Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,кръвоизлив от носа от какво може да е освен слаби капиляри?

# 556
Сещам се за високо кръвно и ниски тромбоцити (които водят до проблем със съсирването). Може и да е от лекарства,които "разреждат" кръвта.

# 557
Благодаря ви ,то не се случва често ,тази сутрин , а последното беше на 22.11.
Звъннах на ЛЛ , тя каза,че няма нищо притеснително по принцип.
Иначе и аз като малка съм била така.

# 558
Да се отчета за приема на Авирона.
Детето е добре да чукна на дърво. След 2 пълни дни прием остана само сопол и малко кашлица.
На трети ден и кашлицата намаля. Сега борим сопола.
ММ след 2 дена прием на Авирон рапид е в чудесно състояние. Даже снощи забравил да го вземе защото нямал оплаквания.
Аз след 1 ден прием на Авирон рапид,  днес съм с прекрасен синузит. Болки в главата, ухото и стичащи се секрети в гърлото. Минавам на Зинат. Обикновено при мен действа основно химия Simple Smile A  и аз ходя редовно на тренировки и често си тръгвам с влажна глава. Така че синузита го карам по няколко пъти всяка зима.
Здрави деца желая.

# 559
Хоуп а с Т какво става? Вдигате ли,колко...

Изкупили сте маските бре...чак в трета аптека намерих.
Купих Калпол сироп за над 6г. Концентриран. .. ще давам по 5мл от него. Не съм питала педи обаче сали става.
Авирон не взех,досвидя ми..скъпичък. ММ ще търчи при нужда.

# 560
Лисе, голямата ми дъщеря страда от кръвотечения от носа. Според лекаря и,се дължи на слаби капиляри и това се счита за нормално при деца. Състоянието се обостря при нас през зимата, когато е била навън и влезе на топло или при продължителен престой на много горещо (при баба й има камина на дърва).
Има един нов препарат, казва се емофикс. Той е с апликатор и се нанася в нослето. Няма определен мирис, който да дразни, веднага спира кръвотечението - изпробвано!

# 561
Ами да ви кажа, от както мъжа ми вдигна Т почнах 3х1авирон и Цетебе, по съвет на моята лична. Незнам дали е съвпадение, или съм карала някога този вирус/грип, но още не ме е тръшнал, а спим заедно всички.Сега малко ме е яд,че и на малкия не го почнах, може би щеше да мине по-леко. Снощи поддържаше 39.2,по нощите ходихме за хексалгин(понеже никога не съм давала), понеже беше в ужасно отпаднал, а преди 2г направи и т.гърч и много се притеснихме....Следобяд сме на преглед, но се съмнявам да се размине с АБ......

# 562
Замислите ме за тоя Авирон.Тръгнах да го търся тук,но нъцки...няма.Някаква алтернатива на авирона няма ли?

# 563
  • Варна
Дъждец, Палитра, стиснати палци скоро да се похвалите със здрави деца!
Момичета, тези противогрипни мерки не са ли малко прекалени.
И на мен ми се виждат прекалени, чак толкова не е добре за психическото ми здраве да се вманиача. Пък вирусите не падат с изтупване на дрехите да ви кажа Grinning Страх ме е и мен, но гледам все пак да се придържам към някакви разумни граници, изтърва ли му края ще откача просто. Ако обявят предепидемична обстановка ще спра дребния от градина и толкова, нито мога аз да седя на работа с маска, нито баща му ще го направи, и двамата работим с хора, така че... Каквото такова. При първи симптоми някой от нас двамата ако се разболее отива в другата стая и обикновено така не се е разболявал никой друг от нас.

