Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 892
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Честито!
Данъчна декларация-в общината
За тока и водата също има срок.Аз например просрочих прехвърлянето на водата и  ме глобиха...  Joy

# 151
  • София
Аз с малко страничен въпрос.
Имате ли представа дали може да се закупи само мазе?
Имам огромна нужда от още едно мазе и се чудя дали ако поставя бележка в нашият блок ще има желаещи за продажба. Огромна част от мазетата не се използват, но не знам дали има възможност да се продават отделно от апартаментите и каква би била цената на кв метър?

Отделно търсим и двустаен апартамент в Младостите, но засега нямам голям успех, но и не сме особено сериозни в търсенето.

# 152
Кики, в кой район е жилището? Ако искаш пусни повечко инфо тук Simple Smile

Аз май не се похвалих в тази тема, но преди близо два месеца финализирахме сделката и сега си имам едно мънинко апартаментче.  Blush Четох, че трябва да подам данъчна декларация за облагане с годишен данък и отлагам ли, отлагам... щото не знам къде да отида, какви документи точно се подават, но днес вече седнах и се поразрових.  Crossing Arms Имам питаме за партидите за ток и вода обаче. Трябва да ги превхръля на мое име предполагам?  Blush

Мише, има 2 месечен срок, побързай!
Само НА носиш, копие, остава там.

Партидите също трябва да прехвърлиш, пак искат НА.

# 153
Deva, Hug Имам още няколко дена и отново отлагам за последния момент

# 154
Имате ли представа дали може да се закупи само мазе? Имам огромна нужда от още едно мазе и се чудя дали ако поставя бележка в нашият блок ще има желаещи за продажба.
Аз мисля, че няма как да се оформи юридически

# 155
  • София
Имате ли представа дали може да се закупи само мазе? Имам огромна нужда от още едно мазе и се чудя дали ако поставя бележка в нашият блок ще има желаещи за продажба.
Аз мисля, че няма как да се оформи юридически

Под наем? Или просто да се споразумеете да ползвате мазето на някой съсед за известно време с/у да речем слагането на по-надеждна врата...

# 156

След продажбата, ще търся двустаен стандартен в панел или епк или в краен случай гарсониера преустроена на двустаен пак в същия район.
Въпроса ми е някой може ли да ми даде груба сметка, ако е правил ремонт на 60-65 кв с преустройство на кухня в детска и изместване на кухня в хола? Кое е по-изгодно като цена, шпакловка, замазка или гипс картон?

Интересувам се защото не знам какво да търся, ремонтирано или не-ремонтирано жилище. Трябва да си направя сметката добре, а тези които се предлагат на пазара в Люлин 5 са малко и ремонтираните изобщо не ми харесват, а цените са..........
Благодаря предварително.

Като начало, лично мнение - не взимайте гарсониера преустроена в двустаен. Подтискащо ще е за детето да живее в кухня.
Ако успеете, вземете истински двустаен.
Аз лично бих взел апартамент за ремонт, зависи дали цената ще е подходяща.

Гипс картон съм абсолютно против, особено при панел.
Тук е достатъчно една шпакловка на стените на стаите.
Имайте предвид, че в панелните жилища кабелите в повечето случаи са в подовата замазка / Замаска / тръгнете ли да сменяте, влизате в приказка.

А цените са динамични, не вярвам някой да може да каже приблизителна цена, но просто трябва търпение при ремонта. Стъпка по стъпка, дори и с цената на някои неудобства
Успех...

# 157
Въпроса ми е някой може ли да ми даде груба сметка, ако е правил ремонт на 60-65 кв с преустройство на кухня в детска и изместване на кухня в хола? Кое е по-изгодно като цена, шпакловка, замазка или гипс картон?
На нас ни излезе около 40000лв основен ремонт с обзавеждането. Преустройство от двустаен на тристаен с местене на кухнята. Това за 68кв. стара тухла.

# 158
  • София
Страхотни сте. Благодаря на всички за мненията, особено след хаотично зададените ми въпроси.
 ooooh! Hug

Мишелин Дано не се сметне за реклама..Тристаен 95кв напълно обзаведен и ремонтиран в Люлин 5.
С бащата на детето ми решихме, че отношенията ни вече не са много добри и поне цивилизовано решихме да продадем общото жилище. Аз съответно, ще търся пак в Люлин 5. Тук сме свикнали, детето учи, приятели и тн. Пф, дано се получат плановете ни, защото и ситуацията не е особено приятна.

