Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 489
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Beyond the stars
не съм против комисионната,ще я платя;просто искам да знам какво да изисквам от брокера.

Намерете си адвокат да види документи, предварителни договори и т.н. Peace Особено както сте без кредит и давате готови пари.
Не бих разчитала на брокера на продавача да ми защити интереса.

# 391
  • София
По повод комисионните на брокерите имам едно питане-намерих си апартаминт от Интернет.нямам брокер,но този на собственика иска да му платя 1,5 процента.какво трябва да получа за тази сума като услуга?
Аз бих си взел адвокат.Не може един брокер да защитава и купувача и продавача.

# 392
  • София
По повод комисионните на брокерите имам едно питане-намерих си апартаминт от Интернет.нямам брокер,но този на собственика иска да му платя 1,5 процента.какво трябва да получа за тази сума като услуга?
Аз бих си взел адвокат.Не може един брокер да защитава и купувача и продавача.
Подкрепям, но подозирам, че пак ще и искат процента, защото те го предлагат. Поне така ми "обясни" един брокер.

# 393
По повод брокерите и комисионните. Звъня преди години на обява във вестник имоти във връзка с конкретен имот. Обявата е на брокера на продавача. Аз проявявам интерес да закупя имота. Брокерката, обаче, иска 3% комисионна и от мен. За какво? Нито ми е предлагала имоти, нито нищо. За това, че съм звъннала на нейната обява ли? Не виждам никаква логика. Е, размина ѝ се комисионната.

# 394
  • София
По повод брокерите и комисионните. Звъня преди години на обява във вестник имоти във връзка с конкретен имот. Обявата е на брокера на продавача. Аз проявявам интерес да закупя имота. Брокерката, обаче, иска 3% комисионна и от мен. За какво? Нито ми е предлагала имоти, нито нищо. За това, че съм звъннала на нейната обява ли? Не виждам никаква логика. Е, размина ѝ се комисионната.

Да, и аз съм имала подобен случай, но продавача от солидарност или някакъв вид притеснение не пожела сделка. Брокерите искаха процента и точка. Процент за това, че съм видяла тяхна обява и съм им звъннала!!!
Видях се в чудо е слава богу попаднах на чудесна брокерка с която кыпихме.
За това масово има обяви само за ч.л за да вземат комисион и от двете страни.

# 395
  • София
Минат не минат 20 страници и се почне с комисионните на брокерите.  Mr. Green

# 396
Брокерът, мисля, си взема процента от този, който го е наел, за дадената работа. Скоро имах сделка, и всеки си плати на брокера. Мернах горе панелка на 922Е на кв #Crazy., вероятно, защото е от 1990г, но си е все панел. Но панел от 74-75, на цената на ново строителство, ми се вижда #Crazy #Crazy #Crazy

# 397
ОК съм да платя комисионна на брокер след като съм възложила да ми купи или продаде жилище, но не бих платила комисионна на брокера на отсрещната страна

Обяснявали си ми разни брокери как ще защитават и клиента си и мен и трябва да им дам комисионна, казвам, че моя брокер ще се свърже с тях и толкова.
Получавала съм откази, че не работят с колеги, ОК, свали цената така, че да си заслужиш комисионната и ще направим сделка, и това не може
Баси, то им крив света на такива тръгнали да се занимават със сериозни неща

# 398
Колко е нормалната разлика между пазарна и данъчна оценка в проценти?

# 399
зависи от местонахождението на имота

но по принцип е добре при сделка да се вписва реалната цена на имота  Peace

# 400
А ако един имот в обявен за Х евро, нормално ли е данъчната му оценка да е същата сума в лева?  newsm78

# 401
  • София
благодаря на всички за коментарите.вече ми стана ясна картинката. bouquet

# 402
  • София
Да, намери си доверен брокер да ти движи нещата, поне ще знаеш за какво му плащаш. Купувача е в рискова позиция, ако не се провери всичко с документите както трябва.
Няма да ти го дадат без комисион като частно лице. Мога да се обзаложа! Simple Smile
Успех!

# 403
  • Beyond the stars
Да, намери си доверен брокер да ти движи нещата, поне ще знаеш за какво му плащаш. Купувача е в рискова позиция, ако не се провери всичко с документите както трябва.
Няма да ти го дадат без комисион като частно лице. Мога да се обзаложа! Simple Smile
Успех!

Подкрепям  Peace + адвокат. Ако сте с кредит юристи на банката уж гледат документи и т.н., ама така с готови пари си трябва допълнителна консултация с юрист   Wink

# 404
Имате ли някакви притеснения, когато даден имот е с непогасена ипотека и ще купувате с кредит?
По принцип казват, че не би трябвало да е проблем, защото веднъж имотът е минало проверка от банката на продавача(когато го е купувал), сега ще мине втора проверка от вашата банка, а това че е с непогасена ипотека-просто продавачът няма да получи пълната сума, а каквото остане за него. Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт