В момента чета...50

• 70 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив / София
В момента чета "Писателят в семейството" на Грегоар Делакур.
Преди 2-3 години бях чела от него "Списъкът с моите желания". Страхотен автор и разказвач. С малко думи казва толкова много неща.

А иначе снощи завърших "Птиците идват да умрат в Перу" на Ромен Гари. Чела съм други две негови книги, но те не ме грабнаха особено. Препоръчвам най-много "Птиците...".

# 106
Здравейте, "Да пропуснеш Коледа" на Гришам има ли я в ел.формат? Гледах в Читанка - там я няма  Sad

Иначе ми се чете нещо не точно художествено, не точно документално, да е за Япония, Китай, Индия... Имаше една българка, която беше писала пътеписи, две са книгите, как ли не ги търсих в гугъл, но не илизат. Ако някой може да помогне, имайки предвид тази оскъдна информация, ще се радвам.  Simple Smile

# 107
Здравейте, "Да пропуснеш Коледа" на Гришам има ли я в ел.формат? Гледах в Читанка - там я няма  Sad

Иначе ми се чете нещо не точно художествено, не точно документално, да е за Япония, Китай, Индия... Имаше една българка, която беше писала пътеписи, две са книгите, как ли не ги търсих в гугъл, но не илизат. Ако някой може да помогне, имайки предвид тази оскъдна информация, ще се радвам.  Simple Smile
„Петнадесетият камък в градината на Рьоанджи” от Владимир Цветков.

# 108
Да пропуснеш Коледа я има в Читанка. Просто не е при книгите на Джон Гришам, а при произведенията.

# 109
Здравейте, "Да пропуснеш Коледа" на Гришам има ли я в ел.формат? Гледах в Читанка - там я няма  Sad

Иначе ми се чете нещо не точно художествено, не точно документално, да е за Япония, Китай, Индия... Имаше една българка, която беше писала пътеписи, две са книгите, как ли не ги търсих в гугъл, но не илизат. Ако някой може да помогне, имайки предвид тази оскъдна информация, ще се радвам.  Simple Smile

Има си я вЧитанка

# 110
И пак за Япония, да не би да питаш за „Моши, моши ,Япония”.
Българска авторка, втора нейна книга....
Аз лично ме съм я чела още, но петнадесетият камък....препоръчвам.

# 111
Благодаря за отделеното време и бързата реакция на всички  Hug

Ами, освен аз да се бъркам, че авторката е писала за Изтока, а да е било за Австралия, примерно. Мисля, че не е нито едно от посочените от вас, но ще погледна заглавието за "камъка"  Simple Smile Нейните заглавия съдържаха нещо като "източно от запада", "западно на изток", нещо такова, нищо де, ако е писано, ще се "намерим" с тях в точното време  Simple Smile

П. П. Мерси за пояснението за Гришам, аз търсих по име на автора, сега ще потърся по произведение.  Hug

# 112
Авторката с две книги (вече всъщност три) предполагам е прекрасната Изабела Шопова.
Аз започнах "Ритуалът" на Радко Пенев.

# 113
  • на североизток от Рая
Изабела Шопова пише за Нова Зеландия.

# 114
Изабела Шопова пише за Нова Зеландия.
И за Австралия има книга
http://www.colibri.bg/avtori/254/izabela-shopova

# 115
Да, Изабела Шопова е, благодаря.  bouquet
Но защо у мен е останало впечатление, че пише за Изтока... явно заглавието "На изток - в Рая" ме е подвело. Нищо, на сайта на Колибри видях, че има книга и за Антарктида, изглежда ми интересна  Simple Smile

# 116
Прочетох новелата "Дяволското блато" на Жорж Санд - любима авторка от когато бях ученичка; много топло, леко наивно, но без да е досадно четиво, "усмихна" ме!
Сега "мъча" "Синове и любовници" - Д. Х. Лорънс. Не, че е лоша книжката, но нещо не ме "тегли", май ми трябва нещо по-динамично и съвременно (да е в синхрон със забързания начин на живот, който водя...). Чудя се дали да я оставя, но пък толкова я исках! А и съм едва в началото (първите 30-40 страници). Имам обаче и Дона Тарт - "Щиглецът и доста други та...

# 117
  • Вестерос
Може ли линк към на Гришам за Коледата

# 118
# 119
  • София

За Китай и Индия има пътеписи на двама българи - Румяна Николова и Николай Генов - "Никой не си тръгва от Индия завинаги" и "Сто дни в Китай"

Общи условия

Активация на акаунт