Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 987
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Месечинке, преди малко четох интервю на главния здравен инспектор  newsm78 май беше, според който грипът е с кратък инкубационен период - между 12 и 24 часа след заразата се проявяват симптомите. Доколкото разбрах ставаше дума за тазгодишния масов щам. На друго място четох за инкубационен период до 48 часа.

# 496

Но няма противоречие май-болният е заразен, преди да се скапе, пък другия кога ще го прихване от него...божа работа. А това, че грипа започвал няколко часа след заразяване- аз го разбрах, че началото е внезапно и остро, така щото винаги човек може да каже в колко часа са се проявили симптомите при него, тоест е започнала болестта, а не кога е влязъл вирусът в организма му. Rolling Eyes

Внезапното начало ми е големия страх. Затова и снощи без симптоми надянах маските на домашните от вратата, а днес и на себе си. Едва дишам.

# 497
:ММ се къпа преди два часа, сега се разхожда бос и с тениска с къс ръкав из кухнята и коридора, които не отопляваме и там е 10 градуса. Говоря, казвам....проклетия голяма това неговото #Cussing out Ще се скапе като едното нищо и после ще скапе и нас...

# 498
Светле, ти си знаеш детето, но е хубаво да чистиш нослето добре и да опиташ да преборите хремата, защото ако навлезе бактерия в ев.тръба при задържана течност ще намери благоприятна среда за развитие и може да направи инфекция (при нас се е случвало, течността се сгъсти и стана като лепило, нямаше дрениране това чудо). Давай дъвки, ако дъвче, помагат за дренажа. Дано се оправи бързо!

# 499
# 500
Аз го разбирам така.Заразяваш се и вече си бацилоразносител,нищо че симптомите настъпват след 12-24 часа.

# 501

Пише, че противогрипните препарати действат до 36 часа от началото на болестта. После не помагат. За това мисля утре да купя  Авирон кидс, че да ми е мирна главата и да имам. В статията се говори за две лекарства-едното се вдишвало, другото било на хапчета. Дали става дума за авирона и тамифлуто, или?
Май утре ще звъня на педи да попитам.. Thinking

# 502
Аз го разбирам така.Заразяваш се и вече си бацилоразносител,нищо че симптомите настъпват след 12-24 часа.

Лайт, и аз така го разбирам. Обаче проблемът ми е колко дни ще ходя с маска. Не знам дали днес не се заразих в Кауфланд и за всеки случай съм с маска, за да не заразя малкия и другите. Ако инкубационният период е къс, утре вече ще зная дали съм се заразила. Ако нямам симптоми до 24 час, ще махна маската поне.

# 503
И аз се зачудих за това, дето се вдишва  newsm78 . Кое ще да е?
За противовирусните като тамифлу май само с рецепта са, а и в една група във фейса прочетох, че в складовете нямало противовирусни лекарства.

# 504
  • Варна
Мутафова,
изтъвах защо си решила, че си се заразила в Кауфланд? Защото не виждам как е възможно месец да ходиш с маска, докато отшуми грипът, то реално навсякъде можеш да го хванеш, в автобус, в магазин, на работа, дори и на улицата, не е задължително да видиш болен човек около себе си, за да хванеш грип. Все с маска ли ще ходиш през цялото време?

# 505
Ей, като започнат да говорят с недомлъвки така #Cussing out Като кажеш А, па кажи и Б бре... Twisted Evil

За маската не виждам нищо нередно. Аз ползвам шала си за целта, в ГТ...увивам го около устата, пипам само с ръкавици и т.н. В магазин, в ГТ...с маска. На улицата няма нужда..

# 506

Мутафова,
изтъвах защо си решила, че си се заразила в Кауфланд? Защото не виждам как е възможно месец да ходиш с маска, докато отшуми грипът, то реално навсякъде можеш да го хванеш, в автобус, в магазин, на работа, дори и на улицата, не е задължително да видиш болен човек около себе си, за да хванеш грип. Все с маска ли ще ходиш през цялото време?

Mr. Green
Ммм даа. Знам, Месечинке, знам. Нямам разумно обяснение за съжаление. Страхът не е разумно обяснение, предполагам.  Tired

# 507
Май не става дума за авирона в статията.
От тук-някакви инхибитори, и римантадин...

http://www.puls.bg/health/highlights/news_12348.html

# 508
То и във входа ако някой комшия се изкашля грипав...и ти минеш след това ,пак може се заразиш.Та пазенето хубаво,но божа работа.

# 509
Божа, божа...ама да му помогнем малко на оня отгоре викам аз Peace

Пък и на стълбището ще прихване този без маска Mr. Green bowuu

Общи условия

Активация на акаунт