В момента чета...50

• 70 521
  • 737
  •   1
Отговори
# 540

Прочетох Легион - Брандън Сандерсън - много леко, дори забавно, малко фантастично, кратко - бързо четиво. Съвсем намясто ми дойде.

Много обичам Сандерсън още от времената, когато довърши "Колелото на времето"  Heart Eyes
Първа среща ли ти е с него?

Май ми е първа среща (нямам съзнателен спомен да съм чела нещо друго от него) ... Макар вкъщи Колелото на времето да е много тачено и наскоро да ми подариха първата книга - да не се помайвам, ами да я захващам и аз, ако обичам Simple Smile

# 541
При мен Ябълките не възпроизведоха някакво голямо WOW ...

Прочетох Легион - Брандън Сандерсън - много леко, дори забавно, малко фантастично, кратко - бързо четиво. Съвсем намясто ми дойде.
понеже знам, че легион е поредица - да питам достатъчно ли е завършен романа сам за себе си?

Ами то е по-скоро новела - 74 странички. Но историята е завършена - поне на мен така ми се стори. Втората книга я видях в GR, но на български не съм я срещала. Може да я прочета на английски - ако я намеря.

# 542
  • София
alvelly - ммм, супер, много ти благодаря, значи това ще е следващото, което ще прочета, помня, че прелистих първите 2-3 страници и началото беше приятно, но като видях, че има втора и се отказах. bouquet

# 543
Джина,
Не ти препоръчвам да продължаваш с Ябълките. В момента я чета и нямам търпение да я приключа - много ме депресира. Смъртта е много повече от живота в тази книга. Все още очаквам да открия искрицата оптимизъм сред всички тези тежки човешки съдби, нещастие и обреченост.
И на мен нещастията,бедствията и изобщо образът на смърта ми дойдоха в повече ,но продължих до финала да я чета с убеждението че все пак има искрица надежда за нещо положително.Не се разочаровах,знаех си и усещах че има своя прекрасен момент книгата,много ми хареса посланието накрая.
Сега чета"Усещане за жена",преди време съм гледала филма и много харесах Ал Пачино как изигра ролята си.Като цяло книгата ми оставя усещането за много мъжка ,ако мога така да се изразя,което може и да не точното понятие за една книга.

# 544
  • Belgium

Май ми е първа среща (нямам съзнателен спомен да съм чела нещо друго от него) ... Макар вкъщи Колелото на времето да е много тачено и наскоро да ми подариха първата книга - да не се помайвам, ами да я захващам и аз, ако обичам Simple Smile

Ти хубаво ще започнеш, но те са сума ти книги, дебели, голям формат. Ако се влюбиш, както аз, мисля че останалата литература ще те загуби за дълго  hahaha

Втората част на Легион ще я издават у нас. Даже нищо чудно да е и в края на март, когато самият Сандерсън ще идва в България  Crazy Дано да съм си още тук, за да ида да го видя  Party

# 545

Ти хубаво ще започнеш, но те са сума ти книги, дебели, голям формат. Ако се влюбиш, както аз, мисля че останалата литература ще те загуби за дълго  hahaha

Втората част на Легион ще я издават у нас. Даже нищо чудно да е и в края на март, когато самият Сандерсън ще идва в България  Crazy Дано да съм си още тук, за да ида да го видя  Party

Ох, знам ... за Колелото - цели 14 големи, дебели четива, ако трябва да сме точни ...  newsm78 ... затова засега се опъвам, че ми се иска с други литературни подвизи да наваксам.

Прекрасна новина за Легион и Сандърс. И аз ще се явя на срещата  Laughing

# 546
Джина,
Не ти препоръчвам да продължаваш с Ябълките. В момента я чета и нямам търпение да я приключа - много ме депресира. Смъртта е много повече от живота в тази книга. Все още очаквам да открия искрицата оптимизъм сред всички тези тежки човешки съдби, нещастие и обреченост.
И на мен нещастията,бедствията и изобщо образът на смърта ми дойдоха в повече ,но продължих до финала да я чета с убеждението че все пак има искрица надежда за нещо положително. Не се разочаровах,знаех си и усещах че има своя прекрасен момент книгата,много ми хареса посланието накрая.

Точно краят - който повечето хора разнежи - мен нещо не ме "уцели" ... И някак не успях да усетя "и какво от това", какво следва, каква точно би следвала да е надеждата в цялата история на това селце ...

# 547
Лу, ти почна ли Удавниците?

# 548
  • София
Прочетох го и аз този Въглен връх. Нищо особено, според мен. И по-шантави и оргинални книги съм чела с подобна тематика. Добре поне, че се чете леко.
Мързи ме сега да си ровя в книгите, че имаше от поредица фантастика една такава подобна книга, издавана преди около 20 години.

# 549
  • Belgium
alvelly, не още.

Утре ще ми я дадат, а аз сега дочитам една лека бозица за промивка на мозъка, наречена "Разходка в Париж". Всъщност самата история никак не е лоша, но авторката е кошмарно бездарна  Laughing

# 550
alvelly, не още.

Утре ще ми я дадат, а аз сега дочитам една лека бозица за промивка на мозъка, наречена "Разходка в Париж". Всъщност самата история никак не е лоша, но авторката е кошмарно бездарна  Laughing

хаха ... кошмарно ...  Rolling Eyes

Ще чакам да кажеш значи за Удавниците.  Thinking

# 551
  • София
След "Цветя за Алджърнън" и "Бъчърс кросинг" подхванах "Кратка история на почти всичко" от Бил Брайсън и новата книга за Джак Ричър. И на мен ми се чете нещо леко и неангажиращо  Simple Smile.

# 552
  • Belgium
Ей, Венка, ти писа ли как ти се струва "Бъчърс кросинг"? Ако да, пропуснала съм  Blush

# 553
  • София
Не съм писала, Лу. Честно казано не знам какво да кажа Simple Smile До известна степен част от сюжета в книгата изобщо не ме вълнува - мъже, прерия, лов (това е много грубо нахвърляно от моя страна, де, просто като щрихи го споменавам). От друга страна Джон Уилиямс явно е талант, защото и в тази история намира начин да поднесе нещата по свой уникален начин! По принцип четенето е интимно занимание и влияе на всеки по различен начин. И с този роман е същото - определено смятам, че когато човек го прочете, сам ще намери това, което го е завладяло и впечатлило.
Трите книги на Уилиямс съм чела, толкова са различни една от друга и са толкова хубави всяка за себе си!

# 554
  • Belgium
Ясно, мерси. Не ме привлича определено. За сега си оставам със "Стоунър" и хубавите впечатления от нея  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт