Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 574
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Електрото и ВиК-то с времето се амортизират, има риск да си направиш ремонт и да стане късо или да ти протече, затова обикновено всичко се подменя.

Ахааа, сега разбирам...направих си връзка сега с квартирата... дори и да не е ултра старо... примерно тук е много зле... Примерно, на балкона където е изнесена печката, сложихме крушка да си святкаме-така и не стана ясно от къде се святка на балкона...Варианти имаше три и нито един работещ... Бушони редовно изскачат-има нещо...кой знае какво... Включа ли три неща...пада бушона в стаята, няма значение коя е стаята...-Такива работи ли...заради това ли се оправя като ремонтираш и старото ел.?

# 46
Аз също не съм специалист по ремонтите, но покрай моите апартаменти, понаучих това-онова. Ако вземете апартамент на замазка, или пък стар, но с лепени-отлепвани тапети, задължително се правят някакви допълнителни операции за изглаждането им, което означава труд и материали. Е, може да се сложи гипс-картон, но и той струва пари, а и за съжаление съединяването може да прозира след това. Същото се отнася и за таваните, иначе може да имате такива тук-там на "вълнички", особено при осветление.

След това идва качествения латекс /не български/, който може да се мие. Той и българският го рекламират като такъв, но .... май не е точно така.

При смяната на ел.инсталацията, ако се налага, може да си извадите допълнителни "точки" - повече контакти около кухненския плот, на стените за лампи - плаща се на "точка".

Може да се извърши окабеляване по стените, т.е. да прецените къде какво ще има включено /ТВ, лаптопи/, за да се избегне виждането на излишни кабели и ползването на много разклонители. Някои кабели могат да се скрият и в первазите на подовете, но те са малко по-скъпи.

Вратите - трябва да се съобразят кои са за мокри помещения, кои към стаите.

За плочки и под не коментирам. Монтирането на мивки, тоалетни чинии, душ кабини - за всичко си има ценоразпис. Следват батерии, лампи, корнизи, пердета.....
Малеее, уби ме... значи всичко сметнато до тук по 2, за да не се изненадам...
Започвам да смятам наново. На старо де. 😂😂 Ама пак. Имам познати електро, бани и плочки и тн, даже един вградени кухни...ама не сме толкова близки за такива отстъпки, който работи добре си знае цената и няма да ми я намали за "сините" очи че да работи залудо. Пфу. Аз си мислех че нещо все ще спестя от старо-паркет да се пренареди и цикли, вместо да се купува, дограмата може и да е сменена, някоя мебел да рециклирам...защото си падам по ретрото и рециклирането, не че няма и нови дето да докарват стар изглед.
Оффф, ще трябва да премисля пак и ремонтните.
Сядам с калкулатора и Гугъл и започвам да смятам точка по точка както сте ми писали.

# 47
Аз живея в сухата река на 8 последен етаж близо сме до фантастико. Наистина всичко е индивидуално, но до такава степен явно сме свикнали, че не ги чуваме самолетите, естествено спим и на отворени прозорци. Според мен шума от натоварен булевард е различен, той е постоянен, а самолетите минават от време на време. Топла вода има вече в квартала, но може да се пусне при заявен интерес от не знам какъв процент от живущите и да няма неплатени задължения към топлофикация на целия вход е това прецаква нещата ние все още нямаме, а го направиха преди няколко години. Иначе квартала не е лош, добре е уреден, близо е до центъра. Има още нещо специфично, както аз го наричам зимата мирише на мъгла може да е от къщите които се отопляват на дърва и въглища, но зимата забравиш ли пране на вън вечерта на другия ден переш на ново, също така когато времето е мъгливо често се случва при нас да е мъгла, а като минеш под моста и излезеш на гарата няма и спомен от мъгла. Това се сещам ако мога да съм ти полезна с нещо друго питай.

# 48
ЛъчеНаДъгиче , специално за ел. инсталация - задължително я смени. Прави се по-мощна и се поставят ел. табла с автоматични бушони и дефектно -токова защита, която ти пази модерните уреди от внезапни промени  в напрежението на мрежата. Аз сменях и паркет, защото старият е бил наводняван и не ставаше за нищо.

# 49
Това със самолетите вече сме го нищили, има го някъде назад в темата за кварталите на София.  

Не мисля, че е шумът е еднакъв в центъра и в Суха река или Х.Д. - все е по коридора им за кацане, но ако не сте забелязали, те се снишават по трасето, тоест, над различните райони на града са на различна височина. Идвайки от северозапад,  над центръа са още високо, постепенно се снишават и преди Враждебна вече са съвсем ниско, за да кацнат на пистата. Шумът над Раковска е много по-малък от този в Сухата река, където вече са ниско за кацане.

Имаме близки приятели в Х.Д и там не бих издържала да живея от този шум. А, и на голям булевард също не бих издържала.  За мен това е един от най-важните параметри при избора. Но всеки си знае за себе си.

# 50
ЛъчеНаДъгиче , специално за ел. инсталация - задължително я смени. Прави се по-мощна и се поставят ел. табла с автоматични бушони и дефектно -токова защита, която ти пази модерните уреди от внезапни промени  в напрежението на мрежата. Аз сменях и паркет, защото старият е бил наводняван и не ставаше за нищо.

Да спомена, понеже принципно е важно - дефектно токовата защита не пази от промени в напрежението, а те пази да не те хване ток ако бойлерът или пералнята се окажат под напрежение към шасито.

# 51
Аз живея в сухата река на 8 последен етаж близо сме до фантастико. Наистина всичко е индивидуално, но до такава степен явно сме свикнали, че не ги чуваме самолетите, естествено спим и на отворени прозорци.  
Благодаря за мнението! Ами аз точно това си мисля-мен май повече ме дразни постояннен шум, жуженето, а не толкова да мине и да замине. Може би за това за първи път ми е направило впечатление, че в Сухата минават самолети. Наистина до сега не съм ги забелязвала. Забелязах ги на огледа миналата седмица. Квартала ми харесва, колкото и хора да казват това и онова за хората в него. На мен хората не ми пречат-умни, глупави, апаши. Аз съм израсла в село Младост- много се бутат да са там сега, аз знам какво беше и виждам какво е. По мое лично мнение, низвергнатите сега -Сухата, Х.Димитър, Ст.Караджа, Левски с времето ще догонят Младост, че може и да го задминат. Наистина едно време е имало квартали и квартали по соц-а, това от ден на ден все по-малко важи според мен. Тъпанари има навсякъде вече, млади хора с дечица като нас-които търсят да живеят добре-също. Такива които да се водят не от старото реноме на даден квартал, а да отидат и видят дали на дадено място могат да живеят добре. Брокерката ми е в шок от мен, че гледам жилища в Сухата река и Левски (без В и Г) и даже съм им по-навита отколкото централни жилища в добри квартали от време оно.
Ама тя мойта брокерка каквото и да ми помогне-после аз ще живея там, а не тя.. Така че аз си гледам моето удобство. Харесва ми идеята да съм на Герена, включително и до стадиона макар, че като има мачове ще си седим у нас, и може да се подразним един ден от шума, но във всички останали дни-ще ми е удобно, че мога да запиша близо до вкъщи детето да спортува. Така че за мен-майната им на запалянковците дето обичат да чупят и да се бият-аз ще си взема плюсовете от това, че съм там.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 17:10 от ЛъчеНаДъгиче

# 52
Топла вода има вече в квартала, но може да се пусне при заявен интерес от не знам какъв процент от живущите и да няма неплатени задължения към топлофикация на целия вход е това прецаква нещата ние все още нямаме, а го направиха преди няколко години.
За ЕПК изобщо не ги гледам като плюс нещата дето трябва да се разберат всички-не искам да се разочаровам после. Един блок ЕПК-цяло село. Много хора са това, разбирателство няма.
Не го смятам и за минус-като кажеш по 5-10лв на апартамент за ремонт на покрива по инак звучи, отколкото в 8етажен блок.
Мъглата не ме бърка-донре е да си се знае. Аз суша зимата в сушилня и с нея топля кухнята детето докато закуси и излезе за училище.

# 53
Това със самолетите вече сме го нищили, има го някъде назад в темата за кварталите на София.  

Не мисля, че е шумът е еднакъв в центъра и в Суха река или Х.Д. - все е по коридора им за кацане, но ако не сте забелязали, те се снишават по трасето, тоест, над различните райони на града са на различна височина. Идвайки от северозапад,  над центръа са още високо, постепенно се снишават и преди Враждебна вече са съвсем ниско, за да кацнат на пистата. Шумът над Раковска е много по-малък от този в Сухата река, където вече са ниско за кацане.

Имаме близки приятели в Х.Д и там не бих издържала да живея от този шум. А, и на голям булевард също не бих издържала.  За мен това е един от най-важните параметри при избора. Но всеки си знае за себе си.
Да, надявах се да се включиш-видях твои коментари във вече нищената тема..но тя е затворена -затова си питам пак...Къде си живяла ти? Около Герена ли...
Притеснява ме факта, че точно в жилището дето се влюбих, така ме шокираха тея самолети.. Все пак аз няма да живея при приятелката ми в съседния блок на ниско, дето нищо никога не ми е пречело... Не искам да се прецакам за цял живот... де да ги знам тез самолети-може пък тоя блок да им е любимия да кръжат над него да обръщат и да се нагаждат, не само да минават...
Затова питам живущите там-как е около пазара и стадиона. На някой може да му се сторя твърде подробна-но човек като не знае нещо за мен е по-добре да пита, отколкото да се изживява като знаещ. Затова си питам.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 17:30 от ЛъчеНаДъгиче

# 54
Между другото, до тук от коментарите - много неща ми се поизясниха, честно казано малко ме е яд на себе си, че до сега си блъсках главата сама.
Блаагодарна съм на всички, които коментирахте по моите въпроси до сега-няма за мен едно дори излишно мнение-от всеки нещо научих.
Макар, че още не знам какво да правя по главният ми въпрос-за конкретното жилище, изчаквам още мнения от живущите да се появят и в края на краищата-ще решим като отидем пак на оглед и ще чакам самолета пак да мине ако трябва.
Дано и аз да съм реагирала в повече-защото не го очаквах и ме изненада. Може утре да е друго, други ден -още по...след година..може да си минават и заминават...както каза момичето и да си спим на отворени прозорци като пънове безгрижни...Wink

# 55

Да, надявах се да се включиш-видях твои коментари във вече нищената тема..но тя е затворена -затова си питам пак...Къде си живяла ти? Около Герена ли...
Притеснява ме факта, че точно в жилището дето се влюбих, така ме шокираха тея самолети.. Все пак аз няма да живея при приятелката ми в съседния блок на ниско, дето нищо никога не ми е пречело... Не искам да се прецакам за цял живот... де да ги знам тез самолети-може пък тоя блок да им е любимия да кръжат над него да обръщат и да се нагаждат, не само да минават...
Затова питам живущите там-как е около пазара и стадиона. На някой може да му се сторя твърде подробна-но човек като не знае нещо за мен е по-добре да пита, отколкото да се изживява като знаещ. Затова си питам.

Не, не съм живяла там и не мога да кажа за квартала като такъв Peace Често ходим на гости там наблизо (от другата страна на Вл. Вазов в Х.Д.)  и самолетите направо ме стряскат, като сме у нашите приятели. А Х.Д е дори по-далеч от Враждебна, отколкото е Суха река, но пак е по трасето. Затова казвам, че не бих живяла, но явно на други хора не им прави впечатление - може би наистина се свиква  Peace

Не, нямат любим блок да кръжат, когато се толкова близо до пистата, вече са на правата, тоест насочени за кацане, не кръжат. Виж на картата къде е Суха река и къде летището, и ще разбереш защо над Суха река можеш да разгледаш подробно детайлите на самолета  отдолу Simple Smile Просто там вече са много ниско за кацане и затова се и чува повече.

# 56
Не е нужно да чакаш случайно да мине самолет. Вземи погледни разписанието на кацащите. Има части от деня, в които са през няколко минути. Има и моменти, в които много време няма самолети. Иди в час, в който по разписание кацат поне 10-20.
Може да се качиш и по стълбите на някой блок и стой на стълбището по горните етажи. Стой и долу, просто си постой едно известно време и сама си прецени. Иди и в различни часове - пикове, спокойни. Няма как ние да го преценим, защото както ти казаха, поносимостта е различна. А и едни хора се дразнят от ударен шум т.нар черен шум, други от бял шум.
Трети пък не го чуват изобщо Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 57
Да спомена, понеже принципно е важно - дефектно токовата защита не пази от промени в напрежението, а те пази да не те хване ток ако бойлерът или пералнята се окажат под напрежение към шасито.
Черна станция, това дето го каза-нищо не му разбрах.. принципно не се водя от тъпите-ама може ли пак, ама фор дъммис..
Интересува ме-мен по принцип от бойлери ме страх едно време съм чувала от близки, че като гръмнат...е, гърмят като пуканки.. Точно това жилище обаче ми харесва-до банята е килер и ще изнеса бойлера там, а до кухнята е тоалетна-ще сложа малък бойлер и там....тоест...бойлерите-колкото мога ще са ми отделно...да не ги мисля....

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 18:54 от ЛъчеНаДъгиче

# 58
Не е нужно да чакаш случайно да мине самолет. Вземи погледни разписанието на кацащите. Има части от деня, в които са през няколко минути. Има и моменти, в които много време няма самолети. Иди в час, в който по разписание кацат поне 10-20.
Може да се качиш и по стълбите на някой блок и стой на стълбището по горните етажи. Стой и долу, просто си постой едно известно време и сама си прецени. Иди и в различни часове - пикове, спокойни. Няма как ние да го преценим, защото както ти казаха, поносимостта е различна. А и едни хора се дразнят от ударен шум т.нар черен шум, други от бял шум.
Трети пък не го чуват изобщо Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Това са добри идеи и на мен започнаха такива неща да ми се въртят в главата откакто тук си говорим. Така мисля да направя и току що се свързах с фирма-да ми звуко-вибро измерят. Аз си одъртявам лека по лека-не ме бройте, ама детето ми е малко..не искам да му увредя слуха.. Фирмата дето говорихме-казаха ще ви дадем и замервания стсри от района...ама аз си бях подготвена от старата ви тема-направо им казах че съм виждала едно старо замерване и нищо не съм разбрала. Еми така си е- де да знам колко децибела ми е твърде шумно и колко л-нещо си... като ми е шумно казвам -тихоооо...не го замервам с ухо..
Ще ги видя кога са на гъсто и ще отидем тогава да свършим всичко на куп.
На някои хора може и да им се струва, че се втелясвам излишно за жилище дето още не сме го купили, но няма как. Ще го изплащаме дълго и ще ни е за цял живот вероятно, не мога да си позволя таква груба грешка, ако е изобщо...грешка...

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 19:13 от ЛъчеНаДъгиче

# 59
 JoyСтанцийо, вярно си Черна станция Joy.Не че физиката и електротехниката са ми силнма страна, но аз наистина си мислех, че системата пази не само мен но и уредите ми. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт