Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 102 004
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Някой знае ли нещо повече за строителя на  Жилищен комплекс „ТЕРА”, ж.к. Младост – 4?
В квартала в който гледам е, принципно не искахме ново строителство, но вече почвам да се замислям. Не че са останали много апартаменти директно от строителя, но намирам оферти на апартаменти, които се препродават най-вероятно.

# 286
В кой документ пише какъв вид е строителството? Чудя се един блок, представен като тухла, дали не е ЕПК?

# 287
  • София
Дай снимка на блока и ще ти кажем. По конструкцията си личи  Wink

# 288
не знам как да кача снимка, не съм много наясно с допълнителни функции, че не пиша много Simple Smile

Май е тухла, ходих до общината. Исках да питам и за нещо друго - през всички тераси от едната страна са прекарани едни метални като винкели, П-образни подпори - т.е. всеки балкон е продупчен на две места от две метални подппро и горната част на П-то е подпряна на горния балкон. На снимката се вижда горе-долу, дано успея да я кача. Не става ясно защо е направено. Това е старо, правено е още 70-те, 80-те. Блокът е 70г, тухла. В общината ми казаха, че няма как да се разбере, може да се разпитат хората, защото едва ли има документални следи. Но нямат регистрирани проблеми с блока, твърдят, че е тухла

# 289
Имам въпрос относно асансьорите. Става дума за тези най - старите с механично затваряне и решетките. Не ги ли забраниха? т.е не трябваше ли да се "модернизират" или да се спрат от движение? Безопасни ли са?
В доста от блоковете, в които гледаме жилища са такива (предимно от 60 - те години) и понякога това е единствената причина да не се спрем на дадено жилище... Rolling Eyes
Мъжът ми и няколко познати ме убеждават, че са безопасни и всичко е ок, ама аз нещо не мога да се самоубедя...
Вие гледате ли състоянието на асансьора и това би ли ви спряло да вземете дадено жилище?

# 290
Калина, тези асансьори са Шиндлер. В сравнение с новите български са по-надеждни, бъди сигурна.

# 291
  • София
В едно от жилищата,които продадохме, асансьорът засядаше почти на всяко качване ooooh!, уж домоуправителят и неговата фирма фантом го следяха,но много кофти работа си е- то скърца,вие и все имах чувството,че ще пропадне Crossing Arms, количката на бебето не влизаше и едвам я натъманявах,настрани+ дребния и като спре- не можех да помръдна дори Tired
Та,да-гледаме и това,освен всичко друго,ако е над втори етаж Peace

# 292
  • София
Да кажа своето мнение за асансьорите.
Жилището ни е ЕПК живеем на 3-ти етаж. Има два асансьора, като един голям работещ и един малък не работещ по желание на собствениците!
По-начало тези асансьори са стабилни, но много зависи към коя фирма се поддържат. Общо взето е едно към готъре. Гледайте дали има залепен стикер за техническа изправност и от кога до кога.

Всяко жилише си има +/- според критерии на купувача. Моя приятелка живее в нова тухла, но с изключително малък асансьор в който действително не влиза детската количка.. Шок!
Гледайде всичко. За нас 3-ти ет беше идеалет вариант, можеш с асансьор, можеш и без. Много харесвам ЕПК, но пък са с тежка етажна собственост! Пф!

# 293
  • София
Вашите асансьори са масови българските. Колежката питаше за кафявото влакче на ужасите с решетката.
Ама и вашият вариант на ЕПК само с един асансьор не е особено препоръчителен  Naughty

# 294
не знам как да кача снимка, не съм много наясно с допълнителни функции, че не пиша много Simple Smile

Май е тухла, ходих до общината. Исках да питам и за нещо друго - през всички тераси от едната страна са прекарани едни метални като винкели, П-образни подпори - т.е. всеки балкон е продупчен на две места от две метални подппро и горната част на П-то е подпряна на горния балкон. На снимката се вижда горе-долу, дано успея да я кача. Не става ясно защо е направено. Това е старо, правено е още 70-те, 80-те. Блокът е 70г, тухла. В общината ми казаха, че няма как да се разбере, може да се разпитат хората, защото едва ли има документални следи. Но нямат регистрирани проблеми с блока, твърдят, че е тухла

По описанитето мисля,че знам за какво става на въпрос-дано не бъркам-блокчеетата са 4-5 етажни,ухлени са и подпорите са за укрепване на балконите-те не са на конзолен принцип,какъвто е масовият случай. Това няма какво да ви безпокои.

# 295
  • София
Някой знае ли нещо повече за строителя на  Жилищен комплекс „ТЕРА”, ж.к. Младост – 4?
В квартала в който гледам е, принципно не искахме ново строителство, но вече почвам да се замислям. Не че са останали много апартаменти директно от строителя, но намирам оферти на апартаменти, които се препродават най-вероятно.
Ние купихме апартамент там. Продават и строителя Скануел, и собственика на парцела Григо Х. Нашия апартамент е от Григо.

# 296
Наскоро стана дума за покупка само на мазе. Тази статия, която ми попадна днес, третира този въпрос:

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=204233

# 297

По описанитето мисля,че знам за какво става на въпрос-дано не бъркам-блокчеетата са 4-5 етажни,ухлени са и подпорите са за укрепване на балконите-те не са на конзолен принцип,какъвто е масовият случай. Това няма какво да ви безпокои.

май има някакъв проблем обаче, без да е доказан. От съседи, котио от години живеят там разбрахме, че преди години блокът тръгналда потъва и бил укрепен. Отделно, преди години е минавал влак в близост (вече линии отдаван няма), но това май е оказало влияние, имало е голямо тръскане по спомени на живущи. А блокът иначе е 10 етажа, не 4-5.  Сега разбира се хорските приказки са едно, потъване може всичкода наричат, но няма как да се разбере повече в момента. Струва ми се рисково обаче, защото, ако наиситна има нещо, после става непродаваем.

# 298
  • София
В кой квартал е блока.

# 299
  • София
Наскоро стана дума за покупка само на мазе. Тази статия, която ми попадна днес, третира този въпрос:

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=204233
Благодаря за информацията  bouquet . Тоест само мазе няма как да се прададе.

Общи условия

Активация на акаунт