Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 990
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Мерси  Hug, правилно си мисля значи.  Абе чува, не е чак толкова много намален, но все пак достатъчно, че да ми направи впечатление.
Май ще го спестим засега ходенето по доктори. Дани, то шега не бива, обаче като ти се случи вече над 30 пъти сигурно, хич не търчим вече веднага по доктори, водя чак ако не мине до 3-5 дни или пък паралелно с ушите вдига висока Т, мрънка и реве непрекъснато от силна болка и разни такива работи.
А днес вече и с хремата е по-добре, надявам се и това с намаления слух да се оправи. Въпреки че като беше със серозен отит като по-малка мина над месец докато се дренира течността от тръбата. И все на едното ухо са всичките проблеми, на него ѝ беше и парацентезата, явно е с по-криви и/или тесни каналчета.

# 481
Ха,ха,ми те явно всички мъже са един дол дренки.Моят и той все ми намила за позитивното мислене,но като е болно детето,хич не ми е позитивно.

# 482
  • shumen
Светле,дано е по добре наистина Таня и се разминете с ходенето на лекар.
Уми,и аз съм като тебе.Не ми се мисли позитивно като е болно детето.
Моя сега преди малко заспа,но нещо сякаш му е запушен носа.Вчера бяхме на контролен и до магазина,но беше с маска,в нас аз се разхождам днеска с маска,ама явно съм го простудила.Имам Назик и като стане ще видя как е и ще сложа.Ами не знам,ама ако се разболява и от най-малкото аз цяла зима трябва да не го извеждам.

# 483
galinanik, би ли споделила каква ви е схемата на прием на Екомер? Баткото трябва да тръгва на ясла от 4.1. - да обяснявам ли какъв страх ме гони.....

# 484
  • shumen
Моме,ако имаш възможност не го пускай още.Аз не бих рискувала да го пусна в най-болнавото време.

# 485
  • Пловдив/София
Здравейте, опрях пак до тази тема, срещала съм доста полезни неща...

Въпросът ми накратко е: може ли 6 дни с висока температура и да е само вирус? На 4-тия ден детето беше ок, цяла нощ изкара без температура и сега от 2 дена пак се влоши. Вчера бяхме на лекар и според него си е вирус, нищо друго не откри (гърдите ок, гърло леко зачервено). Кашлица също има, повече в легнало положение, предписа сиропче. Хремата му намаля и има апетит,макар и понижен (преди малко даже си изпроси шоколадче  Embarassed). Но като вдига температура е отпуснат, иска да лежи, плаче за мама, после живва и играе малко.

Пускахме ПКК, има двойно повишено ЦРП и левкоцити в норма (даже към ниска граница) и още нещо повишено, което било индикатор за вирус уж. ЦРП е спаднало три пъти спрямо преди 3 дни, но пак е високо. Но ме притеснява шести ден температура (стига си над 39, ако не дам Нурофен) и това, че иска  да лежи от време на време (последно беше така при херпангината, вирусите ги кара бодър). Чудя се дали да търся ново лекарско мнение или да дам АБ? Ще дам, ако съм сигурна, че ще помогне, но ако е вирусно само ще го тъпча излишно...Може ли да е вирус с толков дълга температура, имали ли сте такъв случай и да се оправи без Аб?

# 486
И аз бих се притеснила от такава температура, но ако изследванията са вирусни, бих стиснала зъби и бих почакала. Майки тук са споделяли за такива упорити вируси, дори някъде четох, че понякога вирусните заболявания имат втора вълна - уж се оправя след първоначалните симптоми и след 2 дни пак температура.
Утре може пак да пуснете кръвни, за да се види дали не се е насложило нещо върху вируса. Не зная какво друго да те посъветвам.

# 487
Ние сме имали левкоцити в норма, леко повишено ЦРП някъде към 10-12 беше по спомен и според педи си беше вирусно. Аз тогава на третия ден си изпросих АБ и го дадох, че не ми хареса детето как изглеждаше.
Колко са били левкоцитите при първото изследване и сега колко са. ЦРП и то колко е при двете?
Кой точно ден днес ти е с Т?

Така, като те чета, Пипи...ми се струва, че е барнал нещо ново Thinking Ако имаш възможност утре за второ мнение, то никога не е излишно според мен. Притеснено ти е, не е лошо да се чуе и друга гледна точка..

