В момента чета...50

• 70 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Започнах Венеция през зимата. Имам някакъв мнооого детски спомен, че съм гледала филма. За момента лекичко ми върви, допада ми.

Мисля, че най-вероятно ще завия към класиката - Братя Карамазови ме чака на нисък старт. Само дето е 930 страници и няма как да си я нося по метрото Simple Smile

Чаената роза ги имам и трите - хм, кога ли ще ги подхвана и тях.

# 451
  • Пловдив
Приключих

Страхотна книга, люшка те в крайности. Много ми хареса, сега отивам да изгледам и филма.

# 452
  • UK
Аз много я закъсах в средата на "На изток - в рая". Безкрайни, безкрайни описания на пещери и вулкани и т.н. Ще се опитам да се върна към нея.
Започнах поредицата "Стъклен Трон" на Сара Маас, чете ми се нещо фантастично, вълнуващо и динамично. Харесах много първите части на "Двора".

Sharp objects все я пропускам и нарочно отлагам, защото не знам Джилиан Флин да има други книги освен тези трите, а другите съм ги чела вече. Дано не спира да пише тази жена.

Роник, искрено съжалявам, че си гледала Не казвай сбогом, с сравнение с Мрак е по-слабичка, но пък филмът е съвсем боза.

# 453
Чета "Играта на Джералд". Кинг е луд! Crazy  В добрия смисъл. Laughing  Прочела съм 14 глави до момента и нямам търпение да разбера какво следва.

# 454
  • Belgium
Да знаете, че HBO пуска тази година мини сериал по Sharp Objects с Ейми Адамс в главната роля  Crazy

Хем съм чела книгата (най-бруталната на Флин за мен), хем пак ми се гледа екранизацията  Grinning

# 455
  • София
Аз пък влизам специално да кажа, че Лу си спаси чантата "Шанел" и "Льо"-то този път  Joy
"Освен този живот" е страхоооотна  Crazy И страшно й благодаря на нея, че я препоръча и на едно другарченце, че ми я подари!!!  Heart Eyes

Стигнах до .....

Скрит текст:
...черния бус и срещата на Сет с децата ...

.... и не спирам да се чудя какво, по ягодите, се случва?!?!?  Crazy Crazy Crazy Crazy
Ама вЕрно си е малко а-ла "Пайнс"!!  Mr. Green Но млъквам завинаги ....  smile3505

И другите книги на Нес ли са такива? Ако да, му ставам фен завинаги  Mr. Green

# 456
  • Belgium
Олееей, Миж, как се радвам  Party Crazy Heart Eyes Казах ти аз, че е нещо като "детски" Пайнс  hahaha

Скрит текст:
Черният бус и най-вече Шофьора къртят!  Twisted Evil

Другите му книги са бая различни от тази. Но виж задължително "Часът на чудовището". Тъжна и тежка, но си заслужава.

# 457
  • на североизток от Рая
 Миж, и аз харесвам как пише Нес, обаче най-любима негова си остава "Часът на чудовището".

И за "Тангра и неговият син", писала съм преди години, още като я прочетох и препоръчах - освен че трябва да е във всяка домашна библиотека, смятам че е нужно да се изучава и в училище. Толкова красиво е написана, така живо, достъпно за всякаква възраст. Малките ученици трудно учат история, когато не им е интересно, когато се говори с тромави и неразбираеми думи. Препоръчала съм книгата на всичките си приятели и познати с интерес към историята и не само. Тук има и красива, нетипична любовна история.
Скрит текст:
Тези дни раздадох на учениците си /третокласници/ книжка направена като комикс за хан Кубрат. Небивал успех имаше, четат я вече по няколко пъти, в междучасията не търсят телефони, а книжката. Бяха раздадени като подарък в началото на годината, но аз им ги дадох сега, когато сме на историческия раздел по Човекът и обществото.

# 458
Чета "Играта на Джералд". Кинг е луд! Crazy  В добрия смисъл. Laughing  Прочела съм 14 глави до момента и нямам търпение да разбера какво следва.

Това е единствената книга на Кинг, която съм препрочитала. Откачено, нали? Crazy hahaha

# 459
Прочетох Синеоко момче - Джоан Харис

Сега започнах Куджо - Стивън Кинг

Охооо имам я на четеца Играта на Джералд. За какво се разказва струва ли си?

# 460
  • София
Играта на Джералд ми е една от мнооооооооого любимите на Кинг, но аз не съм много критерий, защото съм му голяма фенка.  Mr. Green Но е една от малкото, които съм препрочитала.

# 461
Нели, би ли ми казала коя е тази книжка? И други ако можеш да препоръчаш за деца, нещо, което да ги заинтригува, защото учебника е направо трагичен - в един урок учат по сто неща, в които изобщо не могат да вникнат  Cry Извинявам се за отклонението  Blush

Иначе аз колкото напредвам с "Оризовата майка" толкова по-непоносимо ми става  Sad От началото на годината съм в една такава серия - Крадецът на книги, Ане франк, сега и тази  Cry Радвам се, че живея в това време, макар да знам, че все още има места по света, където такива неща се случват на жените Sad И осъзнавам колко крехко е това, което имаме...Надявам се за добро бъдеще на децата ни  Praynig

# 462
Идвам да се присъединя към възторга от "Тангра и неговия син" и към въпроса за книжката за хан Кубрат. Дъщеря ми е в 3-ти клас и точно с преразкази от "Тангра" й позапалих интереса към българската история.

Нели, чела ли си "Предречено от Пагане" на Вера Мутафчиева? Много напомня на "Тангра и неговият син", но е за хан Аспарух.

"Оризовата майка" много ми хареса, въпреки че ме хващаше за гърлото от време на време. Най-лошото е, че наистина толкова години по-късно има места, където подобни неща все още се случват.

Аз продължавам с Ейглетиерови, но междувременно получих и "Стопанката на Господ" на Розмари де Мео. Заинтригува ме тази книжка, дано да е основателно.

# 463

Аз продължавам с Ейглетиерови, но междувременно получих и "Стопанката на Господ" на Розмари де Мео. Заинтригува ме тази книжка, дано да е основателно.

Как ти се струват Ейглетиерови. На мен не ми допадна нито една книга за тях и се насилих много да прочета поне 2. Когато обаче ми попадна "Московеца" на Анри Троая, все едно прочетох съвсем друг автор. Прекрасен разказ. Горещо препоръчвам.

# 464
Чета "Моши моши,Япония" на Юлияна Антонова-Мурата. Авторката споделя лични впечатления от Япония,начина на живот там,за японците като култура и начин на мислене и на мен лично ми е интересно и приятно да я чета.

Общи условия

Активация на акаунт