# 564
Силве, a защо по време на бременността ходеше с маска в метрото?
щото да не си изпусна златния офис, ходех на работа до деня преди да родя, а мм не ми даваше да шофирам в напреднала бременност и се търкалях с метрото. пак бяха обявили грипна епидемия и имаше някакви страховити публикации как бременни, изкарали грипа, родили деца с малформации. и аз си ходех с маска, но така ги бях ошашкала в офиса, че който веднъж кихне си слагаше маска да не ме зарази (не съм ги карала). нейсе, опазих се и ме опазиха  Laughing но пък как ме гледаха в метрото...  Mr. Green
Месечинке, и аз така, поддам ли се на паниката ще го докарам дотам, че ще почна да дезинфекцирам входа, градския транпорт и количките в супермаркетите.

# 565
  • гр.София
Преди не бях така,бях много ларж като е боледувало детето,до началото на тази изминаваща година. Обаче едно е истина,откакто се е родил,зимата товa ни е ритуал с мм-като се приберем от някъде мием ръце и промиваме нос. Доказано е,че вирусите се задържат най-вече в носа,и при едно кихане се изстрелва зараза с яка скорост.
Вече аз от изперкалост си свалям дрехите отвън,но направо не мога да се превъзмогна да ги оставя вътре като съм била с тях в кабинета на личната или в супермаркета, където всеки втори се е изкашлял в мен.Сигурно някой ден ще се успокоя и ще спра да го правя. И много се надявам този ден да дойде скоро. Но за сега,така съм една идея по-спокойна.

# 566
Записвам си го този емофикс, ще го проуча и ще питам и педи. Моят също често му тече кръв от носа, така, както си стои понякога, без да го чопли например. И в градината му тече....баща му и бил така като малък, та на това го отдавам.
Деси, ти си се оправила вече с хексалгина, но да напиша пак - минимум 30-40 минути да са минали от приема на нурофен или парацатамол, и може да се дават капките хексалгин. По 1 капка на телесно тегло, аз малко ги намалявам. Примерно когато детето беше 15 кг, давах десетина капки, вместо 15. Как е днес детето - вдига ли още Т? Грип ли се оказа при вас, че ви изпуснах...

Всеки да процедира както му е сгодно и както го разбира. Едно е ясно-не се прави от хубаво, а защото нещо ти е минало през главата и не искаш пак да го изживееш. Забелязвам, че много станаха случаите с ФГ в темата Tired

# 567
Лисе, голямата ми дъщеря страда от кръвотечения от носа. Според лекаря и,се дължи на слаби капиляри и това се счита за нормално при деца. Състоянието се обостря при нас през зимата, когато е била навън и влезе на топло или при продължителен престой на много горещо (при баба й има камина на дърва).
Има един нов препарат, казва се емофикс. Той е с апликатор и се нанася в нослето. Няма определен мирис, който да дразни, веднага спира кръвотечението - изпробвано!
Благодаря ти , ще го погледна  Hug

Тета,и аз понеже се паникьосах сутринта и звъннах на нашите и татко ми каза,че като малка съм била и аз така.

# 568
Лисе, и на моят много му тече. Бях се притеснила, разбира се...мислех си за високо кръвно и аз Crazy Но на такова малко дете да го водя да му го мерят, нещо не ми се връзва, знам ли... Емофикса много скъп - 17 лева, а трайността му е едва 6 месеца от отварянето Thinking Май ще си караме досега с един пакет мокри кърпи, поне по-евтино ми излиза Mr. Green

# 569
Лисе, и на моят много му тече. Бях се притеснила, разбира се...мислех си за високо кръвно и аз Crazy Но на такова малко дете да го водя да му го мерят, нещо не ми се връзва, знам ли... Емофикса много скъп - 17 лева, а трайността му е едва 6 месеца от отварянето Thinking Май ще си караме досега с един пакет мокри кърпи, поне по-евтино ми излиза Mr. Green
И аз пратих да провери ММ в една аптека на 13.70 лв е цената на Емофикс-а.

Баща ми каза за солен разтвор да взема ,това дали е добра идея - http://apteka.framar.bg/30024268/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81% … 1-50-%D0%BC%D0%BB

Общи условия

Активация на акаунт