Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 869
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
В момента споделени стаи в тези райони вървят над 300 лева. Това, че някой не би го направил, не означава че няма доста друга желаещи.

# 106
  • In the shadows of my mind
Гарсониера за 400 в Изток няма.  Wink

Ще си вземе в съседните райони, а там има. Никой няма да се свира в стая 20 кв.м. дългосрочно, повярвай ми.

Подкрепям. На същите отстояния от метро и транспорт са близките Дианабад, Дървеница, Мусагеница.

# 107
  • София
За много години! Да се похваля,че след предварителен д-р подписан през август,забавен А16 и безкрайно чакане,изповядахме сделката на 29.12 и вече сме горди собственици на завършен до ключ 4стаен,а на всичко отгоре се оказа,че сме улучили момента и сме разписали на чудна цена плез лятото,ако трябваше да вземем същото сега,трябваше да се сгъчкаме в 3стаен или едни 30К отгоре да сметнем:)

# 108
# 109
  • София
Здравейте,
някой да има преки впечатления от работата на "G.P. Group"?

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 02:43 от missence

# 110
  • София, Bulgaria
Гарсониерите отдавна са над 400лв под наем  във всички Източни и Южни райони, освен ако не е някой коптор. И точно за такива помещения/студия, ремонтирани тавани и т.н/ има голямо търсене. Много голяма част от наемателите са самостоятелни хора, които не желаят да поделят апартамент с други и предпочитат макар и малко жилище да наемат, но да са самостоятелни. Относно цената изглежда стряскаща, но при положение, че панелните гарсониери за ремонт са 40-42 000Евро, с ремонта ще излезе 50 000Евро.
Факт е, че бюджет около 50 000Евро няма какво да купиш в тези квартали освен панелна гарсониера или малък апартамент в Студентски град в сгради на Бароко.

# 111
  • София
Преди, където живеехме, Съседен блок даваше портиерна от 9-10 м2 с едно легло, шкаф и баня 1м2 за 180 лева под наем. На партер. И си живееше едно момче с години вътре Wink Wink

# 112
Здравейте! Бях писал в предишната тема за едно жилище със скосяване в Овча Купел. Чисто административно не е много сложно да се усвои скосяването, но докато го умувахме брокерът от тази агенция ни намери друг апартамент в района, който беше точно това, което търсим и вече сключихме предварителен договор. И да вмъкна още нещо по повод спор от миналата тема, апартаментът дори не стигна до обява в интернет, просто ни го предложиха, а ние почти веднага го капарирахме, така че наистина някои оферти не стигат до публикуване на обява. Благодаря за споделените мнения на всички! Simple Smile

# 113
  Asheath, честит нов дом. Бъдете здрави и благословенни в него. Сега е момента за намиране на майстори, ако не е купен готов за нанасяне. Че в останалия период на годината все казват ха днеска, ха утре. А, че агенциите си имат непубликувани обяви - от личен опит Peace . Съвсем тенденциозно погледнах и стария харесан от Вас апартамент. И той за цената ми се вида супер. Е, зависи и къде точно е блокчето - дали е на комуникативно местоположение. Но при това търсене и той ще си има нови собственици.

# 114
Благодаря, взехме го ремонтиран и почти изцяло обзаведен, така че се надявам да не ни трябват майстори скоро, а само някои мебели и уреди. Simple Smile

# 115
  • In the shadows of my mind
Здравейте,
някой да има преки впечатления от работата на "G.P. Group"?
Te са едни от най-големите, но не знаех, че строят и жилища, освен пътища и подобни. Доколкото бях чела в Капитал, това е една от фирмите, с които свързват Делян Пеевски. Печелят адски много държавни поръчки - метрдиаметри/станции, магистрали и прочие. Разгледах им сайта, явно имат и жилищно строителство. Най-добре да се завъртите около тяхна сграда, да огледате как изглеждат, имат ли видими дефекти и да разпитате живущите там.

Относно гарсониерите в Изток/Изгрев и южните квартали - факт е, че цените на подобни vs цените на едностайни/двустайни много се доближават, но не мога да повярвам, че добре осигурен човек със стабилни и високи доходи, ще се напъха в това килерче. Може би, защото обкръжението ми е подобно, но 90% търсят адекватни едностайни жилища - хол с кухня и отделна спалня, нормални размери, ремонтирани и обзаведени прилично. При липса на какъвто и да е избор в Изток/Изгрев, аз бих се огледала в Дианабад, но не бих живяла в това

# 116
Здравейте! Бях писал в предишната тема за едно жилище със скосяване в Овча Купел. Чисто административно не е много сложно да се усвои скосяването, но докато го умувахме брокерът от тази агенция ни намери друг апартамент в района, който беше точно това, което търсим и вече сключихме предварителен договор. И да вмъкна още нещо по повод спор от миналата тема, апартаментът дори не стигна до обява в интернет, просто ни го предложиха, а ние почти веднага го капарирахме, така че наистина някои оферти не стигат до публикуване на обява. Благодаря за споделените мнения на всички! Simple Smile

Спорът не беше точно за това Simple Smile - сигурно има и такива имоти, а че по този начин продавач, доверил се на брокер, е ощетен, защото по презумция след като сте го капарирали веднага, е бил продаваем на по-висока цена. А че има всякакви случаи, има. Въпросът е дали и доколко е масова практика и колко от продавачите са съгласни на това. Аз като продавач не бих се съгласила на това, освен ако не бъразм страшно много за парите (по изключение) или имотът няма някакъв скрит дефект и искам по-бързо да сключа сделка, преди да е забелязан от някой бдителен купувач/брокер на оглед. В случая вие печелите от наивността на някой продавач - за което поздравления  Peace

Относно гарсониерите в Изток/Изгрев и южните квартали - факт е, че цените на подобни vs цените на едностайни/двустайни много се доближават, но не мога да повярвам, че добре осигурен човек със стабилни и високи доходи, ще се напъха в това килерче. Може би, защото обкръжението ми е подобно, но 90% търсят адекватни едностайни жилища - хол с кухня и отделна спалня, нормални размери, ремонтирани и обзаведени прилично. При липса на какъвто и да е избор в Изток/Изгрев, аз бих се огледала в Дианабад, но не бих живяла в това

Дианабад е на почти същата цена като Изгрев и Изток  Peace И аз мисля, че лесно ще се даде под наем въпреки малкия размер. Иначе средната наемна цена на едностаен по твоите мерки (холокухня и отделна спалня) в Изток/Изгрев е 490 евро, така че 400 лева за студио е повече от два пъти по-евтино. Тоест, тези, които могат да си позволят 490 евро за наем, няма да отидат в него, но има и много други, които не могат да си позволят, а искат да живеят в Изток, заради което ще отидат в него.

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 11:51 от Анонимен

# 117
  • София

Спорът не беше точно за това Simple Smile - сигурно има и такива имоти, а че по този начин продавач, доверил се на брокер, е ощетен, защото по презумция след като сте го капарирали веднага, е бил продаваем на по-висока цена. А че има всякакви случаи, има. Въпросът е дали и доколко е масова практика и колко от продавачите са съгласни на това. Аз като продавач не бих се съгласила на това, освен ако не бъразм страшно много за парите (по изключение) или имотът няма някакъв скрит дефект и искам по-бързо да сключа сделка, преди да е забелязан от някой бдителен купувач/брокер на оглед. В случая вие печелите от наивността на някой продавач - за което поздравления  Peace

Дианабад е на почти същата цена като Изгрев и Изток  Peace И аз мисля, че лесно ще се даде под наем въпреки малкия размер. Иначе средната наемна цена на едностаен по твоите мерки (холокухня и отделна спалня) в Изток/Изгрев е 490 евро, така че 400 лева за студио е повече от два пъти по-евтино. Тоест, тези, които могат да си позволят 490 евро за наем, няма да отидат в него, но има и много други, които не могат да си позволят, а искат да живеят в Изток, заради което ще отидат в него.
Абсолютно съгласна  bouquet

# 118
Аз никъде не прочетох, че новозакупения апартамент в Овча купел е бил продаден на по-ниска цена. От написаното разбрах, че просто е бил предложен от брокера преди да се публикува обява някъде в нета.

Нямам опит с продажби/покупки, само с отдаване под наем. Работя с една агенция през последните години. Когато се е налагало да се търсят нови наематели, съм питала малко за процеса на работата им, защото искам да работя с един брокер, който да знае моите изисквания за "вид" наематели. Отговаряли са ми - публикуваме в сайтове, но си имаме и "свои" канали /не ми обясниха в детайли/. Но, става въпрос за "качествени" апартаменти - локация, големина, обзавеждане, по-висок наем, и явно потенциални наематели, работещи също с брокер/агенция.

По пътя на логиката си представям нещата така - X, Y, Z - са брокери /самостоятелни, или към агенции/, независимо от конкуренцията, може и да са колегиално по-близки /а, и 2-те страни си получават комисионната/, та те може да си споделят информация за търсенето и предлагането на съответни имоти. X е нает да търси имот със съответни параметри, но знае, че Y пък е нает за продажба на подобен имот, и просто си обменят по-детайлна информация и сделката може да се осъществи и без да се публикува обявата. Нещо такова, схематично и приблизително си го представям. Но, не смятам, че това е постоянна практика - може да е моментно случваща се ситуация.

Колкото до това, че като продавач мога да бъда ощетена, че имотът ми не е публикуван в нета и има вероятност да го продам за по-висока цена - да, има донякъде такава вероятност. Но, ако аз съм решила, че за моя имот искам 150 К /естествено, не само по моя оценка/, и веднага ми се доведе купувач, дали ще се чудя да продам веднага, с един оглед, или да ми идват 10 човека да гледат, да коментират, да се пазарят....без гаранция, че сделката ще се осъществи, или пък най-накрая няма да го продам за 145 К, защото ми е писнало?

# 119
  • София
За друго ставаше въпрос. Ако имаш апартамент за продажба и не си професионалист ще се довериш на брокер. Според теб ще получиш ли пазарната цена, ако апартамента ти не е достъпен за всички потенциални купувачи? Ако брокерът не го пусне в интернет, а го предложи на негови купувачи и те веднага дадат исканата цена почти със сигурност си на загуба - очевадно е, че апартаментът е бил подценен щом първият купувач е капарирал. Брокерът има интерес да направи двойна сделка възможно най-бързо, затова задържат имоти, не по друга причина  Wink

Общи условия

Активация на акаунт