Боледуване на децата ни - тема 46

• 60 018
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Ние май сме с шарка.Тая вечер преди баня ми се стори топла и измерих 37,2.Като я вкарах в банята, забелязах 2-3пъпки по гърдите.На гърба 2 по-големи и едната с връхче.В градината последния ден,като я взех,че я болеше стомах,имаше табела за шарка.Тя повече и не е ходила.

# 436
  • София
Уми, зареди се с нерви и търпение. Дано мине леко Praynig.

# 437
Правила съм с цяла ампула при един трахеит по предписание на един педиатър. На моя глава с половин ампула и фр,защото детето ми тогава нямаше 2г. и ме беше шубе...  Уми, бързо оздравяване и дано я изкара по-леко .

# 438
Здравейте,
Вече ми идва да се гръмна #2gunfire.Тъкмо малкия се беше възстановил от варицела, после се разкашкя. Тъкмо спря кашлицата и за късмет баща му се разболя, не слага маска и сега и малкия е с Т, парят го очите, има хрема и единични прокашляния. Много ми е притеснено.  Cry

# 439
  • shumen
Мутафова,точно усложнение от грип си беше моята пневмония,нищо че си бях сложила противогрипна ваксина тогава.
Лайт,и аз слушам и следя за Шумен,но все още няма обявена грипна епидемия при нас.
Деси,след варицела е отслабен имунитета и може и да е лепнало нещо детето от баща си.
Уми,дано мине леко при Габи шарката.Моя все още не е карал и все се чудя в кой ли момент ще е лепне от някъде и ще я донесе вкъщи.
Аш,все едно моя син описваш.Днеска цял ден иска да се разхожда по една тениска на Маккуин,че и така искаше и на лекар да го водя,обаче не позна.
Хоупче,дано се оправи скоро детенце.
Щруделче,и аз бих включила Пулмикорт на своя глава във вашия случай.При моя точно с такава кашлица започна ларингитния пристъп.

# 440
Бе,аз не съм сигурна още дали е шарка,но принципно няма какво друго да е.Темп.слабо за сега,две-три пъпки..друго няма.Като залягам ще и изменя пак темп.и ще дам нещо.Нурофен
може ли ако е шарка?

# 441
  • shumen
Уми,мисля,че може Нурофен за смъкване на Т при шарка,
Моя нещо от тая Амбрекс сега се разбуха пак и чак се дави от храчки и го напъва да повръща.

# 442
  • гр.София
И моя не е карал варицела,то и няма много къде да я хване като не ходи на градина,молове и заведения. Ама да ви питам,някоя прилагала ли е стария метод от наше време - лъжичка червено вино и пъпките избивали бързо,за ден-два?
Деси,направо си го е заразил тм. И да носеше маска,пак вероятността да го лепне е голяма. Когато се живее в едно жилище,няма спасяване май. Аз седмица не свалих маската от мен,с нея съм спала и на  четвъртия ден детето беше с Т.
Ти почна ли да му даваш нещо?
Ами Дани те отхрачващите сиропи много разкашлят. Аз съм давала два пъти по две дози и съм ги спирала,много зле му се отразяваха. Действам с инхалации.

# 443
  • shumen
Мария,аз инхалатор имам,но освен с физиологичен разтвор с друго на своя глава не смея да правя.Ще видя и утре как е и ако пак е така ще пробвам и аз с инхалациите.
А за шарката не е казано,че може само от градината да я хване.То може и в магазина да отидете и там да има някой болен и да се зарази.Мисля,че и на Лайт беше казала,че детето не е ходило на градина,а пак я лепнало.

# 444
Ама да ви питам,някоя прилагала ли е стария метод от наше време - лъжичка червено вино и пъпките избивали бързо,за ден-два?

Точно преди малко си налях чаша вино и се  чудех дали да не и дам малко,но не посмях.
Дани, ако одкашля вече,пробвай мукоплант.Не е агресивен,действа одкашлящо и успокоява раздразненото гърло.

# 445
Върти ми се из главата, че Нурофен не се даваше при варицела.

# 446
  • shumen
Уми,благодаря.Ако не помогне Амбрекса ще пробвам Мукопланта.То проблема при него е,че и да отхрачва той не плюе храчките,а пак ги гълта и затова имам чувството и му се повръща.

# 447
Като карахме варицела не е имал Т, но предварително бях питала личната дали може да се дава Нурофен, понеже имахме карантина(може). Иначе вече е с 38.8. То е сигурно,че баща му го зарази. Даже не знам дали не е грип, той имаше много симптоми. Аз съм била болна преди, но винаги с маска. Не съм имала Т обаче. Мен ме дразни по-скоро и това че си кашля на воля без ръката поне да сложи и разни такива битови неща. Като гледам колко е силен вируса незнам дали и маска би го спасила. Аз почнах профилактично Авирона по съвет на личната . Тя иначе на мъжа ми също го изписа. Вчера преди да вдигне Т малкия личната му ми каза да давам Киндеримун и осилококсиум, синулан(него така или иначе си го пиеше от предното заболяване).Час записах чак за петък , понеже по-рано нямаше. Но ако видим зор и без час ще го водим, лошото е че тогава ще чкаме поне час и половина. Вчера не се храни много и най-странното е че иска ябълка сега , въпреки Т newsm78
Съжалявам за дългия пост, но вече ми идва в повече всичко. Надявах се ,че поне вкъщи като е ще задържи поне седмица. Cry

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 05:33 от dessi *

# 448
  • София
Уми, аз бих дала Панадол, а не Нурофен. Мисля, че има вероятност от силна алергия при шарка към нурофена.

# 449
Детето ми направи преди 2г пък страхотна алергична реакция към панадола(може би защото беше ягода. Незнам дали имадруг вариант). Получи ситен обрив по цялото тяло.

Общи условия

Активация на акаунт