# 159
  • София
За мазето би трябвало да има вариант, но не знам от какво зависи точно. Колега наскоро си купи отделно мазе и гараж, но сигурно трябва да са отделно и в нотариалният акт. Ще изровя нашият нот. акт да видя как са записани апартамента и мазето и ще потърся адвокат или нотариус? за да попитам дали има такъв вариант.
Преди време пробвах залепих молба на таблото на блока да ползвам мазе безплатно или срещу наем. Двама комшии се отзоваха, единият ми показа мазето си, но нямал ключ, да съм разбила вратата и да си го ползвам... Другият ми показа неговото мазе, оставих малко неща вътре, след което някой друг ми ги беше изхвърлил и оставил бележка да не слагам неща в неговото мазе. Въпросният комшия твърдеше, че е неговото, но повече не рискувах. Затова и предпочитам ако може да си закупя мазе и да съм сигурна, че е мое и че мога да го ползвам.

Преди дни си харесах обява за апартамент ЕПК в Младост 4, близо до нас, но когато се обадих вече беше продаден. Принципно тухла търся , готов апартамент, но засега не успявам да харесам нищо друго.

# 160
  • София
Aila, гараж може да се закупи и е с отделен нотариален акт. За мазе не знам.

# 161
Ако е удобно, да се включа с въпрос - каква цена би била адекватна цена на тухла около 30 годишна, около 60 квадрата чиста жилищна площ в Банишора, до метрото и на висок етаж, за ремонт? Цените в квартала са доста различни...

Да си задам пак питанката?

# 162
  • София
Мазето мисля, че е като паркомястото - трябва да го "закачиш" за някаква друга собственост в сградата. Въпросът е има ли кой да ти продаде  Shocked

Ако е удобно, да се включа с въпрос - каква цена би била адекватна цена на тухла около 30 годишна, около 60 квадрата чиста жилищна площ в Банишора, до метрото и на висок етаж, за ремонт? Цените в квартала са доста различни...

Изтрелвам едни 50 000 на примависта  Sunglasses

# 163
Aila, гараж може да се закупи и е с отделен нотариален акт. За мазе не знам.

Мазето е без отделен нот. акт, води се обслужващо помещение към жилището и не може да се продава отделно, освен ако не се продава на друг съсобственик от същата етажна собственост. В случая би трябвало да няма проблем с прехвърлянето, стига да има желаещ да си продаде мазето. Но все пак се свържи с адвокат или нотариус. Разбира се, този, който продава, трябва да има това мазе (с номер, съседи и прочие) описано в своя нот. акт - това по повод на случката с изхвърлянето на багажа. Просто когато вземш под наем мазе, поискай да видиш нот. акт на жилището на съседа си, от когото наемаш, и ако това мазе е записано там, никой не може да ти изхвърля багажа от него. Иначе всеки може да ти покаже като свое което си иска мазе. То затова кандидат-наемателите искат да видят нот. акт на наемодателя при сключване на наемен договор.

Зависи от много неща - има ли асансьор, последен етаж ли е, разпределение на жилището, изложения, шумен и мръсен булевард наблизо, присъствие на роми и т.н. Без тази информация - между 40 000 и 70 000 евро

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 10:09 от Анонимен

# 164
Имате ли прецдстава дали може да се закупи само мазе?
Имам огромна нужда от още едно мазе и се чудя дали ако поставя бележка в нашият блок ще има желаещи за продажба. Огромна част от мазетата не се използват, но не знам дали има възможност да се продават отделно от апартаментите и каква би била цената на кв метър?

Отделно търсим и двустаен апартамент в Младостите, но засега нямам голям успех, но и не сме особено сериозни в търсенето.
От личен опит преди около 2 години минах по този път.
Купих 2 тавански помещения. Има 2 условия, за да стане възможна сделката:
1.Да си собственик на имот в сградата
2. Собственикът на мазето, което искате да купите да има друго складово помещение записано в нотариалния акт на апартамента - таван или килер.
Собственикът вади данъчна оценка само за мазето. С нея се изповядва сделката, а Вие получавате отделен нотариален акт за мазето.

Общи условия

Активация на акаунт