Това новото сега да не би да е грип, но лекаря щеше да каже. А и това ЦРП...

# 488
  • Пловдив/София
mutafova78, мерси, звучи успокоително, че имало и други такива случаи.
teta75, на 3ти ден левкоцити 9.2, црп 36, на пети ден левкоцити 4.8, црп 12. Днес е шести ден. Това май показва положителна тенденция? Аз се бях успокоила вчера като видях новите резултати, но днес ми е много отпуснат, гушка се, киселее и пак на 2 пъти стигна 39. Сега няма температура, но след Нурофен.
Ходихме на двама лекари, но всеки път чакане, плакане, не ми се иска за трети път да го мъкна...

# 489
Резултатите са обнадеждаващи, но Т 39 градуса - не. Би трябвало и Т да разреди, да вдига по-рядко и до по-ниски стойности вече.  Да не е хванал грипа?

Иначе, при ниски левкоцити не се препоръчва АБ май. Сещам се за случая на Силвето, техните бяха много ниски и лекарите бяха казали, че АБ допълнително ще ги смъкне. Не помня при тях обаче колко ниски бяха newsm78

Виж как ще изкара нощта, следи Т, записвай кога и колко вдига. Когато моя син кара грип, вдигаше пет пълни дена Т /левкоцити в норма-около 6-7, ЦРП отрицателно тогава/.

# 490
  • Пловдив/София
Грип и вирус не е ли едно и също  Embarassed не знам кое от двете е, но май и при двете не се пие АБ?

Със сигурност е заразно, защото се изредихме всички вкъщи.

Чудя се дали не хвана нещо ново на третия ден в болницата,много болни дечица имаше, може и да е сменил вируса с друг, но според док няма такова нещо, смята, че е един и същи вирус.
Ще чакам до утре, да, много се моля тази нощ да е добре, но вече не смея да се надявам Sad

# 491
Не е едно и също. Все вируси са, да, но грипа протича доста тежко - високи Т в продължение на 5 дена, както казах, че протече при нас. Остро начало и т.н. В болницата на преглед ли ходихте или лежахте.....там си е развъдник на бацили по принцип.
Ако сте лежали в болницата, сте техни пациенти до месец след изписването, което значи, че може да ходиш на преглед там колкото пъти си искаш след изписването....в рамките на този месец.

# 492
  • Пловдив/София
Не, само на преглед, грешно се изразих.
В такъв случай почти със сигурност е грипът, док каза, че сегашният вирус бил 5 дневен и било "нормално", но това беше вчера все пак.

# 493
  • Варна
Момичета, някой тук каза, че няколко дни преди симптомите грипът бил заразен. А нали казаха, че уж започвал няколко часа след заразяване? Или аз нещо не съм разбрала?
Мда, точно над същото противоречие размишлявах и аз. Хем си заразен 24 часа преди симптомите, хем от заразяването до симптомите минават 10-12 часа.
Пипи,
моят син два пъти е боледувал така, единия път след почти 24 часа без Т вдигна 38,8, а след няколко часа 39,5 и търчахме в спешното по нощите. Втория път почти 2 дни изкара без Т и вдигна 39 градуса. И в двата случая беше вирус, отмина без АБ. Единия път дадох изопринозин, другия нищо не давах, само температуропонижаващо. Но при него не са изследвали ЦРП, само ПКК и на база левкоцити и клинична картина слагаха диагноза.

# 494
Аз писах за 7 дни преди появата на симптомите, че човек е заразен. Но не за грипа, чух го някъде по новините ли, не помня, за вирусите по принцип.  Когато ние вкъщи подред изкарахме келявия вирус, тогава се поинтересувах и го четох ли, чух ли. Като се сетя, ще пиша пак Mr. Green

За грипа не знам как стоят нещата. Peace

Но няма противоречие май-болният е заразен, преди да се скапе, пък другия кога ще го прихване от него...божа работа. А това, че грипа започвал няколко часа след заразяване- аз го разбрах, че началото е внезапно и остро, така щото винаги човек може да каже в колко часа са се проявили симптомите при него, тоест е започнала болестта, а не кога е влязъл вирусът в организма му. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт