Боледуване на децата ни - тема 46

• 60 021
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
 И моето като детето на Панди. ММ днес не го завел на лекар, защото му дал ериус и спрял да кашля... Прибирам се преди 2 часа и го чувам да се съдираа да кашля сухо... Сополът се поразтече малко с физ.разтвор иначе е предимно назад..  Взех му виброцил и вит.Ц . Ще давам и ериус, както и инхалации с фр. Имам и мукоплант лека нощ ама се чудя дали има смисъл да го давам... Само докато пиша се закашля сигурно 10 пъти за 3мин. :///// Гадна суха кашлица, а вече и гласа ми се струва леко изменен... Сърбят ме ръцете за пулмикорт...

# 421
Дай пак ериус..може да помогне. Прилича на ларингит... Thinking

# 422
  • София
Авирон обсъждахме миналата година като имуномодулатор - активните му вещества спомагали да се оформи нещо, което действа като защитна стена на клетките и пречи да се атакуват от вирусите. Заради това се нарича имуномодулатор  Laughing.

Ние засега сме с малко запушен нос и сопол - така от вчера. Ама как няма - до онзи ден се подвизава с една тюлена рокля на Елза  Wink

# 423
Елза ако пие чай...да предложиш. Ако не е много просташко за принцеса де Rolling Eyes

# 424
  • София
Ще пратя Олаф да й предложи, може и да се съгласи   Heart Eyes

Момичета, преди обсъждахме и друг от по-мощните имуно-*** препарати - Екомер. Вижте го, ако не сте срещали наименованието досега. Имаше майки, които бяха много доволни

# 425
Teta тебе може да ти прилича на каквото си ще...но доктора отсече грип.
Детето беше с температура, болки в мускулите и главата.
Днес е по- добре от вчера.
Болните да се оправят.

# 426
Точно, защото ми прилича на ларингит се чудя за пулмикорта... Ще го видя как е...Докато заспи има време.. Благодаря тете. Ще взема да дам пак ериуса.

# 427
Щруделче...давай,той отбъбва лигавицата..мисля ще помогне. Спокойна нощ желая..без кашлюкане Peace Praynig

# 428
Щруделче,аз във вашета ситуация бих почнала с Пулмикорта,но все пак всеки си знае детето. Peace

# 429
  • София
Щру, аз бих дала и сиропа за кашлица  Peace.

# 430
Вече има обявени грипни епидемии в някой градове. Аз гледам в РЗИ Шумен и случеите на остри заразни заболявания и грип са почти двойно скокнали през последната седмица, спрямо  предходната. Ще следя и следващата седмица. И ако се наложи обмислям да поостане малкият още малко в нас и след ваканцията, поне още една седмица.. нз до колко има смисъл, защото той грипа може и до февруари да отиде.., но все пак, то май като тръгнат децата на училище тогава може би ще достигне до пик. В движение ще го обмислям де.. то последните два месеца почти не е ходил ( ако 5 те дни общо се счита за ходене ). Но тъй и тъй бая не е ходил, какво са още седмица, 5-6.01  плюс другата седмица след тях.

# 431
И аз следя новините. След ваканцията ще е пикът според мен,когато децата се омешат Crazy Ще стане страшно Shocked

# 432
Оф, нз в тия месеци януари, февруари не е бил в колектив ( ясла, градина ).. спирала съм го защото преди това е боледувал много и точно тия месеци не съм го пускала, не че не боледувал...но бяха други вируси ,но от грипа ме  е страх...Точно от грип направи двете пневмонии беше края на февруари единият път, а другият края на март май ( айде втората да е била вследствие  на падналият имунитет след първата , но пак си е верижна  работа.. като виновник е грипа  Mr. Green )..А единият път не стигна до пневмония ( вече бяхме на Пулмикорт ) но яко температура и кашлицата  цял  месец.
Че грипа малки, големи не подбира... майка ми и ММ  ме съветват да поостане още в нас ако трябва.. предвид че все още е болнав. А тази година май  е по върл грипа.. Моите родители са с него и са яко зле.. 4 дни на легло и яка кашлица и температура.. майка ми със задух.. ще ходи на снимка май... Confused

# 433
Лайт, давала съм пулмикорт на моя глава доста пъти и всеки път педиатърът потвърждаваше да продължавам. Моя прави усложнения та затова гледам да действам бързо. Спря да кашля преди малко като с магическа пръчка. Направо съм шах и мат вече :О Може би беше по-продължителен спазъм... Това, което ме накара да не правя инхалация веднага е, че последните боледувания му бяха леки и без усложнения. Усещам се, че се паникьосвам и не знам дали реагирам адекватно.. Но при мисълта за още един бронхит ми прималява.. Включих му и сиропа за кашлица. Обаче ако и утре се закашля така , включвам пулмикорта и следобед на лекар. Благодаря на всички .

# 434
Аз даже, при по силна кашлица правя по цяла ампула сутрин и цяла вечер. Един път на моя глава.. на другият ден отидохме на лекар и лекарката се съгласи и каза така да ги правя инхалациите до като поолекнат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт