Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 983
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Честито!
Данъчна декларация-в общината
За тока и водата също има срок.Аз например просрочих прехвърлянето на водата и  ме глобиха...  Joy

Каква глоба ти наложиха?  Crazy
И мен ме интересува.

# 241
  • София, Bulgaria
Ако не се използва, подавате декларациявсяка година поне да ви намалят такса смет  Wink
Благодаря! Ще засиля майка ми да действа в тази посока.

Преди години имах подобен казус, предекларирах имота и смених някои от цифрите и показателите и драстично намаля данъчната оценка.

А квадратурата? Застроената площ ли е ?
То няма какво предекларирам, описан е както е без ток, вода, мазилка, само желязна врата. И пак го изтрещяха така.

# 242
Честито!
За тока и водата също има срок.Аз например просрочих прехвърлянето на водата и  ме глобиха...  Joy

Каква глоба ти наложиха?  Crazy
И мен ме интересува.

Аз както си казвах, че има време, ни данъчна декларация подадох, ни партидите прехвърлих. Сделката беше изповядана на 10.11.2016г. Ако отида днес ще се брои ли закъснение? А как не ми се излиза точно сега. Май ще го оставя за утре. Ще им се невидят и глобите  Crossing Arms

# 243
  • Варна
Ако не се използва, подавате декларациявсяка година поне да ви намалят такса смет  Wink
Благодаря! Ще засиля майка ми да действа в тази посока.

Преди години имах подобен казус, предекларирах имота и смених някои от цифрите и показателите и драстично намаля данъчната оценка.

А квадратурата? Застроената площ ли е ?
То няма какво предекларирам, описан е както е без ток, вода, мазилка, само желязна врата. И пак го изтрещяха така.

Част от партерен вътрешен двор на кооперация, която е частично недостроена. Актувахме се вход по вход. Има вид на катакомби този етаж. За гараж не става, какво остава за магазин. Квадратите са 27.

# 244
  • София
Дано вие, в къщи да сте  решили, че апарт. отпада.
Дано не сте се повлияли от мнението на незнайни ССФта.
Изчетох внимателно всичко и в 2те теми - много скрита злоба и завист видях.
Много напразно надъхване и нереални сметки.

Колежката пита за мнения и всеки си изказва личното мнение.
Това за злобата и завистта е доста смехотворно, а за сметките ми е много интересно да видим вашите  Sunglasses

# 245
Честито!
За тока и водата също има срок.Аз например просрочих прехвърлянето на водата и  ме глобиха...  Joy

Каква глоба ти наложиха?  Crazy
И мен ме интересува.
Нещо символично беше.Около 10лв,мисля.  Joy  Но не става въпрос за София Peace

# 246
От 10 - 400 лв е за данъчната декларация... Аз няма да ходя днес! Дано максимум 20 лв ми вземат  Whistling

# 247
  • София
Попълни я онлайн и им я пусни по куриер. Гледат пощенското клеймо за срока и ще влезнеш във него.

# 248
  • София
Имате ли наблюдения дали данъчните оценки през 2017 са по-високи в сравнение с 2016г? Интересува ме за район Витоша (пуснала съм си една оценка за 2 седмици, но се оказа, че ми е важно да разбера по-скоро дали ще има промяна спрямо миналогодишната..)

# 249
  • София
Не са излезнали още данъците. Колите са излезнали и са същите като миналата година.

# 250
  • София
Не са излезнали още данъците. Колите са излезнали и са същите като миналата година.

То вярно, че не са.. това какво значи? Че сумата на данъчната оценка на имотите ще е същата като миналата година до момента, в който не излязат данъците?

# 251
  • София
Не, не знам. По данъците може да разбереш и данъчната оценка, тъй като реално ти плащаш промили от самата нея.

# 252
  • София
Като подавах за данъчната ми казаха: "Данъците не са излезнали още, ще излезнат март, тази оценка ще важи до юни 2017", хич не ми хрумна да питам дали ще е различна от миналогодишната или ползват миналогодишната и от март ще е различна. Надявах се някой да е вадил минлата година и сега за един и същи имот, за да ми каже дали има разлика...

# 253
Не съм чула за промяна или някакво ново преизчисляване на данъчните оценки за София.
По принцип би трябвало всяка следваща година да е малко по-ниска от предишната, нали има амортизация на имота.
Иначе, информацията за дължимите данъци и такси за имотите излиза обикновено към края на януари.

# 254
  • София
Ами това е много интересно...
Данъчната оценка на същия този имот се е покачила с почти 40% за една година (2015 - х лева, 2016 - х+40%)  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт