Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 810
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • In the shadows of my mind
По темата със съседите в големите блокове (напр. ЕПК) и по-малките, или тези ново строителство - да ви кажа, че всичко е на късмет. Абсолютно всичко - няма универсално правило. Ние сме в нова малка кооперация, уж сме все млади хора, но още на първото събрание стана ясно, че няма да ни е много лесно  Laughing От към събиране на пари за ремонти или нещо подобно ще ни е относително лесно, всички работят, имат възможност, няма да бавят такси или сметки, но пък всеки си има някакви индивидуални разбирания как някои неща (не)трябва да се случват.

# 76
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Да се включа и аз с мнение за Сухата река. Живяла съм там повече от 20 години. На улица "Байлово", до Герена. Никога не ми е пречел шума на самолетите. Спокоен и тих квартал/ поне беше/. Сега понякога ходим там на гости, но на Ботевградско шосе- отново не ми пречат самиолетите. Удобна локация, парка ми харесваше, а и сега изглежда прилично. Апартамента ни беше на 4 етаж, с бойлер, нямахме парно. Оцелява се. Simple Smile Където и да съм живяла след това, винаги ми е липсвала Сухата река. Не знам защо, на времето дори не се задържах там/ в тийн годините/. Кумовете ни живеят в Хаджи Димитър- не се оплакват от шума на самолетите/ на 8 етаж са/.

Последна редакция: пт, 23 дек 2016, 14:04 от betray

# 77
Честита коледа на всички!

Може ли някой да сподели ако има впечатления за строителството и качеството на сградите от Мартинс. И как се справят със сроковете, става на въпрос за сграда на акт 14 с предполагаем акт 16 през март 2017. До тук вървят даже твърде бързо, тъй като я започнаха есента на 2015, но и този факт ме притеснява.

редактирам се: сега видях, че Мартинс са агенция за недвижими имоти. Подведох се по един голям банер на сградата, но ще мина утре да видя кой е строителя. Става на въпрос за сградата на ул. Козлодуй и Опълченска, в старата тема имаше коментари за едни ателиета в нея.

Последна редакция: нд, 25 дек 2016, 23:33 от dusty

# 78
1320 е/ кв мислите ли, че е добра (без да е ниска) цена за Изток? Средната по обяви на 3-, 4 -стайни  е 1350/1450 е /кв, но тя е изксутвено завишена от някои лукс имоти, които от години седят и са непродаваеми почти. Има примерно тристаен на цена 3000 Е/ кв, защото е няккаво безумие, а отделно има и апартаменти по 1900 в една измислена Сграда годината, която е сграда-призрак  и майникой не живеевнея.... та оттук се чудя 1320 дали е ок.......

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 13:14 от tsvetunka

# 79
  • In the shadows of my mind
Зависи какво е състоянието, ново/старо строителство, етаж, изложение, гледки, разпределение... Не мисля, че с така подадената информация някой може да каже - да, ок е, или не, не е ок.

# 80
...но пък всеки си има някакви индивидуални разбирания как някои неща (не)трябва да се случват.
Това е неизбежно, но при ЕПК-то е умножено по 2 или 3.
Живяла съм в 3 - от 70-те, 80-те и края на 90-те г., което беше основно с млади хора, блокът беше на 2 години. Повече не бих опитвала.

# 81
  • София
1320 е/ кв мислите ли, че е добра (без да е ниска) цена за Изток?
Ако имота ви харесва и отговаря на изискванията ви - какво значи цена на метър?
Какви обяви има не е от значение.

# 82
1320 е/ кв мислите ли, че е добра (без да е ниска) цена за Изток?
 .... та оттук се чудя 1320 дали е ок.......

ОК е. За ново строителство ли става въпрос?

# 83
Как пък го заковахте, че е ОК? Даже и да е ново строителство не беше уточнено на какъв етап на завършване е апартаментът, с какво разположение, какво изложение, какви общи части. Разликата в качеството и луксозността на общите части, фасадата, асансьора, дограмите и стъклопакетите, изолациите и пр. може да са много големи и те определят цената.

# 84
Признавам, че не съвсем коректно зададох въпроса си. След 2000г е строежът, завършен е, живяно е вече, т.е. всичко слегнало и т.н., не е на ш/з, необзаведен, но разбира се, трябва да се направи ремонт. Не бих казала, че е луксозна сграда, но е добра. Гледки няма, не е "запушен", но гледа, макар и с отстояние към сгради. 10 мин от метрото е, не е център на квартала, т.е. не е в най-скъпата част. Не разполага с паркомясто, търсиш си сам варианти за това. Не е първи и последен етаж, това е ок, разпоожението е добро, спалните са юг/запад според мен.  Може и да не съм права да правя съпоставки с това, което се предлага, но виждам разликата в цените в различните части на квартала.

# 85
  • София
Здравейте,

Извинявам се ако вече е обсъждано, но не ми се връща в предните теми, а с търсачката нищо не ми излиза, та да попитам: къде търсите информация за предлаганите на пазара имоти?
От април-май 2016 се оглеждаме за нов апартамент и до сега абсолютно нищо не ни е харесало толкова, че да се замислим за покупка. За това време съответно си сменихме концепцията над 100 пъти, тъй като изначално не знаем какво точно търсим. Края на юли толкова се бях отчаяла от цените и предлагането, че изобщо спрях да гледам каквото и да било. Сега, средата на декември пак се разтърсих - ами на 90% обявите, които изобщо ми хващат окото се оказва, че вече са ми запазени в бележника, т.е. си стоят от поне юли. Гледаме основно в имот.бг, имоти.нет.
Вече даже за апартаменти в строеж почнах да се оглеждам, въпреки че съм му отявлен противник, но път там всичко, което ми харесва е на цени над 1200 евро и идва леко непосилно, още повече за нещо, което ще трябва да чакаме кой знае колко време.

Та ще съм благодарна на всякакви идеи къде другаде можем да търсим и има ли изобщо такова нещо като корктни обяви за имоти, в които да не лъжат за всичко? 

# 86
  • София
Ако критериите са ви южен, на среден етаж, да има простор, квадратни стаи по поне 15м2, в близост до удобен транспорт, по възможност метро, да се паркира лесно и да има парк, училища и забавления на близо, вдигнете мисления бюджет с 20-30%, защото 95% от купувачите търсят това. Ще видите като заложите по-висока сума как ще почнат да изкачат оферти в търсачките на сайтовете  Wink

# 87
Аз лично не залагам бюджет, за да мога да правя сравнения. Много често при залагане на точен бюджет и няколко критерия, човек може да се подведе по залежалите обяви докато се ориентира. Много от тях са с проблем, затова и се вместват в бюджета и се губи излишно време. Абе...ужасно е това да търсиш Simple Smile))

# 88
За много години! Мен ме интересува по-скоро реалният ценови диапазон в Изток на 3-4 ст, тухла старо строителство (95 кв макс) за ремонт. Виждам цени от 90 до 120 к евро, 90-100 к близо ли е до актуалните цени?

# 89
  • София
Това си е скъп квартал. Читав апартамент, в добра сграда, без големи дефекти и не на главен булевард си е минимум 1200 евро/м2  Wink

Общи условия

Активация на акаунт