снимка. Така се вижда повече и поправиха доста скрити кариеси.

Борикс, и при нас е така. Всичките ми приятели тук си правят зъбите(никой от нас не взема помощи и няма отстъпки в кабинетите) и сме много доволни макар и при различни зъболекари. Цените и условията са сходни.

# 603
  • Bristol
Ако си с ниски доходи, май си е абсолютно безплатно  Thinking

# 604
  • ENGLAND
Зависи от зъбокекаря само, независимо дали е тук или в България и дали е платено или не.

Тукашната стоматоложка е невероятна. Повече от доволна съм.
Ако не приравняваме валутата, тук е по-изгодно да си правиш зъбите по ЗК (за £53,90 в рамките на два месеца всички зъби за пломби и лечение на канали, ако ще и десет да са). А повечето услуги са на същите цени - пломба извън NHS е £80, коронка - £230. Няколко зъба правихме вече, бели са пломбите и нищо не сме доплащали. Отчупи се крайче на един зъб, отидох, прегледа го обстойно и каза, че не пречи да остане така, освен ако не ми дере и предложи в бъдеще като правим друг зъб безплатно да ми го оправи. Безплатно залепи отлепената коронка на ММ слагана преди 2г в Бг.

Памперс, явно сте случили на зъболекар тук, £53 е тритмънта на зъб и ако искаш друг да правиш ти дават след 2 месеца час и пак плащаш £53, така правят да си прибират парите по няколко пъти от касата. Тук са все натоварени и все те мотаят, а и никъде не пише, че имаш право като платиш £53 два месеца да си оправяш зъбите.
Аз написах по-горе , за тези пари в България ми направиха 3 пломби, от най-скъпите с всичките му екстри при лечението.

Ако си с ниски доходи, май си е абсолютно безплатно  Thinking

Под 16к ти дават бялата карта, тази дето я дават на бремените и зъболекар, рецепти, очила са напълно безплатни.

# 605
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дорет не е на зъб, аз и в предишната практика и сега, когато отида на преглед, ако имам три зъба примерно за правене ми ги правят и трите в рамките на тази такса, така беше и при мъжа ми. Доплащах само една пломба, но тя беше на преден зъб и исках да е естетически по -така,  и тогава доплатих цената за частна услуга, но не ми взеха кой знае какво като доплащане.

# 606
  • някъде в орбита...
Тук са все натоварени и все те мотаят, а и никъде не пише, че имаш право като платиш £53 два месеца да си оправяш зъбите.
На NHS сайта си го пише изрично, както и когато се обявяват цените на кабинетите (обикновено) го пише под тях или някъде от страни. Също така в нета е обявено колко се плаща за спешно зъболечение, или ако зъболекаря не си е свършил работата качествено и трябват корекции.

# 607
  • ENGLAND
Е, аз съм сменила 7-8 практики и в нито една не е обявено за тези два месеца, нито в листовките им, нито някъде по стените залепено. Не всеки го знае и те използват това  да те чаржат по няколко пъти за да точат касата.
В сайта така е написано, че вообще може да не го забележиш. Натискаш +, - появява се по някое време.
http://www.nhs.uk/NHSEngland/AboutNHSservices/dentists/Pages/nhs … ntal-charges.aspx

Няма да спорим, всеки си е намерил къде му е по-добре да си прави зъбите, същото и за докторите- специалисти. Ама да не задълбаваме и там темата.

# 608
Леле, Дорет, това при вас е ужас.
За различни зъболекари говоря. Един приятел беше в отпуск да си доучи(съответно свободен по всяко време) и му направиха 6 зъба бели пломби за 50-те паунда. Нито упойки,нито снимки....нищичко не си е доплатил. А в тази сума влиза и първоначалния профилактичен преглед.
Аз имах само 2 зъба за правене, но се разболях и отложих часа за втория та прескочих 2та месеца, но не са ми го таксували допълнително. Часове има стига да не искаш вечер след 6 и в събота(като мен), защото са за след две седмици поне свободните. Поне ММ е на смени и лесен със записването.

# 609
  • някъде в орбита...
Наистина си е ужас  Shocked
Дорет, не помня къде беше ти, но това си е гадно. И ние сме сменяли стоматолози, но явно в нашего регион положението е по-различно  Confused

# 610
  • Манчестър
Само да уточним,че тукашните зъболекари не са като нашите в БГ, т.е. те не са доктори.

# 611
Добро утро!

Ще пътувам за Лондон в края на февруари и искам да си купя от БГ лекарства / за всеки случай / като парацетамол, хапчета за глава, капки за нос, 2-3 опаковки антибиотик и т. н. Някой може ли да ме светне как се опаковат в багажа, трябва ли да имат към тях задължително рецепта от лекаря, бях чела някъде, че е задължителено да се слагат в някакви прозрачни пликове, които нямам идея откъде се купуват. Всякаква информация ще ми бъде от полза.

И още нещо. Извинявам се, ако въпроса ми е твърде банален или е обсъждат много пъти. От кой сайт си купувате най-изгодно самолетни билети за Англия / Лондон /?

За Англия трябва ли да си нося акта за раждане и ако трябва - оригинал или копие / заверено или не и от кого/?

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 09:38 от RIOS

# 612
  • оттам, откъдето започва България
Миналия месец летяхме до Лондон и имах лекарства в ръчния багаж и в регистрирания и не сме имали проблем.
Проблемът ми беше на връщане, че бях забравила парфюма си в ръчния багаж.  ooooh!

# 613
Добро утро!

Ще пътувам за Лондон в края на февруари и искам да си купя от БГ лекарства / за всеки случай / като парацетамол, хапчета за глава, капки за нос, 2-3 опаковки антибиотик и т. н. Някой може ли да ме светне как се опаковат в багажа, трябва ли да имат към тях задължително рецепта от лекаря, бях чела някъде, че е задължителено да се слагат в някакви прозрачни пликове, които нямам идея откъде се купуват. Всякаква информация ще ми бъде от полза.

И още нещо. Извинявам се, ако въпроса ми е твърде банален или е обсъждат много пъти. От кой сайт си купувате най-изгодно самолетни билети за Англия / Лондон /?
Wizzair, Ryanair, Easyjet. Има големи промоции - аз дори веднъж летях за 15 паунда отиване-връщане с Ryanair - обаче до Бирмингам и бях много щастлива. Но най-евтиния вариант е директно през сайта на всяка компания да закупуваш билети и да проверяваш за цените, а не през разни други туристически оператори. Защото като напишеш Wizzair.com в google и излизат сайтове като e-sky, posoka и т.н. Внимавай с това - все пак те добавят 40 евро мисля към резервацията - пари, които можеш да спестиш. Лекарства, в които няма течности, а са само на таблетки, ако опаковката им е в цялост, няма да имаш проблеми в ръчния багаж, Парацетамолът не го взимай от Бг, както и прахчета за настинки- има ги евтини във всеки супермаркет в Англия, какъв е смисълът да ти тежат. Течности и остри предмети не взимай в ръчния по-добре-след като ще носиш голям багаж- напъхай всичко там=имаш право да си донесеш в него и шампоани, парфюм и каквото искаш, без специална опаковка. Само гледай да ги мушнеш между дрехите, защото подхвърлят багажа по ужасен начин и понякога някои неща може да се счупят.
Колкото до документи-най-важните са паспорт, лична карта и шофьорска книжка,като шофьорската книжка е добре да пуснеш заявления за смяна на бг такава с английска, веднага след пристигането ти тук, че в скоро време с тоя брекзит, може да променят условията и да го направят по-сложно(44 паунда струва). Останалите са по твой избор-аз апостил+превод съм правила само на всички дипломи, останалите неща, като акт за раждане, свидетелство за съдимост, акт за брак, бракоразводно решение и т.н. съм правила само превод на английски без никакви други заверки и не съм имала проблем.
Ох, малко дълго стана, дано да съм била ясна.

# 614
  • Варна
Само да уточним,че тукашните зъболекари не са като нашите в БГ, т.е. те не са доктори.

Леко ме обърка  newsm78 Как така не са ?

Добро утро!

Ще пътувам за Лондон в края на февруари и искам да си купя от БГ лекарства / за всеки случай / като парацетамол, хапчета за глава, капки за нос, 2-3 опаковки антибиотик и т. н...

Парацетамол и тук има и то по евтин Wink За лекарствата, които не са течни в ръчният багаж си нося. Торбичките са за течности под 100мл в ръчният багаж/примерно капки за нос Wink/, но аз тях си ги слагам с чекираният багаж да не се занимавам с торбички и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт