Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 997
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Две течения има относно шарката-едното е да не се дава нурофен, така пише и на листовката му, другото казва, че няма проблем. Изрично съм питала педи, и според нея нямало проблем да се дава нурофен. Незнам все още на кое от двете течения да вярвам Confused

# 451
  • София
Аз гледах и снимки в Гугъл след третиране с ибупрофен при шарка - отчайващи са.

# 452
Уха, ако ги пусна на педи....кво ли ще каже Thinking Whistling
И мен ме е страх да давам, щом така пише и на листовката...дано не ми се налага де Praynig

# 453
Дани, няма грипна епидемия в Шумен , да, но не значи че няма болни, просто още не са достигнали  броят при който се обявява грипна епидемия. На нас не нии трябва да има епидемия за да хване. То епидемията може да стане като тръгнат децата на училище и градина. Като ми лепна грипа и направи усложнение Пневмония не беше вече грипна епидемия.. но си имаше още грип.
Да моят се зарази от Варицела не знайно къде, беше първият от групата и от градината, т.е нямаше други групи с варицела преди това. А и беше 2-3 дни след зимната ваканция като се разболя.. ходи точно 3 дни май и така.. после до към март в нас..

Деси,това е недопустимо да не спазва мъжат ти елементарни неща,като да слага ръка като кашля и да не носи маска.. като се има предвид че е грипаво време, а детето ти на скоро е изкарало шарката.То няма гаранция де, дори и с маска, но все пак.

# 454
Един в семейството да се разболее, няма спасение за останалите. Ние нали и тримата се натаралянкахме, последователно. Сега треперя да не се разболее ММ, че все хайманосва навън...Лошото е, че ще е заразен няколко дена преди появата на симптомите и ще е късно тогава дори да се изнасяме някъде Tired Tired

# 455
  • shumen
Деси,е,това мъжете са големи магарета.Как няма да спазва елементарни неща мъжа ти и да зарази и малкия.След варицела имунитета е отслабен и се лепва всичко бързо.
Лайт,и ние сме така.Малко ни трябва и ще лепне нещо веднага и без да има грипна епидемия обявена.Ама тя ще достигне пика наистина като тръгнат децата на градина и училище.Аз хем не искам от 9.01.да го пускам на градина,хем няма кой да го гледа и се чудя какво да правя.Имам още седмица да мисля и ще реша в последствие.
А за шарката може да я лепнал от магазина или някъде другаде твоя.Аз така лятото го прибрах моя от площадката,защото имаше детенце с варицела,цялото в пъпки,а майката ми беше заобяснявала,че преминавало вече,че не било заразно детето и не знам си какво.
Тете,права си.Ако един се разболее и всички след него са болни.Ето,сега малкия се разболя,зарази и мен и от днеска и аз съм с болки в гърлото и ушите.

# 456
Ние спахме спокойно снощи. Като си легна се закашля точно 3 пъти - мокро.
Сутринта , естествено, си кашляше както си му е реда, честичко, но е нормално, да поизчисти секретите.

От снощи майка ми е при нас. Бяхме се разбрали още миналата седмица да го гледа четвъртък и петък ,че от нас с мм няма кой. Тя хубаво нацели като е болен , но ми стана лошо като ми каза, че нейният приятел е изкарал грипа тамън преди 2 дни....  ooooh!

Сега трябва да се моля да не се изпонатръшкаме....  Ама каквото такова . Нищо не мога да направя за съжаление  Sad

# 457
  • shumen
Щруделче,дано не се е заразила майка ти от приятели ли и да не се изпонатръшкате и Вие.
Аз чакам да дойдат нашите и да отида до аптеката да си взема нещо за гърло и уши,че нямам нищо.

# 458
Дани, и ти ли се разболя  Cry

Ох, тя уж не се е ама знам ли инкубационния период колко време е...

# 459
Здравейте,
Аз тази година не отчитам присъствие в темата, макар че редовно ви чета. Причината е, че се радвам на здрави деца. Най-после! Вчера в темата споменахте екомера. Да, ние сме на екомер вече втора година - по схема от септември до май. Давам по една капсула на ден сутрин на гладно. Малката ми дъщеря беше изключително болнаво дете. След изкарана варицела имунитета и тотално се срина и се заредиха антибиотик след антибиотик, детето се интоксикира и никога няма забравя кислородната маска и как едва отваряше устенца, за да поеме глътка въздух. Тогава коренно промених схемата и на лечение - задължително, винаги кръвни изследвания. Вирус ли е - никога антибиотик. Първата година на екомер имаше боледувания, но редки и леки. Тази година - лятото херпангина (тогава не сме ползвали екомер) и сега есента -2 дни с разтройство и температура. Антибиотик не е помирисвала от 1 година и 9 месеца. Сега - аз съм далеч от мисълта, че екомера ще ни спаси от грипа, но за леко и поносимо изкарване съм сигурна.  Водих я тази година само веднъж в кабинета на ЛЛ -за ваксината на 6 години, а по-рано по това време на годината лекарката и се беше превърнала в част от семейството - всяка седмица в къщи, защото детето беше много зле, за да го водя в болницата на преглед. Обаче има и нещо друго - децата порастват и имунната им система се калява. А и още нещо - нашия добър приятел инхалатора. Изобщо не чакам кашлицата да се засили. Усетя ли суха кашлица и дразнене на гърлото - почвам с ФР и включвам половин ампула пулмикорт. В рамките на максимум 5 дни сме пушка. Все по-рядко се случва това (може би 3-4 пъти годишно, обикновено през есента). Пожелавам ви здраве за вас и дечицата, това е определящо за щастието и спокойствието на семейството.

# 460
Просто сте пораснали Laughing почти на 7г.сте, това е причината според мен Peace

# 461
  • shumen
Щруделче,и аз се разболявам нещо май.От тази нощ ме боли гърлото и ухото и започнах да кихам.Сега само се моля утре е последния прием на АБ на детето да не се влоши пак.
Галинаник,на колко са твоите деца?Според мен също са пораснали и това е причината според мен.

# 462
Току що навърши 6 години, Тета (декемврийче ми е), т.е е била на 4г. и 3 месеца, когато за последно е пила АБ. Ходим на градина - последна година. Ще навърши 7 няколко месеца след като е започнала първи клас. Аз нарочно не споменавам каката, защото тя наистина е голяма - на цели 9 години от няколко дни. Тя рязко спря да боледува след първи клас. Сега се лекуваме само с умкалор -таблетки, изобщо не я спирам от училище (няма темп., разбира се). Макар, че грипа и за мен е много страшен и косата ми настръхва като чуя. Една година каката беше 6 дни с 39 градуса.

# 463
Дани, когато мен ме болеше зверски гърло при преглъщане, нурофен форте/миг 400 ме отпускаше за часове и не усещах болка, докато действаха. Смукалките хич не ми помагаха, само за 10 минути ме отпускаха и после пак ме болеше. Не знам дали и колко е подходящ нурофен в твоя случай, но нали пък има и противовъзпалителен ефект Thinking Сещам се и за Силвето и нейната малечка, как даваше нурофен за болката в ушето и като противовъзпалително. Бързо да се оправяш Peace Следи се за Т.

Гале, браво на вас.

# 464
  • shumen
Тете,аз също давах Нурофен на детето за болка.Сигурно и аз ще си взема нещо такова и дано ме успокои.Т засега нямам,но ме боли яко гърлото,а това диване хич не слуша и само ме кара да крещя.От сутринта се е заразхождал по чорапи и по една тънка блузка и не иска да се обува и облича.

Общи условия

Активация на акаунт